Razni softverski problemi

HP ProBook 4720s WiFi dugme neradi

Nyxem pet 7.1.2011 17:12

Nakon sto sam dobio ovaj laptop u zamjenu za G72 zbog kvara sve je bilo OK.Ali od nedavno sam primjetio jedan problem.Tacno znam kada sam dobio 4720s da je radilo dugme za WiFi,to je ono sto ima lampicu na sebi i kada je narandžasto onda je ugasen,a kada je plav onda je upaljen WiFi ili sta je vec zasluzno da hvata wireless.Ali s obzirom da nemam wireless mrezu nisam to nikada ni koristio,da bi neki dan nesto mi zatreba ja stisnem to dugme i nista,nemjenja se ni boja niti se pojavljuju mreze.Probao sam i kombionacijom sa Fn tipkom ali nista.Sada me zanima,je li moguce rijesiti taj problem.Najvjerovatnije da nije do drivera,jer sve ostale Fn tipke rade.Nadam se da sam problem dobro objasnio,ako jos kakva informacija treba javite.

ps.ni bluetooth neradi,to sam zaboravi napomenut

Matozan pet 7.1.2011 17:20

Je si li mu stavio drivere za wireless?

Sa software-om možeš paliti i gasiti wireless/bluetooth, ako ti tipka ne proradi, mada ne vidim razlog zašto ne bi radila poslije instalacije drivera.

Jesi pogledao u Device manager-u ima li kakvih uskličnika?

Koji Windows-i?

Nyxem pet 7.1.2011 17:25
Matozan kaže...

Je si li mu stavio drivere za wireless?

Sa software-om možeš paliti i gasiti wireless/bluetooth, ako ti tipka ne proradi, mada ne vidim razlog zašto ne bi radila poslije instalacije drivera.

Jesi pogledao u Device manager-u ima li kakvih uskličnika?

Koji Windows-i?

Windows 7 64-bit,u DM nema nikakvih uskličnika

Nyxem pet 7.1.2011 17:30
Matozan kaže...

Da li znaš od kojeg proizvođača ti je wireless u lapu, jer imaš više vrsta ovisno o modelu.

Da nisi instalirao krivi driver?

u DM pod manufacter pise Ralink Technology, Corp,to je to valjda :S

a drivere nisam ja nista cackao,kada je laptop dosao u moje ruke radilo je,al eto,nakon nekog veremena nece,ostale tipke sa tim lampicama gore rade,npr qucik mail i quick web

MCvrle pon 23.7.2012 17:44

Pozdrav,

problem vezan za paljenje wireless-a pomoću tipke na tipkovnici na HP Probook-u sam
riješio na jedan banalan način pa evo ako nekome pomogne.
Dogodilo se to da sam se igrao sa HP Power Assittant-om i stavio ga u neki profil gdje mi
je disable-o wireless i nakon toga nisam mogao upaliti wireless na gumb na tipkovnici ili
bilo koji drugi način tipa pomoću windows mobilit centra(win 7).

Nakon što sam promjenio na neki drugi profil u HP Power Assittant-u sve je proradilo.

Eto ako nekome pomogne ovo riješenje super.