Razni mrežni problemi

Problem sa internetom i IPTV-om

Filip100able sri 5.9.2018 21:09

Pozz ljudi moze pomoc? Imam 4mbps int..do sad nikvih problema sa iptv..onda mi je padala brzina na 3.3 mbps..pa su mijenjali ruter iz t coma..i sad je opet po svim speed testovima 4.0 ping 12 ali problem mi je kada skidan neki file u bilo kojem pretrazivacu ne ide preko 1.4 mbps...isto tako i iptv rade strimovi do 1.4 preko stekazu tj buffering..kad sa steama skidam igricu, 200 kp/s max..ali kad skidam sa yt nesto 490 kb/s tj 3.8-9 mbps..moze pomoc sta se desava s tim..probao sam i vpn isto sve restartirat ruter i sve isto tako, preko wifi na mobu isto..a drugima te liste rade..

sandokan111 čet 6.9.2018 01:20

Kako ce ti vpn pomoc ako ti je nedostupna brzina od tcoma :) Stavi podatke parice. Po opisanom izgleda kao da si jako daleko i da ti je pusten tv+4mbps internet ali toliko malo brzine imas dostupno da kad ti je upaljen tv imas samo jedva 2 mbps, a kad ga ugasis imas tih 4mbpsa. Stavi podatke parice da se vidi o cemu se radi malo bolje.

Za sada zaboravi vpnove i slicne stvari.

Filip100able čet 6.9.2018 01:37

Kako to mogu provjeriti? Kad skidam sa yt video imam 4mbps a npr iptv na kompu nece nista preko 1-2... isto kad sa steama igrice skidam max 2 mbps...a tv msm max i to nemam iptv preko int gldam probao sam 5 liste isto. Do sad mi je 4 mbps radilo normalno sad mi je pocelo radit takve gluposti

EDIT: evo jel to ono sta si pitao?

Seki001 čet 6.9.2018 08:10

Stvarno imaš jadne brzine i prilično si daleko od njihove centrale i teško sa tim možeš kvalitetno pratit iptv liste za to bi ti trebalo minimalno 8-10Mbps da imaš a ti si na mizernih 4.

I zbog toga ti se pojavljuju bufferinzi na iptv listama a imaš sigurno i smrzavanja kanala i takve neke gluposti.

I onda te sve to živcira al vjeruj mi sa takvim brzinama češ teško kvalitetno streamat iptv liste! Kažem za to je potrebano imat izmđu 8-10Mbps.

Neznam možda bi bilo dovoljno da bar imaš 6-7 Mbps teoretski da ti iptv liste rade dobro al za neku ajmo reć ako se tako može reć stabilnost kod iptv liste najbolje je imat minimalno oko 10Mbps.

sandokan111 čet 6.9.2018 08:40
Filip100able kaže...

Kako to mogu provjeriti? Kad skidam sa yt video imam 4mbps a npr iptv na kompu nece nista preko 1-2... isto kad sa steama igrice skidam max 2 mbps...a tv msm max i to nemam iptv preko int gldam probao sam 5 liste isto. Do sad mi je 4 mbps radilo normalno sad mi je pocelo radit takve gluposti

EDIT: evo jel to ono sta si pitao?

 Je to je.

 

Jako si daleko od centrale, i jos te drze na fastu. Ovo je neki pijani tehnicar stavio. Trazi da ti prebace ovo fast/fast u interleaved pa vidi tad situaciju. Linija bi se trebala ustabilit al treba vidjet sto ce bit s brzinom. Atenuacija te stavlja toliko daleko da je tih 2mbps odlican rezultat. Na tu daljinu imat 6mbps koliko tu pise nisam bas siguran, tako da moguce i da tu nesto malo krivo prikazuje. Ovo s iptv listama je nebitno jer to zna stekat i da imas 100mbps. To ovisi o serveru s kojeg gledas koji nije u tvojoj kontroli tako da je pitanje sto se tu dogadja, to zanemari za dijagnozu linije. Ono sto te zanima je pustena brzina i brzina koju dobijas. To ako si prije imao tih 4 a sad nemas je vjerojatno linija degradirala. Koliko si daleko nije ni cudo, al ako si dobija prije 4mbps na ovu razdaljinu to je bilo puno dobro.

Seki001 čet 6.9.2018 08:59

Slažem se u svezi iptv listi možeš imat i 100mbps a da lista zeza i bufferira iako ima i tu boljih i gorih lista i primjera al to nije sad tema ovdje.

Al svakako mu ovih 4Mbps ne pomaže kod toga ja imam stabilnih 52/12Mbps i meni liste rade vrlo dobro.

Tako da je ipak dosta i do ove njegove lošije linije.

Jer da on može imat u ovom apsurdistanu kao što bi i trebao onih zajamčenih 20-30Mbps šta najavljuju nebi njega zajebavali streamovi na listama ko sad šta ga muče.

