stalker pon 23.2.2009 11:10

A da možda malo više pojasniš o problemu, možda bi mi onda i znali a ovako možemo samo pretpostavljati. Korisnici koji imaju probleme neka budu što više opširniji tako da mi koji nešto i znamo možemo lakše shvatiti o čemu se radi i dakako pomoći. Koji OS koristiš? Novi USB disk? Si ga već prije spajao na svoje računalo? Probaj od proizvođača skinuti drivere za uređaj koji ga podržavaju ako su dakako dostupni a ne prepoznaje ih windows. Jawohl!

sony58 pon 23.2.2009 11:27
Bellatrix kaže...

Koji Windows koristiš????

Koristim windows XP Home edition
Bilo koji uređaj da uštekam u usb, javlja da se traže driveri od usb mass storage,
ja kliknem dalje da si autoimatski preuzme sa željenog mjesta, on to uradi, i instalira
samo na kraju baci grašku da se dogodila pogreška prilikom instalacije....
stalker pon 23.2.2009 11:38

Nažalost, nisam imao nikakvih sličnih problema tako da nemogu govoriti iz iskustva, mogu samo pretpostavljati. Pogledaj koji imaš SP na Windowsima, ako je SP2 onda imaš podršku za USB 2.0. Ako nemaš onda ga downloadiraj i instaliraj na računalu. Dakako, pretpostavljam da se radi o legalnom OS-u. Izašao je već i SP3 za Windowse Home i Pro Edition. Ako nije u tome problem, probaj nove drivere za svoju matičnu ploču instalirati pa možda tse time i riješi problem. Ukratko, nešto ti je krivo regulirano sa usb ulazima na matičnoj ploči gdje ih windowsi nemogu ispravno prepoznati.

sony58 pon 23.2.2009 12:06
Maxy kaže...

Downlodaj i desni klik na "ggsemc.inf" install :

http://rapidshare.com/files/35376506/USB_Flash_Driver.rar.html

instalirao sam ovo... ali
sada dok stavim usb više niti ne javlja da je pronašao novi hardware
a niti ga pokazuje u device manageru.. prije je barem bio žuti upitnik..
bdw.. na računalu je Win XP Home Edition SP3
instalirao sam drivere koje sam dobio sa pločom
ploča je Matsonic MS9127C
na njihovoj stranici ne mogu pronaci drivere za ploču... nude taj model ali se ne moze downloadirati
stalker pon 23.2.2009 12:20

Probaj nanovo reinstalirati drivere za matičnu ploču odnosno chipset koje si dobio uz nju, nema potrebe za zvuk i slično sve dok nemaš problema sa zvukom, jasno. Zašto nemožeš sa njihovih stranica napraviti download drivera? Probaj vidjeti ak negdje drugdje ima podrška za tvoju matičnu ploču pa skini drivere i ostalo. Toliko od mene.

Bellatrix pon 23.2.2009 12:21

XP dolazi s već ugrađenim drajverima za USB mass storage.Ako pita za drajvere onda je "zaboravio" gdje se nalaze...

Pokušaj sljedeće:

Otvori Registry Editor (Run -> Regedit). provjeri dali pod HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion  podključ 'DevicePath'  s desne strane  ima cilj na '%SystemRoot%\inf'.

Ako je tako onda zatvori registry editor i idi na C:\WINDOWS\inf\infcache.1

Pronađi fajl i obriši ga!! Restartiraj comp. i probaj spojiti USB!!

napomena: uključi prikaz skrivenih mapa u control panelu da možeš doći do C:\WINDOWS\inf\infcache.1

Ako to ne uspije Reinstall windowsa.......

ihush pon 23.2.2009 12:23

-usb flash ili hdd?

-ako je hdd onda ploča nedaje dovoljan napon za disk, prikopčaj ga nekoliko puta, ponekad upali..

-za flash, -to je (P4X400 Via) instaliraj Via 4in1, verzija 4xx ili 5xx (njihova zadnja 4.55) i USB2.0 s bilokojeg CDa.

... inače flashdisk vrlo lako pregori ako ne koristiš opciju 'za sigurno uklanjanje...'

sasa pon 23.2.2009 12:29
ihush kaže...

-usb flash ili hdd?

-ako je hdd onda ploča nedaje dovoljan napon za disk, prikopčaj ga nekoliko puta, ponekad upali..

-za flash, -to je (P4X400 Via) instaliraj Via 4in1, verzija 4xx ili 5xx (njihova zadnja 4.55) i USB2.0 s bilokojeg CDa.

