Problem s povezivanjem na router

hm... probaj ovako
control panel -> network and sharing center -> manage wireless network -> samo pobriši svoju mrežu i ponovno se spoji na nju...

hm... probaj ovako
control panel -> network and sharing center -> manage wireless network -> samo pobriši svoju mrežu i ponovno se spoji na nju...
To sam jos prvo probao, nista.

hm... probaj ovako
To sam jos prvo probao, nista.
onda stvarno nemam pojma... meni kada se ovako nešto dogodi u većini slučajeva ovo pomogne... ako ne pomogne zovem tcom :P

A zasad mi je krajnji odabir reinstall winsa, ali ako ima neko rjesenje radije bi to probao. jer ipak ako novi kompovi sa novim winsom se spoje bez problema, a i kabelom isto (na ciscenju virusa je bilo i par starijih kompova sa XP-om se bez problema spoje)

mislio sam ti predložiti reinstalaciju, ali kao krajnju opciju... tako da sačekaj nekoga tko ima moguće rješenje :)

-koja enkripcija i OS? Ako nije WAP2-PSK podesi, win7 defaultno onemogućuje nesigurnije mreže.. (s razlogom).

-koja enkripcija i OS? Ako nije WAP2-PSK podesi, win7 defaultno onemogućuje nesigurnije mreže.. (s razlogom).
slika govori vise od rijeci.
EDIT: sve gore pise, probano je sa Win7 x64, x86, XP SP2 i SP3, svi su se uspjesno spajali.
EDIT 2: sad sam pokusao i s nekom žljbg šifrom i desi se potpuno isto sto i sa pravom sifrom

Gle, susjed ti ima nezaštićenu mrežu :)
http://endrigo.com/html/slike.htm
Nego, približi se bliže routeru jer možda se ne spaja normalno radi lošeg signala...

Gle, susjed ti ima nezaštićenu mrežu :)
http://endrigo.com/html/slike.htm
Nego, približi se bliže routeru jer možda se ne spaja normalno radi lošeg signala...
taj susjed mi ima hebeno sporu mrezu vec sam bio prije spojen na njega, ali na novom kompu se ne mogu spojiti na njega odgovor je vjerojatno post ihusha , bio je jedan na kojega sam se u meduvremenu spajao, ali moguce da je otisao na skijanje jer ga nema zadnjih par dana.
Routeru ne mogu blize (tj. sad mi je u jos udaljenijoj sobi kabel ako se vrati ovi susjed sa ok mrezom (on je isto B.Net), a inace kad mi je u mojoj sobi onda je 5 crtica, opet nista), a i zasto bih krao internet kad imam svoj 8mbit/s, flat.

Vidim da nitko ne spominje firewall, da on ne blokira?

jesi probao reinstalirat driver, ili mozda imas dodatni program koji kontrolira spajanje na mrezu pa da prebacis na zero configuration

a i zasto bih krao internet kad imam svoj 8mbit/s, flat.
Nisam ni mislio da kradeš, nego mi je bilo čudno danas vidjeti nezaštićene mreže...
S tim routerom (hm, moj je duguljastiji - mislim da imam 850 verziju) sam imao problema kad sam se 1. put spajao, jer je ključ za WPA upisan kao WEP ključ na naljepnici na routeru!?
Također, tu i tamo iz čista mira nestane wireless signal, koji po pojavi nakon nekoliko minuta - ili dok ne restartam router ako izgubim živce.

Vidim da nitko ne spominje firewall, da on ne blokira?
Nista, ukljucen/iskljucen sve isto.
jesi probao reinstalirat driver, ili mozda imas dodatni program koji kontrolira spajanje na mrezu pa da prebacis na zero configuration
Evo sad cu probati reinstall drivera, ali posto je to stariji DLink samo se nadam da necu opet morati ukljucivat sys restore (jednom mi se dogodilo kod updatea drivera), ali ako je do toga zasto se ne mogu spojiti mobitelima (ne mogu se spojiti 2 HTC Desirea ni Nokia 5800)

a i zasto bih krao internet kad imam svoj 8mbit/s, flat.
Nisam ni mislio da kradeš, nego mi je bilo čudno danas vidjeti nezaštićene mreže...
S tim routerom (hm, moj je duguljastiji - mislim da imam 850 verziju) sam imao problema kad sam se 1. put spajao, jer je ključ za WPA upisan kao WEP ključ na naljepnici na routeru!?
Također, tu i tamo iz čista mira nestane wireless signal, koji po pojavi nakon nekoliko minuta - ili dok ne restartam router ako izgubim živce.
a eto meni je stalno spojen jedan laptop (Toshiba A200), sad je ocuh uzeo i novi laptop (isto neka Toshiba, izgleda dosta slicna L500 ali je nisam koristio, tako da ne bih znao ali bit je da se i ona moze spojiti) za kljuc nema nikakvih problema, jer sam se s njime prije MOGAO spojiti.

Ajmo dalje... da li si blokirao neke MAC adrese na routeru?

Probao i to (tj ocuh je sa svoga kompjutera u router postavkama dopustio moju MAC adresu, opet nista).

Probao i to (tj ocuh je sa svoga kompjutera u router postavkama dopustio moju MAC adresu, opet nista).
Ma meni je zanimljivo da tebi neće ni sa tvojim kompom, ali ni sa tvojim mobitelima...a svi ostali kompovi rade bez frke...
trebao bi prvo probat dovuc svoj komp blizu i kablom spojit da vidimo kakav je tu rezultat...ili možda uzmi modem pa ga dofuraj do komp i spoji kablom, nebi bilo neta, ali bi barem vidio ako se hoće kablom spojit na modem.

moguce da mu je do same kartice u kompu, moguce da mu nije u b/g modu u postavkama, mozda mu je RF iskljucen, mozda se ponasa kao AP pa samo salje discover
ili nesto jednostavnije, da probas ubacit karticu u drugi slot...

