Razni softverski problemi

CPUI H.monitor visoke AUXTIN temperature

Bugofil čet 4.2.2010 01:37

evo, stavio sam novu ploču, jer me gigabyte zezala sa grafičkom karticom, ploča je Asus, no to sve nije bitno.

program CPUI Hardware monitor ima neku opciju očitanja s ovom pločom, koja se zove AUXTIN i vrijednosti su ekstremno velike, oko 120° ?!

malo sam googlao po tuđinskim forumima i većina ljudi spominje da su to fake vrijednosti, jer taj program ne može prepoznati napajanje (ili tako nešto), pa šalje lažni izvještaj.

ostale temperature su sve OK.

zna li tko što o tom problemu ?

hvala !

Anti-fa čet 4.2.2010 02:31

Ja mislim da je to fake jer nevjerujem da neka komponenta može podnijeti takvu temp.Meni sličan problem sa speedfan 4.39(slika dolje)po mojem mišljenju u oba slučaja taj senzor ne radi dobro ili ga nema pa program stavi temperaturu 127C.

Schumix čet 4.2.2010 11:51

Sigurno je pogrešno očitanje.

I ja imam sličnu situaciju. Naime, nakon flashanja BIOS-a na najnoviju verziju, u everestu mi pokazuje AUX temperatura 90°C, dok je prije flasha bila duplo manja, a nemam nikakvih problema s performansama računala, tako da je sigurno pogrešno očitanje.

Haker_x pet 27.4.2012 11:04
Anti-fa kaže...

Ja mislim da je to fake jer nevjerujem da neka komponenta može podnijeti takvu temp.Meni sličan problem sa speedfan 4.39(slika dolje)po mojem mišljenju u oba slučaja taj senzor ne radi dobro ili ga nema pa program stavi temperaturu 127C.

oj koliko ti pise FAN5?

Zapalio bi se cooler upola te brzine a na toj bi explodirao :D

Sigurno jest lazno ocitanje, na toj temperaturi bi se sve pocelo kalit... u mene AUX ide po 50-60° C, to nije ni cudo jer ima malo prasine u napojnoj, znaci jedno 40-50°C je normalno kad je ociscena napojna...

Pa znate li kolika je to temperatura 100°C, a kamo li jos preko 100°C, pa sve bi izgorilo 100%, znaci 10000% fake ocitanje, valjda napojna nije skroz kompaktibilna sa plocom pa ne ocitaje, u mene MS Industrial je kompaktibilna sa ASRock G41M-VS2 dok ocitaje i speedfan a i CPUID HW(Hardware Monitor) istu temperaturu 50-60°C

d666sermek pet 27.4.2012 13:45

velika vecina maticnih ima problem s tim senzorom, na puno mjesta sam prosital da je to temp mosfeta koji sigurno ne rade na toj temp... meni sa svih 7 verzija biosa kaze iste vrijednost, kad ga upalim ili kad je u idle 90C, pod opterecenjem 120C a druge vrijednosti na pokazuje... da je neka komponetnta tako vrela mislim da bi osjetil miomirise vec :D   nemas brige! MBO ima zastite od pregrijavanja i da nekaj nije u redu nebi ti komp dugo radil jer bi se gasil radi sigurnosti

bahrija sri 22.8.2012 19:39
VidoM kaže...

Evo baš gledasm hwmonitor i imam istu situaciju sa očitavanjem temperature, temp je 127 C!

već sam pisal negdi na forumu neznam ni sam-taj hw je čisto smeće,instaliraj aidu extreme i tam pogledaj-njoj najviše vjerujem--a imaš i u biosu ploče-pod hw monitor temperaturu ploče i proca...

bahrija sri 22.8.2012 20:34
VidoM kaže...

Imam aidu!

Ali moram reč da su temperature drugačije kad gledam u biosu, tamo je isto hwmonitor i više su za 10 i više stupnjeva nego u aidi!

stavi voltažu ručno na 1.37 i piči-inače orginal hladnjak kaj se dobije s x6 phenomom isto nemere hladiti kak bog zapovjeda-ipak je ovo 125tdp i treba malo jači kuler--reko ti: moja noctua i taj proc u prime 95 nije više od 50stupnjeva išel...

rambox sri 22.8.2012 20:38
VidoM kaže...

Evo baš gledasm hwmonitor i imam istu situaciju sa očitavanjem temperature, temp je 127 C!

