TruTops V6.10

Što te zanima u vezi tog programa?koristiš li ga?

Što te zanima u vezi tog programa?koristiš li ga?
Jes, koristim ga na Laserski stroj Trumatic L3003. Posto ga koristim na ovaj laserski stroj u vezi stim hocu da postavim nekoliko pitanja.
Najpre zelim da pitam, kako vi stojite sa ovim programom TruTops Laser V6.10, ako dobro stojite jel' ste raspolozeni za suradnju i da odgovorite na neka pitanja?
Ili mozete preporuciti neki forum koji se bavi sa ovakvim temama.
hvala

što te konkretno zanima u vezi tog programa i imaš li kakvu dokumentaciju u vezi stroja da mi pošalješ u pdf

Zdravo rjambrek!
U vezi ovog programa interesujeme kako se programira secenje (cutting) inox celika debljine 0,8...1mm sa zastitnom folijom.
Inace prvo treba da se rastopi-ispari (vaporize) folija a potom da se sece inox (rosfraj) celicni lim.
U vezi ovome kako se radi postupak za da se dobije program koji potom se ubacuje u laserski stroj Trumatic L3003.
Hvala na eventualnom odgovoru!

Zdravo rjambrek!
U vezi ovog programa interesujeme kako se programira secenje (cutting) inox celika debljine 0,8...1mm sa zastitnom folijom.
Inace prvo treba da se rastopi-ispari (vaporize) folija a potom da se sece inox (rosfraj) celicni lim.
U vezi ovome kako se radi postupak za da se dobije program koji potom se ubacuje u laserski stroj Trumatic L3003.
Nemas nikakve dodatne postavke samo u tehnologiji odaberi inox i debljinu 1mm (koristis Dusik kao medij za rezanje), jedini problem je ako radis sitnije komade, folija se zna zalijepit za diznu

Zdravo rjambrek!
Nemas nikakve dodatne postavke samo u tehnologiji odaberi inox i debljinu 1mm (koristis Dusik kao medij za rezanje), jedini problem je ako radis sitnije komade, folija se zna zalijepit za diznu
Zdravo!
To je jednostavni nacin, no ima drugi postupak koji najprije laser isparava foliju a potom sece inox. Ovako kako vi kazete ja sam probao no nije mi se dopao taj jednostavni postupak, posto folija pod dajstvom dusika naduvava se i stvara neko sistanje i lepi se na dizni.
Zato postoji ovaj drugi postupak koji ne mogu da protumacim za sada zato trazim pomoc.
Inace ovaj postupak se moze videti na internetu na nekoliko video klipova, evo jedan na ovaj web sajt: http://www.youtube.com/watch?v=2eESwRyWWug
Poz...

da ovaj postupak je sa tehnologijom sa smanjenom snagom(kao kad gravira) ali ako je kvalitetna folija nema stvaranja "pucaka"

OK i ja sam zainteresovan za ovu temu, tj, za ovaj postupak graviranja kako ide i ovaj drugi postupak isparavanja folije?
Ako mozete ove postupke opisati detaljnije posaljite ih na moj e-mail ili dajte ih ovde.
Unapred puno hvala na suradnji!

Zdravo narode!
Kako ide postupak rezanja Inox-a sa isparavanja folije?
Zivjeli!
Zdravo ljudi!
Dali neko cuo za ovaj program TruTops Laser V6.10?
Hvala