Razni softverski problemi

FastStone Image Viewer problem sa scrolanjem

MegaMass 2000 sri 19.8.2009 13:32

Dakle, kao što u naslovu stoji koristim FastStone kao preglednik slika, međutim kako sam u opcijama za miš ( upravljački program od miša) stavio da mi je vertikalni scroll na 3, sad imam "problema" sa pregledavanjem slika u full view modu (znači onda kad je slika preko cijelog ekrana). Problem je u tome da kad uđem u taj full view mod i kad želim skrolati da pogledam drugu sliku, FastStone prebaci na treću ili četvrtu sliku umjesto na drugu. Ovo se događa samo onda kada u upravljačkom programu od miša namjestim vertikalno skrolanje na 3. Da li postoji mogućnost da se u FastStoneu negdje podesi da skrola sliku po sliku umjesto da skače za dvije,tri slike? Bitno mi je da je vertikalni skrol na 3 u upravljačkom programu od miša.

Joka pon 24.8.2009 13:11

Probaj instalirati najnoviju verziju 3.9

Inače koristim FastStone i nikad nisam imao takav problem.

Jel se to dešava kad su win driveri u pitanju ili kad je software od miša instaliran?

MegaMass 2000 pon 24.8.2009 13:42
Joka kaže...

Probaj instalirati najnoviju verziju 3.9

Inače koristim FastStone i nikad nisam imao takav problem.

Jel se to dešava kad su win driveri u pitanju ili kad je software od miša instaliran?

Nemam pojma da li se to dešava sa driverima od Windowsa, ali znam da se to dešava sa driverima od Logitecha. Bitno mi je da se koriste driveri od Logitecha, zbog specifičnih mogućnosti G9 miša. Stavio sam 3.9 verziju, ali je problem još uvijek tu.

Btw, ovo mi se dešava i pod Vistom.