Hd -> dvdrip

uzmi Format Factory program
Radi kao neznam sta vec.
Odlican je
sve od video muzike i slika pretvara
u bilo koju kvalitetu.
BTW kad snimas/renderujes video
preporucujem ti H 264 kodek
najbolji je.
Odlican kvalitet,a malo zauzima video.

Pošto imam u sobi player koji podržava samo .avi, a svi filmovi visoke kvalitete (720p) su u .mkv formatu kako prebaciti .mkv u .avi? Več sam skinuo par convertera npr MKV converter, ali ima nekoliko .avi formata a neznam u koji da formatiram. Jeli itko ikad convertao .mkv u .avi, prebacio na DVD te gledao na tv-u.
-mkv i avi su containeri, (nauči razliku). Ono što te muči su codeci korišteni za komprsiranje tj playanje. Ako player podržava npr DivX, tad treba konvertirati u divix.avi, dosta playera podržava i xvid, svi podržavaju mpeg1-2 (DVD i VCD). Kompresor kao AVC-H264 ili mpeg4 (za HD) su za novije uređaje koje podržavaju taj tip kompresije. S tim je povezana 'kvaliteta' tj odnos veličine filea i rezolucije.. mpeg2 je najveći file standardni DVD, divix je dovoljno dobar da standardni DVD-mpeg stisne na veličinu CDa (4GB na 700MB), ali nije prava konkurencija novijem mpeg4 koji je optimiziran za HD rezolucije. Konvertianje iz mpeg4 u divix mora malo pokvariti omjer kvaliteta-veličina, ali je nužno zlo za starije playere.
Jedan hint, obični (jeftikaner 150-250kn naviše) DVBt prijemnici koji podržavaju mpeg4 s USBom su jednostavnije rješenje, samo treba provjeriti kako se pojedini model ponaša s npr titlovima, dali podržava čitanje s NTFSa i sl. (ili spojiti PC HDMIom i dobiti HTPC čime eliminiraš sve međukorake).

Skini Handbrake ili StaxRiP (imaju puno više opcija od 'konvertera')
Evo mali tutorial :
EDIT : Nije važno što je container MP4, radit će ako je kodek dobar (u ovom slučaju XviD).

Evo jučer navečer skinuo free video converter i stavio Xvid i radi odlično :)
Pošto imam u sobi player koji podržava samo .avi, a svi filmovi visoke kvalitete (720p) su u .mkv formatu kako prebaciti .mkv u .avi? Več sam skinuo par convertera npr MKV converter, ali ima nekoliko .avi formata a neznam u koji da formatiram. Jeli itko ikad convertao .mkv u .avi, prebacio na DVD te gledao na tv-u.