Najbolji video editor ?

Evo naslov vam govori sve. Treba mi da složim nekoliko videa u jedan i da dodam dobrih efekata :) Ako neko zna neka reply
sony vegas+after effects.
eod.

Evo naslov vam govori sve. Treba mi da složim nekoliko videa u jedan i da dodam dobrih efekata :) Ako neko zna neka reply
eod.
tnx. :) Još neko ?

Veli freddiew da su svi isti, najbolji je onaj na koji se naviknes :S...
Meni osobno najvise pase KDENlive, jednostavan je i mocan...

Ja bih svakome preporucio Ulead Video Studio 11.
Zaista.jednostavan,mocan,kvalitetan i brz!

zanima me koji video editor prima "QuickTime Movie" (.MOV) formate... jer moj digitalac toshiba HD snima u tom formatu ali poslije toga moram konvertirati videje u avi ili wmv format kako bi ga drugi program prihvatio a to se onda užasno odrazi na kvalitetu videa...nažalost još uvijek koristim windows movie maker jer sam se navikao na njega još od davnina i stvarno je jednostavan i možeš napraviti fora filmiće ali to je vrijeme prošlo jer su sada došli novi formati i veće rezolucije pa sad pola toga ne prima... isto bi bilo dobro da taj video editor može spremat filmove u većim rezolucijama po mogućnosti HD a ne ovaj WMM samo u 640x480...
probao sam prije taj vegas i ulead ali nije baš da smoothly rade kada ubaciš mov file... i uvijek traže neke addone, updateove, patcheve, insaliraj ovo, briši ono...

eod.
tnx. :) Još neko ?
sta ce ti jos netko
ta 2 imas i gotovo netreba ti nista vise
samo treba znat radit sa njima

eod.

pinnacle studio

zanima me koji video editor prima "QuickTime Movie" (.MOV) formate... jer moj digitalac toshiba HD snima u tom formatu ali poslije toga moram konvertirati videje u avi ili wmv format kako bi ga drugi program prihvatio a to se onda užasno odrazi na kvalitetu videa...nažalost još uvijek koristim windows movie maker jer sam se navikao na njega još od davnina i stvarno je jednostavan i možeš napraviti fora filmiće ali to je vrijeme prošlo jer su sada došli novi formati i veće rezolucije pa sad pola toga ne prima... isto bi bilo dobro da taj video editor može spremat filmove u većim rezolucijama po mogućnosti HD a ne ovaj WMM samo u 640x480...
probao sam prije taj vegas i ulead ali nije baš da smoothly rade kada ubaciš mov file... i uvijek traže neke addone, updateove, patcheve, insaliraj ovo, briši ono...
Opet-Unlead Video Studio,ti to radi,gotovo je idnetican WMM,samo puno dotjeraniji!Ako ne podrzava nekakve formate,automatski skida si potrebne codece!
Tvoja Toshiba(ako je rijec o kameri),capturing radi preko USB-a ili naravno Firewirea,tako da ti niti to nece biti problem.
Jednom sam radio capturing sa nekakvom "šungyao"li,la markom camcordera(koju je vjerovatno dobio gratis sa paraškom za pecivo),uglavnom-niti Pinnacle niti Sony nije prepoznao tu kameru,ali UVS je,tako da..meni je dovoljno!

probao sam ovaj roxio creator 11... i začudo uspio sve insalirat kako treba i prihvaća MOV fileove bez problema a output-a ih u istoj rezoluciji s približnim bitrateom...
problem je što nema baš puno znimljivih opcija... i nedostaje mu par osnovnih effekata bez kojih NEMOGU, a to su usporavanje/ubrzavanje videa i fade in/out from/to white/black...
još jedan annoying problem je taj što video možes srezati na najmanje 0.30 sec jer ak pokušaš na manje kaže da je "too small"...
to inače nebi trebao bit toliki problem ali meni jeste jer imam naviku lijepiti puno malih klipića jedan na drugi pa zo ispada kao neki retro-flash booo... evo jedan koji sam napravio iz zezancije prije par godina na "movie makeru" ... tada nije bilo windows 7 pa ni M.M. nije primao avi formate...
http://www.youtube.com/watch?v=2EZCeXJVtW0
tako da taj program i nije toliko loš kao što mnogi kažu ali velika mana mu je što mu je najbolji output (2Mbps) 640x480 a ovi video klikpovi su snimani sa HD camerom i puuno izgubili na kvaliteti poslije processinga movie maker-a
probat ću sad taj ulead video studio 11... samo mislim da sam ga jednom davno koristio za kratki "chroma-key" klip i isto nije imao neke bitne opcije...