Prebacivanje podataka putem ethernet kabla

Ako mu mrezene karte ne podrzavaju direktno povezivanje obicnim kabelom vec mora imati cross zar bi sa obicnim bilo konekcije? Imao konekcije ali bi transfer isao sporo?
Pitaj boga šta se desilo. Obzirom na brzinu prijenosa, možda mrežni uopće nije radio, nego samo wireless, ako je bio uključen na oba računala...
I meni lici na to. Mozda da proba ugasiti bezicnu mrezu?

Samo da javim, danas sam spojio crossoverom, pogasio wireless za svaki slučaj i radilo je. Hvala svima na pomoći

Oprosti - spojio si ih direktno?
Spoji ih oba na router, pa onda kopiraj.
Zbog čega bi to napravio?
Nije li očigledno? Od HTa je dobio običan LAN kabel, ne cross, sa kojim je spojio dva računala (to najčešće radi, ali i ne mora) - da spoji oba računala na router, imali bi automatski dodijeljene IP adrese (ako router ima uključen DHCP, a ne vidim razlog zašto ga ne bi imao), te bi kopiranje bilo puno jednostavnije.
Brzina kopiranja bi ovisila o brzini LAN portova na routeru, a to najčešće bude 100 Mb, znači, desetak MB/sec ako ima sreće i ako su u pitanju velike datoteke.
Nije očigledno. A vidim da i ne znaš o čemu pričaš.
Routerova glavna primjena je rutanje prometa između 2 ili više različitih mreža. Uređaji na istoj mreži nikad ne koriste router za razmjenu prometa (ako su spojeni preko routera, ne koriste njegovu router, nego switch funkciju). Također, dodavanje uređaja koji ruta, automatski smanjuje, kako latenciju mreže, tako i brzinu.
da je u pitanju cross kabel ne bi imao nikaku konekciju a on je ima. Vidi diskove i kopiranje ide ali sporo....
Zašto ne bi imao konekciju?
Zbog načina kako se odašilju signali. Zamisli da uređaj na pinu na kojem odašilje signal, prima signal?? Kako to može funkcionirati?!

da je u pitanju cross kabel ne bi imao nikaku konekciju a on je ima. Vidi diskove i kopiranje ide ali sporo....
Zašto ne bi imao konekciju?
Zbog načina kako se odašilju signali. Zamisli da uređaj na pinu na kojem odašilje signal, prima signal?? Kako to može funkcionirati?!
To je riješeno još u prošlom stoljeću. Zadnjih desetak godina sumnjam da ćeš naići na adapter koji nema Auto MDI/MDI-X funkciju.
Kao što ni ne trebaju DHCP ili fiksni IP da bi komunicirale preko TCP protokola.

Rješenje je u gigabitnim portovima na ruteru i switchu. Meni je prebaciti 10gb, tren posla.

To je riješeno još u prošlom stoljeću. Zadnjih desetak godina sumnjam da ćeš naići na adapter koji nema Auto MDI/MDI-X funkciju.
Kao što ni ne trebaju DHCP ili fiksni IP da bi komunicirale preko TCP protokola.
Jest, riješeno je još tada, no to ne znači da sva oprema to podržava. Vjeruj mi, imaš još gro opreme i kod telekoma koji ne podržavaju tu funkciju.
No, nisam išao govoriti o konkretnom slučaju, nego sam odgovarao na pitanje zbog čega, generalno, može doći do nedostatka konekcije kod korištenja krivog tipa kabela.
Na Gigabitnim NIC ima implementirano jer se i gigabitni NIC drugačije i spaja električki, a na 100 mbps vrlo lako moguće da nije.
Ova rečenica u kojoj si spomenuo DHCP, IP i TCP ti nema veze s vezom. Zvuči kao puko nabrajanje pojmova za koje si čuo.

