Pche pon 13.10.2014 18:43

Pozdrav ekipa, 
Ne znam dali postoji već ovakva tema, ali eto uputite me ako netko zna riješenje. Bit ću vrlo zahvalna jel mi dođe da plačem od muke. pa da počnemo
Od kad znam za sebe imam T-comovi internet, prije godinu dana preselila sam se na novu adresu i tu počinju problemi. Javljali su se problemi pucanja interneta, ali ništa ekstremno došli bi popravili i to je to. Prije 2 mjeseca kad sam prijavljivala kvar opet ponudili su mi 2 mjeseca bržeg interneta (reko ajde da i ja nešto bespla iskoristim) naravno uzela sam i naravno pucanje je nestalo. Sad 6.10 sam molila da mi ugase jel prošlo je 2 mjeseca bilo je ljepo dok je trajalo :). 7.10 počinje upload toliko padati ali tek kad na skyp razgovoru ukljucim kameru do te mjere da skype se chrasha. Naravno zovem t-come kažu da će poslati tehničara ja čekam do 10.10 nitko se nije pojavio, internet stalno isti ništa bolje. Odem na speed test download fantastičan a upload pokazuje dobar ali ako ga pratim dal ima padova u početku stoji 2-3 sekunda na 0.15kbs. Pokušavam dobiti t-come ne mogu jel kvar još nije saniran. Naravno odlazim dan poslje u t-com ljuta kao ris, naravno doči će vam netko. Da zaoboravila sam reći od sveg tog silnog čekanja odlučila srušiti windowse i instalirati nove 8.10. 12.10 dolazi gospodin mjenja modem i kaže mi ako nastavi pucati da je to do mog pc-a. Nije me ni slušao kad sam mu rekla da mi zna puknuti i veza na mobu ako pokušavam koristiti skype. Danas (13.10) Ponovo je bio tehničar, kaže linija je fantastična. On ne vidi pucanja ni ništa, tražim ja njega da on poveća internet na veću brzinu u nadi da će prestati. Prošlo je 6 sati kako sam dobila novu brzinu 5-10 MBs Sykpe i dalje puca, sa 2 različita antivirusa provjerila komp, provjerila dal mi je sve up to date itd. 
MOLIM VAS... Dal netko zna riješenje za ovo inače ću izluditi. 

ihush pon 13.10.2014 22:09
Pche kaže...

..Prije 2 mjeseca kad sam prijavljivala kvar opet ponudili su mi 2 mjeseca bržeg interneta (reko ajde da i ja nešto bespla iskoristim) naravno uzela sam i naravno pucanje je nestalo. Sad 6.10 sam molila da mi ugase jel prošlo je 2 mjeseca bilo je ljepo dok je trajalo :). 7.10 počinje upload toliko padati ..

-dakle, radilo je .. OK.

-internet. Može biti problem PC HW+SW, OS+driver+malware+postavke+utilsi (pa i skype i sl) čak i da je sve OK ali da je uzeti paket prespor za željene potrebe, pogotovo ako je i maxtv itd (pa i susjedi na wlanu). Može biti oprema-modem, linije u kući, smetnje.. (ali to recimo nije zbog 2mj..). Može biti opterećenje kvartovskih linija, broj priključaka.. ona 2 mj tad ne pomažu jer je drugi profil (pa ponekad i druge linije do centrale).

itd..

Tako da nema nekog načina nabrzinu (i na daljinu) provjeriti što bi bio uzrok, otkloniti ga.. možda npr livebot (neka linux distra, surfanje i sl.) ali to bi samo eliminiralo npr viruse-malware.. i dalje bi ostalo više nepoznanica. Možda ako računalo odneseš kod nekoga.. i ako tamo radi OK, tad se može eliminirati računalo kao uzrok, ali opet to ovisi o postavkama (npr auto update+smeće) jer ako netko ima optiku 100mbps tad će raditi glatko-brzo... bez obzira što je možda neko smeće prisutno. Tek na ograničenoj propustnosti se osjete takvi problemi npr na 2-4mbps.. ili za HD ispod 5-8mbps.. i to za jedan PC, mobitel je već dodatak.

Isključiti npr wlan na modemu, tad znaš da ti nitko od susjeda ne može na mrežu, provjeriti lan kabel, itd itd .. nikad kraja. Pa do banalnog da npr nestane struje na utičnici ili ispravljaču za modem.. takav kvar ne možeš otkriti, osim kad se zamjeni neispravno i nakon tog radi bez problema. Serviseri su vjerojatno korektno obavili posao.. ako nisu našli problem, možd nešto od nabrojenog pomogne, pa opet ni njima se ne može vjerovati npr zbog prebukiranih linija, može raditi (kad platiš) i ne raditi nakon tog.

edit: ako je (pod)naslov točan.. upload je uvjek manji (asinkroni) npr 250-500Kb.. ovisi kako koji ISP ima pakete, optika može i 100/100 ...

