Siemens SX763 T-Com za optimu

Mozda se bi dalo kada bi stavio oficjalni firmware od simensa.

-traži od ISPa (optime) novi uređaj, to im je posao.

tražio sam ali traže 109kn +produljenje ugovora 24mj.
dali je moguce da stari modem ostane a ovaj povezan samo za bežicni internet

tražio sam ali traže 109kn +produljenje ugovora 24mj.
dali je moguce da stari modem ostane a ovaj povezan samo za bežicni internet
- ugovor je standardna stvar, uređaj bi morao biti besplatan kao i u slučaju kvara... tih 109kn je neisplativo u odnosu na cijenu routera u trgovini.
- teoretski može, u praksi je problem spojiti (podesiti) router jer nema potrebne opcije (namjerno onemogućeno, nemaš admin pass..). Inače je pravilo da je u mreži jedan router ili imaš probleme.

PIše sve ovdje

Siemens 763 se lako hackne na official Simens FW (bez T-kom logo-a) i onda se more koristit za bilo kojeg operatera. U ovom slučaju Simens nije napravio model 763 samo za T-kom, već je T-kom stavio svoj FW unutra i kad se on zamjeni mora radit na bilo kojem operateru.

Znam da sam ja neki dlinkov ruter koji je bio na t comu prebacio na optimu, samo nadi originalan firmware od tog rutera i trebalo bi raditi.
Pozdrav ima jedno pitanje. naime imam flat internet kod optime na stolnom racunalu, modem je žičani dosta star, sad bi mi trebao neki drugi modem sa antenom da mogu hvatat wireles ili bežicni internet i na laptop.Imam stari modem od Tcoma siemens gigaset SX763 WLAN dsl na kojem na dnu piše anex b a operater optime mi je rekao da bi trebao anex a, jel se može kako iskoristiti taj modem.hvala