razermario ned 20.10.2024 11:59

Pozdrav..

U PCu imam maticnu A320M-HDV R4.0

Juce sam kupio Freezer 36-A RGB 

I naravno tek kad sam stavio cooler, svatim da maticna nema ulaz za RGB -.-" Sad cooler radi dobro svoj posao al ne svijetli...  I ostao mi je jedan 3 pinski konektor 5v od ARGBA 

Zanima me dali postoji neki kabel , hub ili ne znam ni ja vise sta ne da se dodatno stavi u maticnu ? 

ihush ned 20.10.2024 12:05

-da postoje hubovi.. i prodaju se kao kompleti, jer naravno postoji par standarda, uz sve duplo za napon.. kad znaš te podatke-oblik konektora-pinove, možeš i zasebno kupiti kontroler-hub.. obično do 8-10 ventialtora + par traka-stripe..

+ sad već novij modeli kućišta imaju dodatni front-button-kontakt, za kontrolu (kao božićne lampice..) a ako nemaš tad se iskoristi npr reset ili flasterima nekako zakeljiti da bi mogao paliti-podešavati ili daljinski (kao što postoji za ledice i sl uređaje..).

+ domaće cijene, približno kao amazon+dostava+malo... uz slabu ponudu ili pitanje pod što je naveden artikal.. hub, spliter, ventilator-hladnjak.. dodatak za kućište itd. u rasponu 15-30€ su normalne cijene.

+ iz kine s dostavom može biti pola-trećina cijene, jeftinije kupiti komplet nego samo dostava amazona ili lokalne trgovine

+ pitanje izbora, pa možda najlakše, zaguglaš na npr amazonu argb+hub+spliter.. i izbacit će ti desetke ponuda iz kojih pročitaš par bitnih podataka kao 5-12v za svoj kuler i tad potražiš po domaćim trgovinama nabavi i sl..

ihush ned 20.10.2024 12:28

-imaju.. komplet 70-80€, pogledaš i tad ti je jasno što trebaš.. dok links nudi pwm i rgb jeftikener 7-15€.. ali moraš provjeriti ostalo, pinovi-napon.. jer ništa nije navedeno pa prošeći-vidi..