ramirez sub 11.5.2013 23:32

Instalirao asm avira antivirus i uz njega pokupio i avira ask toolbar, koji mi sad "glumi" google chrom. Deinstaliro sam aviru (instaliro avast) i sve sto ima rijec avira ili ask preko control panel -programs and features. Avira je nestala ali je ostao dosadni ask toolbar i svo sto ukucam za pretragu redirektuje preko ask. Pokusao sa cclinerom, revo uninstalerom,unlokerom (mislim da se tako zove) ali bez uspjeha. Ima li iko da mi moze pomoc da se rijesim ove dosade. imam windows 7.Takodje probao i about:config ali stalno izbacuje da je netacna adresa.  Unapried zahvaljujem na pomoci. 

Izzy ned 17.11.2013 00:17

Evo već par dana me nešto zeza na računalu. A to je da me OS upozorava da mi nedostaje "APNSetup.exe". Poruka se pojavljuje nasumično i koliko sam primjetio samo jedanput. Znači kada se zatvori obavijest više se ne pojavljuje do sljedećeg paljenja računala.

Koliko sam shvatio to je nepotrebno i ja bih obrisao tu cijelu mapu gdje bi se trebalo to nalaziti, ali nisam siguran upotpunosti je li to pametno.

Mislim da se to počelo pojavljivati kada sam sa HijackThis programom obrisao nešto vezano za taj "Ask Partner Network" prije koji tjedan, ali nisam siguran. Samo me čudi što se nije onda prije počelo to javljati, nego ima otprilike 5 dana ili možda koji dan više.

I još jedna stvar vezana uz WoT (Web of Trust)...

Jučer sam primjetio da mi ne daje ocjene za niti jednu stranicu. Pokraj web stranice mora biti zeleni krug, ako je sve u redu ili žuti/crveni, ako nije sigurna. A toga više nema. WoT sam pokušao isključiti i ponovno uključiti, ali problem ostaje. Isto tako sam ga obrisao i ponovno instalirao, ali opet isto.

Sada, ne znam traje li to više dana i da nije možda vezano uz ovaj problem sa "Ask Partner Network-om" jer nisam baš išao za tim, no baš i ne vjerujem da ima neke veze, ali ne znam. Palo mi je na pamet da nije možda nekompatibilan sam novom verzijom Firefox-a jer sam se sjetio da mi se prije koji dan prilikom pokretanja Firefox nadogradio na novu verziju. Onda mi preostaje čekati nadogradnju za WoT, ako je kojim slučajem tako.

Nemam nikakve druge probleme sa računalom osim tih navedenih. Onda, što mislite?

(U međuvremenu ću skenirati računalo sa Avirom, Malwarebyte-som i SAS-om, a mogao bih i očistiti računalo sa CCleaner i Glary Utilities programima. Možda i defragmentiram disk kada već imam namjeru to sve napraviti, pa neka bude temeljito. Samo što će dugo potrajati, pa ću nastojati sutra tijekom dana javiti rezultate.)

Izzy ned 17.11.2013 18:05

Evo me s novostima. Dakle, izgleda da je WoT bio isključen, ali ne "add-on" nego je bilo isključeno prikazivanje ocjena za stranice. SAS mi još skenira, ali Avira i Malwarebytes su našli nešto i to sam obrisao.

Računalo se skenira skoro cijeli dan (od 10:20 h) i za to vrijeme nisam primjetio da se pojavila ona obavijest da nedostaje "APNSetup.exe". Ali jasno, nisam cijeli dan uz računalo, pa ne znam je li je iskočio, pa da je onda netko drugi zatvorio taj prozor. Moram pitati nekog od ukućana, ali ionako ću vidjeti sutra i kroz narednih par dana hoće li se to pojaviti.

Znači, trenutno izgleda da nema problema.