Jera pon 4.1.2010 15:36

evo imam jedan veeliki problem s wirelessom...dakle,imam komp spojen wirelessom na router i installirao sam ovaj wireless adapter i sve je savrseno radilo i odjednom mi se na onoj skali jacine signala pojavio zuti trokutic sa usklicnikom. Naime, kada strelicu misa dovedem na signalnu skalu pise mi connected i ispod toga no internet access (tako nekako)...i onda restartam adapter od wirelessa i router,tada mi pise  connections are avalivible,ali nigdje nema ime moga routera,onda na neki nacin dobijem signal na svoj router i to tako sljaka 1-2 dana i onda opet ista stvar. Molim vas ako netko zna u cemu je problem neka komma stvarno mi je vazno...ekipa pozz ;)

Exploder pon 4.1.2010 17:54

Ja bi ti rekao ovako.

Da li su windozi neka beta ili rc, ja sam imao istih problema sa njima.

Ako je full onda probaj spojit se kablom i nadogradit firmware na najnoviju verziju, te podesit postavke za wlan

Nisi rekao koji je adapter, ako je d-link onda sorry.

Koliko si udaljen od routera, zidovi itd.

Da li su driveri za wlan karticu windowsi sami pokupili ili si instalirao sa cd-a ili stranice?

Da li si stavio ako kojim slučajem imaš nvidijin chipset drivere za matičnu.

Kod prijatelja slučaj da mu mrežna nije radila dobro dok nije stavio nforce drivere.

Javi

Jera pon 4.1.2010 18:58
Exploder kaže...

Ja bi ti rekao ovako.

Da li su windozi neka beta ili rc, ja sam imao istih problema sa njima.

Ako je full onda probaj spojit se kablom i nadogradit firmware na najnoviju verziju, te podesit postavke za wlan

Nisi rekao koji je adapter, ako je d-link onda sorry.

Koliko si udaljen od routera, zidovi itd.

Da li su driveri za wlan karticu windowsi sami pokupili ili si instalirao sa cd-a ili stranice?

Da li si stavio ako kojim slučajem imaš nvidijin chipset drivere za matičnu.

Kod prijatelja slučaj da mu mrežna nije radila dobro dok nije stavio nforce drivere.

Javi

ne Windowsi su full.

cini mi se da je nemoguca opcija ta da spojim router sa tim kompom kablom jer je udaljen 8-9m,a tu je adsl direktno ukljucen u struju ( ne preko uticnice nego je nekak zavedeno sa strane direktno u struju)

Adapter je airlive WN-360 usb.

A udaljenost je relativno velika (oko 9m), ali sumnjam da bi to trebao biti problem s obzirom da adapter ima antenu.

Zadnja 3 pitanja te ne kuzim Izlanuo se ali mislim da nemem nista on davedenog.

axxxaaa pon 4.1.2010 22:44

trebam pomoc , spojen sam na komsijin net wirellesom.. moja kartica je Canyon CNP-WF511, njegov router je Gigaset sx763 10 mbita... internet normalno radi, ali torrenti ne skidaju vise od 50kb ( nijedan ) signal je dosta dobar, veza jako rjetko puca... moja brzina =  [url]http://img684.imageshack.us/img684/4953/screenshot2ri.jpg[/url] ... a signal = [url]http://img263.imageshack.us/i/screenshot1p.jpg/[/url] .. uglavnom kvaliteta ne pada ispod 50 % ... kad igram call of duty, svakih pola minute mi ping poraste na 999 connectin interrupted.. i vrati se za 3-4 sekunde na normalno.. a kad skidam nest bit meter mi izgleda slicno ko na slici u sredini.. pilasto, ak je ravno onda skida jednakom brzinom ([url]http://download.myplanets.org/immagini/bitmeter-big.jpg[/url]) .. moze li mi neko pomoc i rec u cem bi bio problem ?  ak ko moze pomoc nek posalje poruku, il mail na pletextommy@live.de

Igor čet 7.1.2010 10:12

Ja imam jedan problem s wireless spajanjem. Do sada sam imao enkriptiranu mrežu WEP sustavom i notebook se bez problema spajao na nju, ali sad sam promjenio enkripciju u WPA i ne mogu se nikako spojiti. Spajanje traje dugo i na kraju izbacuje grešku. Inače koristim Windows 7. U kojim postavkama možda griješim? Router je ST780.

Spock čet 7.1.2010 10:34

Da ne otvaram novu temu.. Spojio sam wireless 2 računala (netbook-XP i veliki PC-7) metodom ad hoc, dakle direktno. Ovo sam napravio tako da netbook može koristiti mobile broadband konekciju od velikog PC-a. Spajanje je prošlo uredu, ikona u donjem desnom kutu na netbooku javlja da je kunekcija uspostavljena, ali netbook neće na internet nikako. P.s. Na velikom računalu (s Windows 7) sam čekirao opciju da se "druga računala spajaju na ovo računalo i dijele njegovu konekciju za internet". Molim pomoć..