Ova rečenica u kojoj si spomenuo DHCP, IP i TCP ti nema veze s vezom. Zvuči kao puko nabrajanje pojmova za koje si čuo.
Iggy, jel vidiš ti ovo, a ja mislio da je u meni problem :)

E jest nasao koga ce uciti o pojmovima ;) Sampion ;) Pa gdje bas na Iggy-ja udari ;)

Očito i jest.
E jest nasao koga ce uciti o pojmovima ;) Sampion ;) Pa gdje bas na Iggy-ja udari ;)
O čemu ti pričaš?! Pročitaj 5 puta što sam napisao ako ne razumiješ. Ček da ti ponovno kopiram:
Zvuči kao puko nabrajanje pojmova za koje si čuo.
Ti je sad jasnije?? Mogu još pojednostaviti ako ti je potrebno. :)
p.s. i još lik napiše da to vrijedi za TCP, kao da za UDP ne vrijedi.
Ljudi, pa daj me nemojte zajebavati, jebote.

Ajd progooglaj koga ucis ;) Mi koji iggy-a znamo jos sa news servera se smijemo jer znamo koliko lik zna ;) Ne smijemo se sta si rekao nego kome ;)

Nisam kriv što lik piše nebuloze. Dakle, što je napisao
Što je točno problematično u njegovoj drugoj rečenici?! Ne razumijevanje OSI modela, pa samim time niti TCP/IP modela.
Naime TCP i UDP se nalaze na layeru 4 koji šalje podatke layeru 3 (logičko adresiranje ilitiga IP adrese) koji potom podatke šalje layeru 2 (fizičko adresiranje ilitiga kod etherneta MAC adrese). Layer 2 šiba sve to na layer 1 ilitiga fizički layer gdje se donosi odluka o fizičkom prijenosu podataka.
Da, TCP, pa tako i UDP zahtjeva (u teoriji ne, ali u praksi da) logičko adresiranje jer se drugačije ne bi moglo doći do željenog destinacijskog hosta. No, ono o čemu vaš Igi priča jest komunikacija u istom LAN-u, a tu se ionako komunikacija odvija na layeru 2. Ako adresa nije dodijeljena nit statitčki niti dinamički (DHCP) koristi se tzv. APIPA ( http://www.pcmag.com/encyclopedia/term/37858/apipa ). Kako nije potreban router za routanje, pa tako niti defaultni gateway, tako unutar LAN sve u tom slučaju najnormalnije radi.
I inače, radije konzultiram svoje znanje, iskustvo i aktivne certifikate u ovoj domeni. :)

Je, evo, posipam se pepelom, sve sam to sad prvi put čuo prošli tjedan na autošou, probao spojiti navigaciju i mobitel krosover USB kabelom pa mi nije išlo, a onda mi striček koji prodaje aute sve u minuti objasnio o tim terminima pa eto se malo pravim važan tu na forumima.
Stvarno, "Zamisli da uređaj na pinu na kojem odašilje signal, prima signal?? Kako to može funkcionirati?!" Zamisli? Nevjerojatno, velika mađija, sad ćemo Zagora zvati...
Ma jok, u meni je, nemam ti ja te kisko certfikate, nu kakolisetovećzove...

Je, evo, posipam se pepelom, sve sam to sad prvi put čuo prošli tjedan na autošou, probao spojiti navigaciju i mobitel krosover USB kabelom pa mi nije išlo, a onda mi striček koji prodaje aute sve u minuti objasnio o tim terminima pa eto se malo pravim važan tu na forumima.
Stvarno, "Zamisli da uređaj na pinu na kojem odašilje signal, prima signal?? Kako to može funkcionirati?!" Zamisli? Nevjerojatno, velika mađija, sad ćemo Zagora zvati...
Ma jok, u meni je, nemam ti ja te kisko certfikate, nu kakolisetovećzove...
Hajde, bar si duhovit sa svojim strawmančekom. :D
Iskreno, mislio sam da ti se zbog brzine pisanja omaklo, ali sad vidim da doista ne znaš. Bug "stručnjaci", što drugo reći.
Frende, drži se ti onoga što znaš. ;)

Frende, drži se ti onoga što znaš. ;)
Pa bar znam da "Zamisli da uređaj na pinu na kojem odašilje signal, prima signal?? Kako to može funkcionirati?!" i nije neki kunst, dapače.
Dobro, imam ti ja tu nekakvijeh certifikata i slično, par desetljeća iskustva i tako, no nebitno. Idi bre polaži CCIE.
To i kazem. Da je pogresan kabel kompovi se ne bi uopste vidjeli sto kod njega nije slucaj....