Mrežna kartica TP-Link TX201 problem?

Dobro ti detektira u divajs menadžeru. Realtekov je čip.
Daj probaj drugim kabelom.
Po mogućnosti cat6(6a), kupljen gotov s konektorima.
Imam istu x201. Problema nemam

.. ili četvrto. :)
-prvo, jesu li ti promijenili profil-paket-brzinu na liniji.. možda nisu.
-drugo, imaš li odgovarajući modem-switch koji ima odogvarajuće 2,5 ili brže lan portove na koje je spojen pc-mreža.. ako je to 1gbe tad je to usko grlo.
-kabel, klasa..
-driver, treba instalirati pravi..
-naravno da piše npr realtek, tj piše 'čip' pri čemu imaš par proizvođača čipa, intel-realtek.. kao što za cpu piše intel-amd ili za grafičku .. a tp link je samo oem proizvođač pa ovisi što utipka u firmware uređaja ili koliko želi biti 'velik-važan'.. dok su to većinom ipak generički-isti uređaji neovisni o brandu-oemu koji ih zalemi na pločicu..
-za ledice koje trepere, može biti stvar boje žuto-zeleno-plavo.. ili druga, tj blinkanje postoji opisano u manualu, pa tamo pročitaš što znači ili što bi trebalo blinkati za 2,5gbe
-kod instalacije 'pravog' drivera.. zbog generičkih mogućih mixeva, npr već postojeća na matičnoj, često isti čip-driver (jer driver se često radi za seriju, ne za jednu karticu, opet kao za grafičke-ostalo..).. pa zbog automatike, ponekad je preporučljivo-potrebno isključiti mrežnu na matičnoj, u biosu.. kako bi se eliminiralo 'mixanje' i moguće automatsko instaliranje 'pogrešnog' drivera, tj često takva oprema nema ažuriranu verziju drivera ili nije certificiran pa tad generički kojeg ima ms u svojoj bazi ima prednost, dok se installer ignorira kao da nisi instalirao ništa, a oem-proizvođač nije zainteresiran ažurirati i certificirati jer to košta i traži resurse.. primarno rade novu robu i novi-aktualni os, ostalo kad stignu ili nikad.. pa i sam driver možda treba potražiti 'bolji' izvor, jer oem ekšli ne radi ništa, 'samo' složi lego-kockice na hrpu, sve ostalo radi 'pravi' proizvođač no ne daje support juzeru i tako se pingpongaš tko-što-zašto.. umjesto da radi ..

Daj probaj drugim kabelom.
Po mogućnosti cat6(6a), kupljen gotov s konektorima.
Imam istu x201. Problema nemam
Taman kad sam postao ovaj post, išao sam pogledati kabel i da, bio je slabiji Cat5e. Stavio sam kabel koji sam dobio sa routerom i opet isto, moguće da je i on slabiji.Ne piše na njemu koji je. Sutra ću otići kupiti Cat6 kabel, pa probati.

.. ili četvrto. :)
-drugo, imaš li odgovarajući modem-switch koji ima odogvarajuće 2,5 ili brže lan portove na koje je spojen pc-mreža.. ako je to 1gbe tad je to usko grlo.
....
E upravo je ovo bio problem.
Kupio sam jutros Cat6 kabel, uštekao ga u LAN1 port i opet isti problem, brzina ne ide preko 950/850. Već sam opet lud na rano jutro, rekoh koji sad opet qurac, wtf???? Opet pogledam iza routera da još jednom vidim šta ima iza od priključaka jer se pošteno nisam ni zagledavao i vidim 10G LAN port.
Spojim kabel na njega i brzina letiiiiiiiii, većinom ide oko 1850/850.
Eto,problem riješen. Malo sam i ja zeznuo stvar, ali bitno da sam riješio problem. Hvala svima na pomoći.
Ne znam je li tema prikladna za ovdje ili drugdje, pa neka se premjesti ako gdje treba.
E ovako.
Neki dan su mi priključili optiku od A1, 2 Gbit/s. Imao sam brzinu oko 950 Mbps u DL i do 850 Mbps u UL jer imam intergiranu mrežnu karticu na matičnoj ploči od 1 Gbps. Radi većih brzina sam kupio mrežnu karticu TX201 2.5 Gbps od TP-Linka, stavio je u utor i tu počinje problem. Mrežni kabel sam uštekao u njega i radio Speedtest, ali brzina opet ne ide preko već spomenutih 950/850. Iza na mrežnoj kartici mi treperi lampica kod 1000M(pretpostavljam 1 Gbps veza), a kod 2.5G ne treperi ništa. PC sam ponovno pokretao par puta, ali opet ništa. U Device manageru mi pod mrežnim prilagodnicima stoji Realtek PCIe 2.5GbE Family Controller, a ne TX201, pa ne znam da li je to ta mrežna kartica ili ne.
Sad,kako riješiti taj problem? Da možda nije do matične ploče(HP Omen 25L) koja možda ne podržava veće brzine od 1 Gbps, do mrežne kartice ili nešto treće?