Pche čet 16.10.2014 23:15

Da napravim nastavak. 
Komp je provjeren sa 3 različita antivirusa. Probano sa mobilnim internetom radi bez greške, probano preko  wifi+usb priključak ne radi opet. Nije na kraju skype samo u pitanju ima još puno stavki na kraju koje ne mogu poput uploadanja kojekavih stvari do jedne slike od 2.5 MB i da joj treba 15min da je uploada. Poludila sam neki dan zvala sam opet t-com naravno nitko opet nije izašao na teren. Znači tjedan i skoro pol bez interneta, browser mi se otvara 5 min. Sve što je u vezi kompa napravljeno mislim da je napravljeno. Jedino ovo što si ti rekao da se radi do neke žice od napajanja, ali opet modem se ne gasi svijetli normalno. Kao da postoji kakvo zaugšenje u mreži. Sa savršene brzine da padne u minimalnu i da zbog toga dolazi do pucanja skype camere ili nekog drugog programa. Ne znam počinjem več biti luda, što je najgore radim preko kompa i trebaju mi te stvari očito da će sami(T-com) platiti račun za telefon i internet. 

U KOLIKO IMA NETKO NEKU IDEU ŠTA MOŽE BITI, A DA JE MOJA KRIVICA NEK MI JAVI DA I TO ISPROBAMO.
THX 

ihush pet 17.10.2014 12:50
Pche kaže...

..
U KOLIKO IMA NETKO NEKU IDEU ŠTA MOŽE BITI, A DA JE MOJA KRIVICA NEK MI JAVI DA I TO ISPROBAMO.
THX 

ako si plavuša, to nije tvoja krivica, to je stvar prirode... (prvo šala..)

pa možda par ideja...

- otvori CMD, utipkaj (bez navodnika, txt između), ''ping -t 192.168.1.1'' pod predpostavkom da ti je modem na toj adresi (tcomov default).

- pusti ga duže vrijeme, normalno će svake ms ispisati podatak o paketu.. tražiš nepravilnosti (zastoje) ... dosadno al tako je to, ugl nije važan poneki kraći zasotj, nego dali je često i koliko dugo..

- prekid je CRTL+C

- istu stvar za google.com ''ping 8.8.8.8'' i ''ping google.com'' može i google.hr.. opet jednako gledaš zastoje.. +CTRL+C na kraju.

-na speednetu obavi speedtest.. podaci?

-u modemu, moraš imati user podatke name/pass, dio za DSL/bandwidth koja je brzina navedena up/down. To natipkaj to sve, tad ćemo imati info za samu liniju.

- skini neku linux distru npr ubuntu-desktop (ima DVD i USB ver), snimi.. bootaj taj medij. Surfaj, napravi iste testove, probaj upload i ostlao što te zeza.

AKo bi bilo jendako, tad nije PC-OS uzrok, ako je bolje pod linuxom tad je uzrok soft, nešto s win ili utilsima, antivirusom itd..

btw, tri antivurusa nisu pomogla, ali su možda ostavili za sobom još gore stanje.. takav soft treba izbjegavati instlaritati samo tako, dok neki (pogotovo free) uvaljuju i neke dodatke, proaktivne module i sl. npr MBAM je čistać, ali se gura u aktivne AV, treba ga korisitit samo kao čistača...

-ili je (od utorka na srijedu) npr novi sys.update, hrpa autoamtike koja radi, cloud-drop.. svaki soft ima (poneki ni ne dozvoljava) postavke kao npr paljenje s win.. takve stvari ubiju sve na sporijoj liniji ili kad je npr update kao sad aktualan. Prošli tjedan je npr google malo zbokirao.. korištenje gmaila i sl  je bilo problematično cca pola sata. To je internet, nije samo PC moguć izvor problema. Zato je takve stvari teško locirati i otkloniti, netko iskusan bi morao biti bliže tebi...

ihush pet 17.10.2014 20:23

-teh. stvari sa slikica su OK. Po tome nebi trebalo biti problema..

(ali daj još pingaj google... da vidimo i taj dio).

-ostaje soft-smeće (automatika, antivirus, cloud-dbox ...) ili povremena smetnja/prekid koja je ovako neuhvatljiva.

-ako probaš neki live/linux.. to bi moglo potvrditi PC/soft ili linija/struja/modem/ISP...

uz uvjek 'opasnost' ta ti netko ''blizak'' upada u mrežu, pogledaj router kad primjetiš usporenje, tamo su sva trenutno spojena računala/IP..