Razni softverski problemi

X3DAudio1_7.dll is missing --> update na DX11

the_dammed čet 27.5.2010 19:50

Nakon instalacije i pokušaja pokretanja igre Metro 2033 javi mi poruku da fali: metro 2033 X3DAudio1_7.dll is missing

Malo sam guglao i ljudi kažu da Metro baca tu poruku kada mu fali neki dll iz DirectX 11.

Ja imam grafičku 4850 koja podržava DirectX 10.1.

Kako mogu updateati DirectX i dali trebam?

Hoću li morati stavljati i nove Ati drivere? Imam verziju koja nema podršku za directX 11, jer mi nije bilo potrebno, a ovi zadnji koji su gurali 10.1 su mi super.

the_dammed pet 4.6.2010 09:41

Treba sve sto je u install folderu u folderu igre na disku instalirati. Tamo je i Nvidiin PhysX i jos nesto.

Samo stavljanje  DLL file od DirectX-a je lose rijesenje. Nije dll file ukras da ga se samo tako stavlja ili mice.

Bugofil pet 4.6.2010 11:34
DamageHigh kaže...
Tako što ti u winsima piše DX11, jer ga winsi podržavaju, ali se on ne koristi zbog toga što ga ne podržava grafa. Samo ti stavi onaj dll file i problem riješen..

nema to veze s grafičkom već sa directX-om.

ja imam HD 5850 pa se isto desilo a ta kartica JE dx11.

to se i meni desilo s tom igrom, našao sam taj dll, "bacio" ga u sys 32 i bome "proradilo", nije bilo boom.

DamageHigh pet 4.6.2010 13:49
Bugofil kaže...

nema to veze s grafičkom već sa directX-om.

Nisam ni rekao da ima veze s grafičkom. Pročitaj još jednom na što sam odgovorio.

Bugofil kaže...

to se i meni desilo s tom igrom, našao sam taj dll, "bacio" ga u sys 32 i bome "proradilo", nije bilo boom.

Pa normalno..ne znam u čemu je problem. Mogao je to već rješiti 300 puta do sada..