To su kriva očitanja zaboravi na tak velike brojke kod AUX ubuduče i ne opterečuj se nepotrebnim stvarima.{#}

bahrija kaže...
VidoM kaže...

već sam pisal negdi na forumu neznam ni sam-taj hw je čisto smeće,instaliraj aidu extreme i tam pogledaj-njoj najviše vjerujem--a imaš i u biosu ploče-pod hw monitor temperaturu ploče i proca...

Ajd ne mlati gluposti fučkaj ga,{#} Hwmonitor je odličan program problem je do senzora i krivog očitavanja s matične ploče.Malo mozak koristit ti bokca, da je AUX temperatura u kučištu 127 stupnjeva osjetil bi se smrad itekakav a o isijavanju topline da ne govorim.{#}{#}

VidoM sri 22.8.2012 21:59

Sad sam igrao Alan Wake-a koja i nije neka zahtjevna igra, tep. proca je bila na 60 kad sam izašo iz nje! Je to ok?

Neznam,probao sam zatvorit kučište radi airflow-a ali dobio sam turbo pregrijavanje memorije i to što mi je proc bio na 60 i vjerovatno više stupnjeva. Šta bih trebao onda uzet Noctuau ili neš slično?

rambox sri 22.8.2012 22:08
VidoM kaže...

Sad sam igrao Alan Wake-a koja i nije neka zahtjevna igra, tep. proca je bila na 60 kad sam izašo iz nje! Je to ok?

Neznam,probao sam zatvorit kučište radi airflow-a ali dobio sam turbo pregrijavanje memorije i to što mi je proc bio na 60 i vjerovatno više stupnjeva. Šta bih trebao onda uzet Noctuau ili neš slično?

Jel imaš na kučištu stražnji ispušni ventilator, poželjno 12cm ili barem jedan od 9cm ako ga nemaš one niti ne možeš imat dobru ventilaciju i hlađenje kompa.Kakav procesor imaš zapravo jel, jer to onaj običan hladnjak od procesora ili neki drugi hladnjak o čem se tu radi. Popuni svoj Moj PC u profilu sa komponentama, a ne ovak da se ništ ne zna a ti ništa ne navedeš detaljno o svojim komponentama tak se to ne radi.{#}{#}

Ako imaš kučište u nekom skućenom prostoru, onda ga odmakni bočno od stola ili ko zna čega jer mora imat protok zraka obavezno.{#}

bahrija sri 22.8.2012 23:27
rambox kaže...
VidoM kaže...

Jel imaš na kučištu stražnji ispušni ventilator, poželjno 12cm ili barem jedan od 9cm ako ga nemaš one niti ne možeš imat dobru ventilaciju i hlađenje kompa.Kakav procesor imaš zapravo jel, jer to onaj običan hladnjak od procesora ili neki drugi hladnjak o čem se tu radi. Popuni svoj Moj PC u profilu sa komponentama, a ne ovak da se ništ ne zna a ti ništa ne navedeš detaljno o svojim komponentama tak se to ne radi.{#}{#}

Ako imaš kučište u nekom skućenom prostoru, onda ga odmakni bočno od stola ili ko zna čega jer mora imat protok zraka obavezno.{#}

ne mlatim gluposti već velim-nisam imal jedan komp v rukama,tak da taj hw mi se odpočetka nije sviđal-više vjerujem aidi(bivšem everestu) nego hwu,..svako ima svoju simpatiju:),,ima x6 phenom koji mu ja prodal-hlađen i mažen je bil noctuom-izgleda da mu drugi kuleri nepašu:)

VidoM čet 23.8.2012 05:53
rambox kaže...
VidoM kaže...

Ne bih spominjao airflow da nemam prednji i zadnji vent oba od 120mm, ali mislim da je to ipak pre malo za tih 125w tdp-a!

Ikarus01 čet 23.8.2012 11:20
rambox kaže...

Ajd ne mlati gluposti fučkaj ga,{#} Hwmonitor je odličan program problem je do senzora i krivog očitavanja s matične ploče.Malo mozak koristit ti bokca, da je AUX temperatura u kučištu 127 stupnjeva osjetil bi se smrad itekakav a o isijavanju topline da ne govorim.{#}{#}

Je Hwmonitor je odlican program ali redovito prikazuje AUXTIN bar 125 pogledaj malo po google slikama i vidjet ces hwmonitor nikad nije osobito volio taj senzor maticne.

Kad me zanima stvarna maticna temperatura uvijek postoji Systin.