Razni softverski problemi

LG Monitor Dual Display Problem

Mr. Hydden uto 17.11.2015 01:17

Lijep pozdrav! :)

Imam laptop Acer Aspire E1-522 i na njemu je dignut org windows 8.1. Kada povežem taj laptop sa monitorom LG 22en33, dakle kada želim dual display, na monitoru mi ispiše poruku "entering power saving mode shortly", a laptop mi inače normalno prepozna monitor. Mijenjao sam i rezoluciju, stavljao opciju duplicate, extend, second screen only, i ništa. Isto tako mi piše da moram instalirat "Dual Smart Solution" kako bi rješio problem. Ja sam njega instalirao i opet ništa, i još sam instalirao kasnije "Dual Package", no ni to ne pomaže. I da napomenem još nešta, dok sam imao windows 7 normalno mi je sve radilo, nije bilo problema, tako da može biti da je do windowsa, ne znam šta bi drugo više bilo. Do laptopa nebi trebalo biti jer je isti problem kad se monitor spoji na frendov laptop (on također ima org windows 8.1). Pročešljao sam foruma i foruma inače, da nebi rekli da odem googlat, da ima sve na netu i sl., pokušao sam razne opcije, ali ništa nije bilo od pomoći haha, pa sam eto prisiljen otvorit temu ovdje :D Eto vam još slike sa monitora da vidite točno o čemu se radi. Hvala :)

ihush uto 17.11.2015 13:10

- nije do windowsa nego do drivera+utilsa (+posebne tipke i sl.) koji kontroliraju rad.

- pronađi proizvođačev support za svoj model, vidi koje dodatne aplikacije (utilsi) se koriste za win7 (i važno 32-64bit.. jer neki samostalni instaliri su samo 32bit na starijijim modelima).

- bootaj nešto live, npr ubuntu.. ili na slijepo pokušavaj s Fn+ tipkama, provjeri BIOS opcije, možda je samo ugašen VGA izlaz. Upališ i radi..

Matozan sub 6.2.2016 21:28

Da ne otvaram novu temu,

Win 10-64x, i5-2500K služi kao grafička,

montor Dell U2311h FullHD + TV LG LB650v pokušavam klonirati sliku/desktop.

Dell monitor je spojen sa DVI, a LG TV sa HDMI kabelom.

Kad uključim "clone", na monitoru se slika kao poveća (kao da smanji rezoluciju - nije više FullHD),

a na TV-u očita FullHD ali slika prelazi granice ekrana,

pa sa "klizačima" u Intel driveru smanjim sliku da bude u okviru LCD panela (FHD).

Na koji način na oba display-a dobiti FHD sliku?

ihush sub 6.2.2016 22:39

to ovisi o rezoluciji koju podržavaju monotori i opcijama u driveru.. + postavke na samom monitoru npr skaliranje ili 1:1 ..

ako svi podržavaju HD rez. tad bi to trebalo biti OK, ostlao je samo stvar monitora (njegovih podešavanja) + refresh @60Hz.. (neki TV na 30..)

edit: dok 'otkrivaš' koje rezolucije podržava i kakva je stvarno kvaliteta-čistoća slike (ne samo teh.podatak) probaj bez cloninga, pojedinačni ekran.. i tad podesiš cloning na neki optimalni zajednički..

Matozan ned 7.2.2016 14:30

Nije mi jasno ako su oba uređaja sa Full HD rezolucijom,

zašto driver/Windowsi rade gluposti i mijenjaju rezolucije/veličinu na oba uređaja?

Zašto ne može jednostavno klonirati (što i sam pojam kaže) sliku sa glavnog display-a (monitor) na TV - 1:1?

Ima li kakav način da to jednostavno riješim?