... inače flashdisk vrlo lako pregori ako ne koristiš opciju 'za sigurno uklanjanje...'

sve je Ok osim dijela za "spaljivanje" flash memorije.
na USB 2.0 je rijesen taj problem i nije potrebno kliknuti na safe remove->to je bio veliki problem na USB 1.1 (naglo skidanje sa napona od cca 5V)
e sada... ako imas flash memeoriju onda je vise/manje svejedno, ali ako je USB HDD onda OBAVEZNO koristiti Safe remove....
Bellatrix pon 23.2.2009 12:37
sasa kaže...
ihush kaže...

-usb flash ili hdd?

sve je Ok osim dijela za "spaljivanje" flash memorije.
na USB 2.0 je rijesen taj problem i nije potrebno kliknuti na safe remove->to je bio veliki problem na USB 1.1 (naglo skidanje sa napona od cca 5V)
e sada... ako imas flash memeoriju onda je vise/manje svejedno, ali ako je USB HDD onda OBAVEZNO koristiti Safe remove....
 Od Windowsa Xp pa nadalje dakle vista i 7 nije potrebno koristiti safe remove za usb flash stickove.... a i za USB HDD se uradi>>> Properties>>>Hardvare>>> odabereš navedeni disk>>> policies>>> optimiziraj za brzo uklanjanje... and woosshhh Smijeh
sony58 pon 23.2.2009 14:06
Bellatrix kaže...

XP dolazi s već ugrađenim drajverima za USB mass storage.Ako pita za drajvere onda je "zaboravio" gdje se nalaze...

Pokušaj sljedeće:

Otvori Registry Editor (Run -> Regedit). provjeri dali pod HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion  podključ 'DevicePath'  s desne strane  ima cilj na '%SystemRoot%\inf'.

Ako je tako onda zatvori registry editor i idi na C:\WINDOWS\inf\infcache.1

Pronađi fajl i obriši ga!! Restartiraj comp. i probaj spojiti USB!!

napomena: uključi prikaz skrivenih mapa u control panelu da možeš doći do C:\WINDOWS\inf\infcache.1

Ako to ne uspije Reinstall windowsa.......

Evo probao sam ovo napraviti prema postupku ali ništa... sada mi uopće ništa ne prepoznaje što stavim u USB
Sada sam formatirao komp na novo... instalirao via_hyperionpro_v522a.. ali ista stvar ništa ne prepoznaje :(

stalker pon 23.2.2009 14:22

Onda se vjerovatno radi o problemu hardverske prirode. Znači, računalo na servis i sjeti se onog tko ti je preporučio matičnu ploču Matsonic. Preporuka budućim vlasnicima matičnih ploča - GIGABYTE. Jawohl!

sasa pon 23.2.2009 16:02
stalker kaže...

Onda se vjerovatno radi o problemu hardverske prirode. Znači, računalo na servis i sjeti se onog tko ti je preporučio matičnu ploču Matsonic. Preporuka budućim vlasnicima matičnih ploča - GIGABYTE. Jawohl!

ili jednostavnije - ZAOBILAZITE Matsonic! Ako Vam to netko preporuči onda ta osoba nema pojma o IT-u!
sony58 pon 23.2.2009 21:27

Zahvaljum se svima koji su na bilo koji način se uključili u ovu temu

Problem je riješen. U biosu je bio USB Storage - na DISABELT, nakon toga sam formatirao

računaloi sve radi kako treba

Pozdrav grupi !

dilkandilkan sub 26.3.2011 11:07

Pozdrav svima..

Koristim Windows Xp program, i pri dizanju sistema uredno je pokupio sve drivere.

Kod prethodnog Xp na pc sam mogao otvarati USB, ali sada kada stavim USB odmah gasi   pc..

U device manageru pise da driveri su uredno instalirani.

Molim pomoć!

Hvala.

Worgen000 pet 14.6.2013 09:15

imam problem sa usb mass storage. sastoji se od 3 diska i prije 15 min je sve bilo u redu a kad sam ga sad prikljucio na komp jedino prepoznaje disk 1 i 2 a 3 ne prepoznaje. i sada svaki put kad tako uradim disk 3 ne prepoznaje. što trebam napraviti???

ihush pet 14.6.2013 09:48
Worgen000 kaže...

... što trebam napraviti???

-1. zabrinuti se za podatke, ako su važni.

-2. otkloniti problem ili spasiti disk-podatke ako je moguće, ako je važno, ako imaš sreće i odgovarajućih alata uz nešto znanja...

Ovisno o gornjim odgovorima, ugasi i zovi pomoć ili ...