lotar1919 ned 6.10.2013 00:21

Evo ovako, pošto sam 4 dana provodio tražeći tutorial da napokon riješim NAT TYPE STRICT ili 3.... napokon sam uspio otkloniti problem koji se pojavio otkada sam prešao na ruter: Thomson TG782i od T-coma.... 

Puno truda i napokon... Složio sam mali tutorial za one koji imaju problema u Online igrama na PC-u gdje im izbacuje "NAT Type Strict" ili oni koji imaju problema na Playstationu 3 gdje izbacuje "NAT Type 3" umjesto 2...

I vjerujte mi nemojte trošiti vrijeme i trud na ono neko otvaranje portova preko firewall-a, windowsa, "Game and application sharing" opcije u ruteru jer od toga nema ništa... ovo je jedino riješenje..

1. Otvorite browser i ukucajte " 192.168.1.1 " kada vas pita za podatke ukucajte:

administrator

!tc0Mht[VAŠ ACCESS CODE]     - On vam se nalazi ispod rutera na naljepnici zadnji dole

2. Ubacit će vas u glavni meni rutera, odaberite lijevo u izborniku "Thomson Gateway" pa onda odmah ispod njega kada se otvori "Configuration"

3. Na dnu odaberite "Save or Restore Configuration" i onda odaberite "Backup Configuration Now" i ponudit će vam mali fajl koji se zove "user.ini" da spremite na PC

4. Otvorite taj file, u tražilicu upišite "connection.ini" i dodajte ove 3 linije TOČNO na ovo mjesto (pogledajte sliku gdje)

bind application=CONE(UDP) port=3074-3075

bind application=CONE(UDP) port=3478-3479

bind application=CONE(UDP) port=3658

5. Sada stisnite SAVE i odite nazad na browser i tamo gdje ste malo prije stisnuli "Backup Configuration Now"  dole stisnite "Odaberi datoteku", i onda navedite putanju do "user.ini" gdje ste ga spremili i stisnite "Restore Configuration Now"

6. Uploadat će vam se taj editani fajl gore na ruter, i vrtiti će se nekakav loading screen. Kada se to izvrti sam ruter će vam se resetirati.

7. To je to, vaš NAT je sada podešen