APazinjan čet 7.1.2010 11:30
Spock kaže...
Šta nitko nezna? :)

Jel imaš možda LAN kabel, ako da spoji ih LAN-om... Ja sam imao isto dosta problema oko toga ali sam uspio...

EDIT:Evo našao sam nešto, neznam dal valja, tip je imao isti problem

i solved it with the help of ghost301 - now both computers have internet and can share files - in spite of the Unidentified Network / Public network lock on things

Here's a checklist of things for ICS and file sharing for 2 croslinked computers (in my case a Windows 7 and XP one):

- both computers set to the same workgroup
- restarts
- advanced sharing settings - all things turned on (network discovery etc.) except for password protected sharing
- bridged the connection with the internet
- turned on Internet Connection Sharing for the internet connection - this forced an ip to the other connection (192.168.137.1) and gave an option to select which connection should have access to the ICS (the second connection or the bridge - you choose the second / crosslinked cable connection)
- shared some folders on both computers
- worked instantly (the other pc aquired a correct ip and internet)

dunno if this was the right way to do things but it works for me

Jera sub 9.1.2010 16:52
Jera kaže...

znaci da ih nazovem pa da vidim. Javit cu detalje razgovora. tnx

zvao sam te mazge i nitko nezna u cemu je problem oni kazu da su sredili to a meni opet sutra isti problem...pomozite ako boga znate!

pinkskin sub 9.1.2010 17:00
axxxaaa kaže...

trebam pomoc , spojen sam na komsijin net wirellesom.. moja kartica je Canyon CNP-WF511, njegov router je Gigaset sx763 10 mbita... internet normalno radi, ali torrenti ne skidaju vise od 50kb ( nijedan ) signal je dosta dobar, veza jako rjetko puca... moja brzina =  [url]http://img684.imageshack.us/img684/4953/screenshot2ri.jpg[/url] ... a signal = [url]http://img263.imageshack.us/i/screenshot1p.jpg/[/url] .. uglavnom kvaliteta ne pada ispod 50 % ... kad igram call of duty, svakih pola minute mi ping poraste na 999 connectin interrupted.. i vrati se za 3-4 sekunde na normalno.. a kad skidam nest bit meter mi izgleda slicno ko na slici u sredini.. pilasto, ak je ravno onda skida jednakom brzinom ([url]http://download.myplanets.org/immagini/bitmeter-big.jpg[/url]) .. moze li mi neko pomoc i rec u cem bi bio problem ?  ak ko moze pomoc nek posalje poruku, il mail na pletextommy@live.de

Za torrente treba napravit port forward.

A što se tiče pinga ja sam imao istu tu WLAN karticu i isto mi se dešavalo, pa sam uzeo drugu i problem riješen.

logic sub 9.1.2010 17:03

Yvucace ti pomalo glupavo ali problme ti je sto ti je taj adapter USB. USB wireless adapteri su uglavnom smece. Kupi PCI adapter i svi tvoji problemi rijeseni ili kupis acces point i stavis u client mod. Samo bjeyi od USB rjesenja jer se griju, blokiraju i svakakva sranja rade.

Igor sub 9.1.2010 17:22
logic kaže...

Yvucace ti pomalo glupavo ali problme ti je sto ti je taj adapter USB. USB wireless adapteri su uglavnom smece. Kupi PCI adapter i svi tvoji problemi rijeseni ili kupis acces point i stavis u client mod. Samo bjeyi od USB rjesenja jer se griju, blokiraju i svakakva sranja rade.

Daj preporuči neki PCi adapter da nije skuplji od 120 kn. Treba mi za oko 12 m.

Mato_Ivanovac sub 9.1.2010 17:24
Jera kaže...

evo imam jedan veeliki problem s wirelessom...dakle,imam komp spojen wirelessom na router i installirao sam ovaj wireless adapter i sve je savrseno radilo i odjednom mi se na onoj skali jacine signala pojavio zuti trokutic sa usklicnikom. Naime, kada strelicu misa dovedem na signalnu skalu pise mi connected i ispod toga no internet access (tako nekako)...i onda restartam adapter od wirelessa i router,tada mi pise  connections are avalivible,ali nigdje nema ime moga routera,onda na neki nacin dobijem signal na svoj router i to tako sljaka 1-2 dana i onda opet ista stvar. Molim vas ako netko zna u cemu je problem neka komma stvarno mi je vazno...ekipa pozz ;)

To ti je do neta i ja imam kad susjed upali router a ima isti ko moj i imeni bude al meni 5-10 minuta i nestane i sve po starom!

ToRa pon 22.2.2010 14:45
Jera kaže...

Adapter je airlive WN-360 usb.