Pa vidiš da je čovjek na mukama zbog toga i vjerovatno  ljut što nemože ko mi neki drugi gledat to "normalnije".

Filip100able čet 6.9.2018 15:59

Nezz ta ista lista koja kod mene steka drugima radi. Prije sam imo thompson ruter i radilo sve super kasnije crkno od grmljavine mjenjali kablove i sve i sad ponovo je 4 al sad steka..na speed testu mi je 4mbps, ali yt mi vuce 4 ali drugo osim toga ugl ne ne znam zasto to je bas cudno.. A za ovo sta si reko šta da kazem ovima u sluzbi za korisnike da promjene taj fast/ fast interleaved, jer oni svi tako su cudni neki ugl..a to je mladi tehnicar bio pa sve zivo mijenjao..a IPTV 3 sekunde ne radi...odma ucitava kad ucita slika stoji zvuk ide i tako..za razbit i komp i ruter..Prije su citali tako neke greske na liniji pa mjenjali kablove al vidim i sad ih ima (CRC i HEC)

Filip100able čet 6.9.2018 16:23

Pusteno mi je 4mbps a test to pokazuje. Bitrate od strima kojeg sam gledao oko 2 a meni skida samo 1.5...i vise nece...dok kod nekog drugog strima koji je bio 3.9 bitrate u task menageru pisalo od 2.0-2.9mbps cist dosta da steka...a prije mj dana sam cjele dane gledao strimove koji su bili oko 4mbps bez problema...

plavi_medved čet 6.9.2018 18:47

Zovi tcom i reci da oces stari ruter, iste marke. Da ti na ovom ruteru steka net i wifi, i morat ce ti promjeniti ruter. Moras biti malo uporan i silom na njih, i malo zaprijeti da ces kod drugih pogledat za net brzinu sto nude pa da vidis kak ce prek dana brzo promjeniti sve, mogu ti oni omguciti bez problema 10 mbs, samo ne zele a iz kojih razloga neznam....

Filip100able čet 6.9.2018 19:09

Care svaka čast evo sad mi ne steka iptv opce :D kad je strim 4 vuce 4 kada je 2 vuce 2 :D promjenila je ono sta si reko, jedva sam nagovorio tu u tehnickoj sluzbi jedva jedva..ali eto sad radi, jedino sto mi je ping sa 12 skocio na 26...ali ocito ne ide drukcije..mada prije je bio nizak ping i radilo bez trzanja ali ako vec ovako mora biti neka bude. Hvala jos jednom :D

sandokan111 čet 6.9.2018 21:02

Fast se drzi na dobrim linijama da se poveca dostupna brzina i smanji ping. Na tvoju daljinu to nema smisla. Sad ces vidjet s interleaved kako ce radit. Ove greske bi trebale rast sada (fec) ali bi trebalo bit puno manje crcova, a to je ono sto ti osjetis na prekidanju i slicno. Normalno ti je da ping raste s prebacivanja fast->interleaved, al to treba da se linija ustabili, jednostavno si predaleko. Trebala bi ti i petlja uskoro bit skracena pa ces i ti uc u 21. stoljece :) Trenutno si brzinama u 20om :P

Seki001 čet 6.9.2018 22:42

Hvala bogu da ti sad rade te liste i streamovi vjerujem da te je to jako ljutilo  ma sandokan111 puno zna i očito ti je dobro savjetovao i samo da ti sad negdje "ubrzo" dovuku u blizinu tvog naselja fttc kabinet i onda ćeš i ti bit na konju sad si na magarećim brzinama net-a  :) 

Filip100able pet 7.9.2018 12:17

Hvala :D Ma konacno radi :D zivce sam si pocupao...strim 0.9 mb on steka...a placam 4..a ovi u t comu..STA HOCU TO JE TAKO PAD BRZINE..kazes im da je strim 0.9 da i na minimumu mora ic..TO JE DO SERVERA DRUGIH..jos me uvjeravaju tj pokusali da to sta mi sa steama skida igrice 150kb/s da je to do steama...a svim u okolici skida max kolko imaju int..samo meni 150 max..i onda jedva nagovorio da to promjene..i onda se cude kako mi radi na tome...al hvala bogu pa su ostavili na tom..ma nece kod mene nista mjenjat..pre skupo im je to sve a ono skrti su za sve...

Hknez16 ned 30.9.2018 21:48

Pozdrav, mozda se i meni moze pomoci.

Korisnik sam iptv liste preko smart iptv app na novom samsung tv-u.

Bezicno sam.povezan na tv, brzina je oko 12mbps a ping oko 30 uvijek, operater je Optima.

Iste probleme imam sa raznim linijama, jedan period rade a onda ili nmg otvorit kanal ili steka u tolikoj mjeri da se uopce ne moze gledati.

