7z arhiva

copy paste u chat gpt, zato jer kompromira na konzervativnim postavkama a ti na maks. Ali interesantno koja razlika

Well, nije mi odgovorio ništa što nisam znao. Njegova je ideja da su postavke drugačije a nisu. Zapravo, možda jesu ali ne one koje su vidljive u postavkama backup programa. Svugdje ima opcija max level (9), LZMA2 algoritam...

Da, pronašao sam odgovor.
7zip po defaultu komprimira u jedan solid blok kontinuiranih podataka što backup programi ne čine. Na 90 000 file-ova je takva, ogromna razlika.

A ovi backup servisi izvjegavahu solid kompresiju zbog 2 logicna razloga, da se moze brze raspakirat pojedini file unutar arhive bez radpakiravanja konpletne arhive plus ako se promjeni jefan file ne moraju komprimirat sve. Cica mica gotova prica. Ne trebate se zahvaljivat i obavezno neka mi neki coban zabije td jer sam spomenio chatgpt. Valjda ces prije postanja na forum googlat/chatgpt i onda ces se u postu referirat na rezultate istrazivanja da se ljudi ne tlace glupostima. Dobro jutro.

Odakle će AI učiti ako više ništa ne pišemo i pitamo? 😊

Taman ce ti backup servis dati sve opcije...
:)
Ako koristim 7zip file manager direktno iz Windowsa 9GB sažme na samo 2.9GB pri maksimalnoj kompresiji i LZMA2 algoritmu.
Problem je što mi nekoliko programa za backup (MirrorFolder, Syncbackpro, Syncovery) radi kompresiju istih postavki a izlazni arhiv bude veći od 7GB. Pri tom sam isprobao razne varijacije ignoriranih datoteka koje su već kompresirane, bez očite razlike.
Zašto standalone 7zip radi toliku razliku, i brzinom kompresije i veličinom?
Pokušao sam dekompresirati 7z file, sve je ok, svi podaci su tu.
Ne kužim.