Razni softverski problemi

Posebni program za lightscribe ili?

Amrapheus sri 16.7.2008 21:20

Vidio sam kako tip przi slike na bijele dvd-ove, pa sam i ja to probo kod kuce sa tim dvd-ovima, i sve odbija, kaze da nije pravi lightscribe dvd... a on je najmanje 100 slika stavio na te dvd-ove i to sam 100% siguran, ali nece da kaze kako, pa jel mi morete dat savjet za neki program i sl.. dvd-ovi podrzavaju lightscribe, malo su jeftiniji, ali nepriznaje ih przilica kao da su pravi, a na prave sam vec stavljo slike...

molim pomoć... hvala unaprijed...

manic pet 18.7.2008 18:13
Amrapheus kaže...

Vidio sam kako tip przi slike na bijele dvd-ove, pa sam i ja to probo kod kuce sa tim dvd-ovima, i sve odbija, kaze da nije pravi lightscribe dvd... a on je najmanje 100 slika stavio na te dvd-ove i to sam 100% siguran, ali nece da kaze kako, pa jel mi morete dat savjet za neki program i sl.. dvd-ovi podrzavaju lightscribe, malo su jeftiniji, ali nepriznaje ih przilica kao da su pravi, a na prave sam vec stavljo slike...

molim pomoć... hvala unaprijed...

Jedino ako to nisu lightscribe mediji. Naime, moj stari kupuje takve bijele medije (dvd-ove) ali ih na posebnom printeru isprinta a ne u pržilici. Jesi ti vidio tipa da je u dvd pogon stavio prazan bijeli i da ga je pred tobom lightscribao?
sasa pet 1.8.2008 14:12

lighscribe je podrzan u Nero-i i ne trebaš ništa posebno od strane software-a!

tvoj problem je u tome što su ti bijeli mediji namijenjeni za pisače koji imaju ladicu za CD/DVD medije (npr. Canon). taj ispis nije isto što i lighscribe.

da bi mogao koristiti lightscribe moraš kupiti medije s oznakom lightscribe -> uvijek su tamnije boje (to je vec napisano u gornjim postovima) i u nekom alatu (npr. Nero) onda možeš snimati po gornjoj strani medija.

zoe pet 1.8.2008 21:37

imam laptop sa lightscribe pržilicom i program Roxio Express Labeler. Kupila sam Verbatim DVD, one smečkaste. Prodavač mi je rekao da kad isprži DVD okrenem pa prži sliku. No , šalje mi poruku da nema printera.Ako imam tu pržilicu  treba mi li još neki specijalni printer? Ne znam ništa o tome a dobivam kontradiktorne informacije! Molim pomoć!!!!!!Viče

v_maxcpp pet 1.8.2008 23:08
sasa kaže...

lighscribe je podrzan u Nero-i i ne trebaš ništa posebno od strane software-a!

tvoj problem je u tome što su ti bijeli mediji namijenjeni za pisače koji imaju ladicu za CD/DVD medije (npr. Canon). taj ispis nije isto što i lighscribe.

da bi mogao koristiti lightscribe moraš kupiti medije s oznakom lightscribe -> uvijek su tamnije boje (to je vec napisano u gornjim postovima) i u nekom alatu (npr. Nero) onda možeš snimati po gornjoj strani medija.

Slažem se s navedenim...Nero i naravno lightscribe medij...MORA to pisati na njemu..a ne obični printabilni DVD medij ,taj nije za lightscribe!Imam neru i te medije i sve ok,ladica od samsunga(vanjska) na starom lapu .
Kublach ned 3.8.2008 00:41

Na ladici ti treba pisati LightScribe, u protivnom nemaš LightScribe.

Na medijima ti piše LightScribe i krem boje su.

Ispržiš medij, okreneš ga naopako i ubaciš.

Ovaj program MORAŠ instalirati ---> http://download.lightscribe.com/ls/LS_Update_1.14.19.1_.exe

Koji si nero posjeduješ, dali ga uopće imaš? Mislim da Nero 6 NE podržava LS. Ako imaš 7 ili 8 onda ga deinstaliraj pa nanovo instaliraj (ako ti se ne pojavi nakon instalacije prethodnog programa svojstvo u neri)

Ja ne koristim neru za LS. Za LS koristim drugi program s kojim sam i više nego zadovoljan - jednostavan, brz, pouzdan ---> http://www.droppix.com/produit.php?err=3&produit=10&action=download