Avira se nece updejtat

Provjeri firewall.
Ako je sve OK, reinstaliraj Aviru.

Meni je tako bilo jednom-dvaput. Samo sam prekinuo update i pokušao ponovo. Ako ni to nije radilo, pokušao sam kasnije

Evo se naslov govori i ova slika dolje
jel to često ili samo trenutno?
imaš još nešto u rezidentnoj zaštiti..?

Evo, meni se isto "updejta" već 13 min. Probati ću kasnije, kao što sam rekao. Sve bi trebalo biti u redu

Meni se to događa u zadnje vrijeme.
Jednostavmo sam ostavio da updejta - i nakon 15-20 min. je pocela skidat update normalno. Malo cudno. Nemoj biti nestrpljiv.

Meni se to događa u zadnje vrijeme.
Jednostavmo sam ostavio da updejta - i nakon 15-20 min. je pocela skidat update normalno. Malo cudno. Nemoj biti nestrpljiv.
Možda su im serveri zagušeni ili tako nešto

Uz drajvere za maticnu se instaliro Nvidia firewall
isključi ga

Ako je prije moglo sa uključenim firewallom, onda nije problem u njemu nego u Avirinim serverima. Pokušaj za pola sata i napiši jel uspjelo.

Da nije neki DNS changer?! Probaj otvoriti Avirinu stranicu, AVG, ESET, Kaspersky...

Ako je prije moglo sa uključenim firewallom, onda nije problem u njemu nego u Avirinim serverima. Pokušaj za pola sata i napiši jel uspjelo.
moguće,ali šta će mu taj firewall,to mu se u valilo kad je skidao drivere

moguće,ali šta će mu taj firewall,to mu se u valilo kad je skidao drivere
Onda nek skine COMODO ili neki drugi po preporuci forumaša.

da,nešto nije u redu s njihovim serverima,nemam aviru pa ne znam,ali mi se čini da je to malo češće..

Delete!

Drugi Aviraši neka kažu da li se sada može, ako tebi još uvijek ne ide znači nije problem sa serverima. Jedino što ti mogu preporučiti je drugi antivirus.
Nevezano za ovaj problem, skini COMODO firewall. Nije dobro lutat Internetom nezaštićen.

Također mi je popodne bilo "update failed".Izgleda da je stvar s avirinim serverom

ni meni ne radi... cijeli dan se ne updatea... to se još nije događalo...

Zapeo Update na serverima da to se događa rijesit ce oni to nema potrebe za panicarenjem uopce niti sumanutimm promjenama zastite zbog toga!

Evo,nakon 38 minuta čekanje update je počeo

meni isto neće, avira se niej updatala zbog toga vec par mjeseci...
kaj da probam bez firewalla...

meni isto neće, avira se niej updatala zbog toga vec par mjeseci...
kaj da probam bez firewalla...
Ak ti se nije updejtala par mjeseci onda ju deinstaliraj jer nekaj ne stima kod tebe sigurno pa ju ponovo instaliraj, to s ovim sadasnjim problemom nema veze nikakve a pogotovo ne sa firewall-om!

Čini se da nisam jedini s problemima oko updatea. Ni meni se nije updateala već dva dana. Očito je onda problem do njih!

I ja imam isti problem, ne želi i neće. Čekam dva dana i ništa. Mora vjerojatno, da je server...

Istina je da ima problema sa updateom, ali mislim da nema potrebe za brigu.
Ja sam u Aviri - Scheduler isključio Daily Update da ne skida automatski update. Nakon par dana (4-5) me uvijek obavijesti da su definicije stare par dana i predloži update , te kad se pojavi ta notifikacijska poruka kliknem na update i on se skine i instalira bez problema.
Zanimljivo je da tada update radi ok, a ovako ručno neće.

Ja sam u Aviri - Scheduler isključio Daily Update da ne skida automatski update. Nakon par dana (4-5) me uvijek obavijesti da su definicije stare par dana i predloži update , te kad se pojavi ta notifikacijska poruka kliknem na update i on se skine i instalira bez problema.
Ne preporučam ići na internet sa updateom starim par dana, u današnje vrijeme kada dnevno ima par desetaka tisuća novog malwarea, to je vrlo rizično ponašanje pogotovo ako je avira jedini instalirani sigurnosni software...

Ne preporučam ići na internet sa updateom starim par dana, u današnje vrijeme kada dnevno ima par desetaka tisuća novog malwarea, to je vrlo rizično ponašanje pogotovo ako je avira jedini instalirani sigurnosni software...
Šta da ti kažem. Upravo probao ručno jer su mi definicije stare dva dana i neće da skine update.
Jbg, skoro na isto dođe...

možda bi bilo pametno otići na avirin forum ili pogledati/pitati na wildersecurity, ako nema workarounda za problem probati kontaktirati aviru...

I ja imam isti problem, ne želi i neće. Čekam dva dana i ništa. Mora vjerojatno, da je server...
meni također već 2 dana neće...

Vjerojatno su im serveri "prezauzeti"!
Pokušajte sa manual update.
Rješenje je na forumu : http://www.avira.com/en/support/kbdetails.php?id=95
, a ide ovak:
Subject What is the procedure for the manual update (IVDF Fusebundle)?
Description Please go through the following steps to update your AntiVir Software on a PC without internet access.
1. Download the latest virus definition file (IVDF) on a PC with internet access directly from the Avira website.
For Windows 2000/XP/Vista please use the IVDF (Unicode) at:
http://dl.antivir.de/down/vdf/ivdf_fusebundle_nt_en.zip
2. Copy the downloaded file to a portable media storage such as an USB Stick or a CD-ROM for transferring it to the PC without internet access.
Note: Extracting of the ZIP file is not necessary.
3. Insert the media storage into the PC without internet access.
4. Start the AntiVir Software and go to the menu Update and select Manual Update.
5. Select the downloaded IVDF file from your media storage and click Open.
6. The message The virus definition file has been successfuly updated. appears, AntiVir is now up to date.
Note: Please keep in mind that an effective protection against new threats is only possible with an up to date virus definition file. Update your AntiVir Software in regular time intervals.
Affected products • Avira AntiVir Professional [Windows] • Avira Premium Security Suite [Windows] • Avira AntiVir Premium [Windows] • Avira AntiVir Personal - FREE Antivirus [Windows]
Delete!