Pretpostavljam da je to ok brzina za iptv pogotovo sto se u kuci internet za nista drugo ni ne koristi. Nisam zicno povezan iz razloga sto je ruter dolje a tv na katu.

Imate li kakvih savjeta?

Hvala

.domagojs. čet 4.10.2018 08:51

Imam isti problem, moje su mjerene brzine preko 30mbps, ali šteka. Pružatelj usluge nije krivac jer kod drugih je radilo bez greške kada je meni štekalo. Molio bi pomoć, šta bi operater mogao podesiti da ne šteka?

 

Pružatelj usluge spominje mogućnost da je ISP radi blokadu prema dataserverima i stvarna brzina prema njima bude par mbps..  da li se može mjeriti stvarna brzina prema serveru IPTV-a ?  Hvala

švrćo1 sri 6.2.2019 02:12

 Pozdrav .Imam identičan problem na Optimi. Brzina koju mjerim je oko 25 mb/s. VDSL linija. Isprobavao sam više IPTV listi i svaka šteka. Ponekad to uspjevam riješiti uzastopnim resetiranjem reutera, a zamijetio sam i da najviše liste štekaju kad mi je reuteru dodjeljena IP adresa koja počinje sa 95 . . . ili  89. . . Događa se da nekoliko dana IPTV radi normalno a potom počinje štekati.  Zvao sam korisničku službu Optime i oni naravno nemaju pojma zbog čega se pojavljuje taj problem. Koliko čitam po forumima, ovakve probleme imaju i korisnici T-coma. Vjerojatno jer T-com i Optima imaju zajedničku infrastrukturu. Interesntno je da kad se na uređaj preko kojeg reproduciram IPTV listu ( android box, laptop) spojim preko TELE 2 ,putem wifi hotspota, lista radi normalno. Znači, očito nešto nije u redu sa Optimom i njihovim netom.  Također sam za probu uključio besplatni VPN, kojom prilikom je lista radila bez greške...  Ima li tko kakva iskustva s tim problemom i ideju kako ga riješiti? Usput, ako je jedino rješenje upotreba VPN-a, koji bi bio najbolje rješenje i najisplativije u svrhu nesmetanog gledanja IPTV-a ?

ivicask čet 22.4.2021 09:21
sandokan111 kaže...

99% je problem u "davatelju usluge" ne u ispu.

 Prije je obrnuto, i meni je stekalo na HT, uplim hotspot Tele2 gle radi bez problema.. Upalim vpn preko HT natrag gle radi bez problema.

 

Ugl neznam šta se sad desava netrbam više vpn radi dobro zadnje vrijeme , čini mi se da random throttaju stavri kako im se sprdne ili imaju zagušenja na mreži.. 

sandokan111 čet 22.4.2021 11:03
ivicask kaže...

čini mi se da random throttaju stavri kako im se sprdne ili imaju zagušenja na mreži.. 

 Hm.

Isp -> milijuni korisnika, infrastruktura koja podrzava milione korisnika i samim time brzine, vrijednosti u nekim milijardama dolara, cijeli biznis model se bazira tehnicki na protoku po internetu.

Random lista koju je neki levat u podrumu slozio na zakupljenom serveru (ili cak lokalnoj vezi) -> par stotina korisnika, infrastruktura koja se sastoji od toga koliko je bio dobrodusan uloziti u server (ako ga ima), vrijednost od 100 USD do eventualno 1000USD.

 

Je, i ja mislim da je do ispa, nikako u ovom koji daje liste.

 

kule ned 25.4.2021 15:03

Pozdrav ljudi!

 

Frend mi ima problem oko IPTV-a, ne razumijem se baš u to ali ću pokušati objasniti što bolje... :)

 

Problem je taj kada se uređaj za IPTV uključi i spoji na internet, on se u cijeloj kući automatski jako uspori,a i većina tih programa šteka...

 

Čovjek koji mu je to postavljao kaže da se to događa zato jer ima problema sa internetom pa sam išao provjeriti da li je u tome problem.

 

Dakle, internet je T-Comova optika 200/200. Računalo je direktno spojeno na ruter i preko Speedtesta dobivam uredno brzinu 200/200. Kada se zakačim na WiFi, u istoj prostoriji dobijem 80/80.

 

IPTV receiver nalazi se na katu ispod i tamo je uredna brzina uredna nekih 60/60.

 

Radi se o receiveru Golden Interstar Alpha X (u postavkama za WiFi mrežu piše da je signal 56) koji je preko WiFi dongle-a spojen na WiFi.

 

E, sad, kak to funkcionira, ne znam, da li ide nekakva lista u to ili šta jer je to sve na crnjaka... :)

 

Da li je netko od vas imao sličan problem, ili imate kakvu ideju što se još može napraviti?

 

Tnx! :)