A i za sve ostale s ovim adapterom - što se Windowsa 7 tiče, pogotovo onih 64 bitnih, postoji nekoliko problema;

- ako imate više od 2 GB rama, Windowsi se crashaju stalno, u periodima od 2 minute, do 2 dana -> događa se i s drugim adapterima (nije bitno da li su USB ili PCI), jer je problem u Ralinkovim chipsetima (RT2800, RT2870, RT3070 i podfamilije istih)   [Sjećate li se instalacije Viste na više od 2 GB rama? - slična stvar (živio Microsoft!)]

- kada izvadite one rame kojima ste se toliko veselili i ostanete na 2 GB, connectivity problemi su česti, i svi ostali bugovi koji se mogu vezati uz network adapter

- jedino rješenje je adapter s drugim chipsetom (npr. Atheros - svi rade na Sedmici), ili ako baš preferirate Ralink, onda neki old-school chipset, tipa RT73, koji radi bez problema

Nadam se da će ovo nekome pomoći, jer je moj komp skoro letio zbog ovih problema kada sam uzeo karticu, a Gugl nije bio od pomoći (prije 5 mjeseci...)

logic pon 22.2.2010 18:39
Igor kaže...
logic kaže...

Daj preporuči neki PCi adapter da nije skuplji od 120 kn. Treba mi za oko 12 m.

Ja konkretno koristim tplinkove i nikad problema sa njima.

forumash no.1 ned 28.2.2010 16:46

I ja imam isti problem samo sto ja ne mogu nikako na internet, probao sam i sa UTP kabelom i wirelessom ali nikako ne ide, uvijek pise da IP adresa nije valjana i da je veza ogranicena... problem se poceo pojavljivati prije 2 dana kad sam ceprkao po Speedtouch postavkama i navodno nesto sje*ao... Na routeru mi je prije na WLAN diodi pokazivalo zutu boju (WEP zastita) a sada crvenu (???)

forumash no.1 uto 2.3.2010 12:30

Nazvao sam T-Com podrsku (0800 9000) i sve sam ljepo upisao i rekli su mi da je do kompa, kad odem u Run > cmd.exe i upisem ping 192.168.1.1 pise mi:

Request timed out

Packets: Sent=4, Received=0, Lost=4 (100% Loss)

_________

rekli su mi da mi treba pisati 0% Loss i da to nekako popravim al ne znam kako, povezao sam UTP kabelom i pod mreze pise povezano al ne mogu na  net...

logic uto 2.3.2010 12:43
forumash no.1 kaže...

Nazvao sam T-Com podrsku (0800 9000) i sve sam ljepo upisao i rekli su mi da je do kompa, kad odem u Run > cmd.exe i upisem ping 192.168.1.1 pise mi:

Request timed out

Packets: Sent=4, Received=0, Lost=4 (100% Loss)

_________

rekli su mi da mi treba pisati 0% Loss i da to nekako popravim al ne znam kako, povezao sam UTP kabelom i pod mreze pise povezano al ne mogu na  net...

Zasto ne posaljes ovo sto ti ja rekoh gore. Dok to ne napravis ne mozemo ti pomoci. Nismo vracevi niti vidoviti.

robisierra92 čet 4.3.2010 10:21

evo kako sam ja riješio umrežavanje dva računala, mislim da jednostavnije ne može: na glavno računalo mi je kablom spojen t-com siemens gigaset router, i na tom kompu je instalirani xp sp3, a na drugom je os win7 ultimate, pa sam kupio ovaj proizvod http://www.konikom.hr/p8886/tp-link-usb-wlan-high-gain-tl-wn422g/product_info.html, na routeru napravio wpa enkripciju, sa tp-linkom uhvatio signal, unio kod koji sam sam napravio i spajam se bez greške, a signal mi je uvjek pun. naravno da s tp linkom hvatam i pet-šest drugih računala u susjedstvu, ali sva sreća da imam flat pa nema potrebe za posuđivanjem interneta od susjeda. ovo prvo računalo ne mora biti uopće uključeno, bitno da je router uključen. brzina na drugom računalo je ista kao i na ovom prvom, bez probelama skida torrent, vrti youtube i slčno, a udaljenost između moja dva računanala je negdje oko pet metara. mislim da ne postoji jednostavniji način spajanja, ako netko zna nešto bolje neka predloži.

logic čet 4.3.2010 14:30

To je jedini ispravan nacin i samim tim najjednostavniji nacin. Mada nije stvar u jednostavnosti postavljanja mreze jer se to radi jednom vec u jednostavnosti koristenja. kad se to jednom podesi ti radi bez glupiranja. Upalis i radi. I to je to. Ovo je TP-Linkov proizvod i kako rekoh gore nikakvih problema sa njima. Upalis, podesis i zaboravis. Mada bih ja uvijek isao na PCI rjesenje.

bed čet 4.3.2010 14:49
robisierra92 kaže...

.. mislim da ne postoji jednostavniji način spajanja, ako netko zna nešto bolje neka predloži.

Hub/switch? Zar to nije jednostavnije? A i cijena je tu negdje, pa i manja..