Provjeri ima li taj router full reset, vjerojatno držanje reseta par sec.
Edit: Meni je tehničar rekao da ni slučajno ne mijenjam postavke WLAN-a dok sam spojen na WLAN, već obavezno preko kabela.

moguce da mu je do same kartice u kompu, moguce da mu nije u b/g modu u postavkama, mozda mu je RF iskljucen, mozda se ponasa kao AP pa samo salje discover
ili nesto jednostavnije, da probas ubacit karticu u drugi slot...
nije kartica nego usb stick, a normalno radi kad preko HTC-a napravim wireless hotspot, ali nemam jos puno besplatnog internet prometa... trenutno sam preko HTC hotspota spojen tim kompjuterom.
@miki da totalno je cudno, ali s niti jednim mobitelom nece, samo se beskonacno spajaju, a laptopi sasvim normalno i jos 4-5 desktopova preko kabela, neki sa potpuno novim winsima, neki sa vec instaliranima. mislim da mi je rjesenje reinstall winsa, ima li jos tko kakvu ideju, full reset routera napravljen nekoliko puta, ako nema ideja sto preporucate za backup programa ne da mi se opet 'kupovat' i instalirati neke, a i par igri koje nisam presao bih backupao, ali dobro to nije toliko hitno jer bas i ne stignem igrat u zadnje vrijeme.

Ja bih još probao maknuti MAC filtere i WPA zaštitu kompletno.
Ako radi, stavi WEP. Ako radi digni na WPA2-PSK.
Ako i to radi, stavi MAC zaštitu.
Pa da vidimo gdje pukne.
A prije svega, još jednom se probaj spojiti preko kabela na net :)

Ja bih još probao maknuti MAC filtere i WPA zaštitu kompletno.
Ako radi, stavi WEP. Ako radi digni na WPA2-PSK.
Ako i to radi, stavi MAC zaštitu.
Pa da vidimo gdje pukne.
A prije svega, još jednom se probaj spojiti preko kabela na net :)
pokusat cu ovo navedeno, a za kabel je nemoguce, router je predaleko, soba mi je na drugom kraju stana.

Danas svatko mora imati bar 25m CAT5e kabela u kući :)
Da ja ne mogu na net ja bih komp pod ruke i do routera. Ali ako nije izvedivo, OK, probaj ostatak pa javi...

Danas svatko mora imati bar 25m CAT5e kabela u kući :)
Da ja ne mogu na net ja bih komp pod ruke i do routera. Ali ako nije izvedivo, OK, probaj ostatak pa javi...
e hebiga ja vec 5 godina na wireless, otkad smo uveli MaxADSL kad je dosao, jer smo svi imali laptope, ovo je prvi desktop u kuci, ali posto imam stari laptop (izgorila mi maticna) jel kako moguce miniPCI -> PCI karticu? (da wireless od laptopa ubacim na maticnu pd deska ikako)

moguce miniPCI -> PCI karticu? (da wireless od laptopa ubacim na maticnu pd deska ikako)
-moguće, postoje PCI kartice za PCMICIA... ali pitanje dali naši trgovci drže... Imao je Microline pod adapteri-kontroleri.. možda chipoteka (ili hgspot jer drže svakakvu staru robu, samo je neznaju pronaći).
-ali, PCMCIA kartica se već dugo ne koristi za mrežu jer je godinama integrirana (tj. ima posebno mjesto-adapter). Takav adapter je još teže pronači.

moguce miniPCI -> PCI karticu? (da wireless od laptopa ubacim na maticnu pd deska ikako)
-moguće, postoje PCI kartice za PCMICIA... ali pitanje dali naši trgovci drže... Imao je Microline pod adapteri-kontroleri.. možda chipoteka (ili hgspot jer drže svakakvu staru robu, samo je neznaju pronaći).
-ali, PCMCIA kartica se već dugo ne koristi za mrežu jer je godinama integrirana (tj. ima posebno mjesto-adapter). Takav adapter je još teže pronači.
evo kako to izgleda tako da mislim da bi to funkcioniralo

-tako sam i mislio, to je 'novija' kartica. (nije PCMICIA).
- Možeš pokušati, ubosti je u PCIex slot. (i antena-žice..)

-tako sam i mislio, to je 'novija' kartica. (nije PCMICIA).
- Možeš pokušati, ubosti je u PCIex slot. (i antena-žice..)
Cek ako sam dobro skuzio, znaci stavim je u PCIex., a da prije zalemim zice na nju ili nesto tako?

Eto samo da javim da ni reinstall winsa nije pomogao, sad imam komp bez icega, ali doslovno nicega i nista ne mogu instalirat jer nemam interneta
Odnedavno imam problema sa spajanjem na B.Netov router Thomson THG540 putem WLAN-a.
Tj. u nemogucnosti sam se povezati iako je signal mreze dosta jak (povezivanje kabelom ne dolazi u obzir jer od routera do moje sobe ima cca. 15m).
Problem ne bi bio toliko cudan da se laptopom ne spajam normalno, a i par laptopa koji su bili na instalaciji Windowsa i nekih programa se bez problema povezu,
dok se ja ne mogu spojiti svojim desktopom (D-Link DWLG122 adapter) i svojim mobitelima (HTC Desire i Nokia 5800XM).
Kada se idem spojiti upisem sifru koja je i odmah po pokusaju spajanja izbaci ovu sliku (ne prode ni sekunda od klika na ok):
Koja bi bila moguca rjesenja? Unaprijed Hvala