Router treba restart svaki dan

-ako je modem (router) ispravan, problem je u tvojoj mreži (postavke, uređaji..).
-ako je neispravan (svakakvih kvarova ima, moguće i ovako nešto..) reklamiraj operateru.
- .. ne treba prčakti postavke npr DNS u routeu, on te podatke povlači od ISPa, na računalu podesiš, (za DNS) npr ip routera 192.168.1.1 .. ili neki kao google, 8.8.8.8 kao i DCHP za dodjeljivanje ip uređajima na mreži, rezervacija-leasing time, ili ručno na svakom uređaju s isključenim dhcpom.. Kako ćeš podesiti mrežu, to je tvoja stvar. Ako jedan uređaj u mreži ima internet, tad je linija OK, tad modem radi, .. tad je 99% problem s tvoje korisničke strane, odnosno, bio bi vrlo neobičan kvar koji bi jednom računalu dodjeljivao ispravne podatke a drugima ne.. odnosno, možda si nešto podešavao, uđi u postavke routera i vidi, npr mac filtering.. ili još 'bolje' resetiraj ga. Povući će sve potrebno od ISPa ili ćeš tad podesiti postavke linije (user-pass za modemsku konekciju, stari način).
-sve postavke routera imaš u manualu ili pitaš operatera.

U tom routeru su izgleda duhovi :
https://www.bug.hr/forum/topic/razni-mrezni-problemi/problem-spajanjem-wifi/243785.aspx
Sretno sa citanjem i sa rjesavanjem problema...

I kod mene isti problem, samo bih nadodao da na kompovima spojenim kablom prestane radit svakih dan-dva, a na wifiju u isto vrijeme na nekim kompovima radi, na drugim ne.
Meni najzanimljivije je da na mobitelu messenger ima normalan pristup internetu, dok sve ostale aplikacije i preglednici nemaju??? Ko da su blokirani neki protokoli, a neki ne?

ponovo problem sa internetom
imam isto vipov zte 283+ 4g
no sad sve češće imam promlem ,sve ima internet pristup,mobitel ,laptop
samo komp nema,nakon resetiranja sve u redu
evo slika

ponovo problem sa internetom
imam isto vipov zte 283+ 4g
no sad sve češće imam promlem ,sve ima internet pristup,mobitel ,laptop
samo komp nema,nakon resetiranja sve u redu
evo slika
Svi ocito imamo isti problem s tim ruterom, pise da ima neta, sve spojeno, ali neki uređaji imaju net, a neki ne. Nakon restarta, isto kao i tebi, sve u redu.

konfiguracija mreze je problem...desni klik na ikonicu mreze, pa postavke, pa postavke adaptera, pa properties od tcp4 i tamo si podesite mrezu...

Imal par puta sličan problem ... samo je kod mene bilo da kad u task manageru ugasim "install shield" koji kao nije potreban u radu win nego samo za update, izbaci mi u mozilli grešku sa proxyem i isto nece connect.
Pa jbg ak si kaj oko toga petljal ...

konfiguracija mreze je problem...desni klik na ikonicu mreze, pa postavke, pa postavke adaptera, pa properties od tcp4 i tamo si podesite mrezu...
kako podesiti mrežu

ako imas na svim uredjajima automatiku i to radi problem, probaj rucno definirati adrese svakog pojedinog uredjaja. Npr, stavis prvu cifru razlicitu za svaki uredjaj, npr, 192.168.0.2, pa drugi 192.168.0.3 i tako svaki uredjaj. drugu stavku ostavi kod svih istu, defaultnu koja je, a treca ti mora biti adresa rutera, ona je obicno 192.168.0.1 ili 192.168.1.1, kako koji ruter...dns mozes recimo stavit guglov, 8.8.8.8 i 8.8.4.4 ili neki drugi po svojoj zelji...

"Automatika" je DHCP i to 99% da ne radi probleme. Ako će sam dodavati IP adrese, samo će IP conflict napravit.
Pozdrav, bit cu kratak i jasan.
Radi se o VIP homebox mrezi, router ZTE MF283+
Situacija je takva da router svaki dan u otprilike isto vrijeme prestane davati internet za sve laptope osim jednog - najnovijeg koji je spojen bezicno, ostali laptopi koji su spojeni bilo zicno bilo bezicno imaju mrezu, ali ne i pristup internetu.
Zanimljivo je da mobitel spojen bezicno ima onaj usklicnik kod wifija i preko preglednika ne ucitava stranice, pise da nema internetske veze, no messenger radi normalno !
Sve navedeno se javlja u otprilike isto vrijeme svaki dan - jel moguce da router ima poteskoce s dobivanjem nove IP adrese? Promjena postavki DNS-a mi je onemogucena preko user accounta na routeru.
Cijelo to vrijeme kad nestane interneta i imaju ga samo odredeni uredaji, kao sto sam gore napisao: sve lampice na uredaju normalno svijetle, routeru se moze normalno pristupiti preko 192.168.0.1 gdje pise da je internet uredno spojen, te se pinganjem preko cmd-a dobiva uredan odziv od routera, medutim ne dobiva se nikakav odziv od internetskih lokacija.
Na kraju, pomogne jedino restart i sve se vrati u normalu, do drugog dana kad opet pocnu takvi problemi, i nemam zivce stalno restartati.
Iskreno gadi mi se od pomisli da ja to moram objasniti sluzbi za korisnike, jer ce oni doci, vidjeti da sve radi, izmjeriti da ima signala i sluzbeno ce sve biti u redu.
Postoji li mogucnost da sam otklonim kvar, dal je problem u routeru, ili postoji mogucnost da ga neki uredaj zablokira/optereti? Kako objasnjavate da odjednom internet prestane raditi za sve laptope osim jednog, te na mobu za sve stranice osim aplikacije messenger?