Razni mrežni problemi

“Concentrator not reachable“ greska

somewhereovertherainbow sub 8.6.2013 10:01

Dobar dan, imam Thomson TG782i ruter i u T-Comovoj sam mrezi. Od sinoc oko 9, 10 sati imam problema s internetom. Broadband lampica svijetli no Internet i Phone lampice su ugasene. Usla sam u konfigurator modema i tamo se pokusala spojiti na internet, no Internet lampica svijetli crveno dok se pokusavam spojiti, i na kraju sve rezultira da se lampica ponovo ugasi a konfigurator mi daje gresku u nazivu teme. Probala sam paljenje i gasenje rutera, takodjer i na oba nacina se spojiti, i zicno i bezicno ali bez uspjeha. Jutros sam potpuno resetirala ruter no tada je i wireless lampica prestala svijetliti (dok se ruter konfigurirao, prvo je zabljesnila zelenom, potom nakratko crvenom pa zatim narancastom i na kraju se ugasila) te se sad ne mogu ni bezicno spojiti. Jel imao tko ovakav problem i jel ga rijesio? Ili da jednostavno nabavim novi ruter (ovaj je jedno godinu i pol star)? EDIT: Takodjer je jucer popodne ovdje bilo nevrijeme i grmljavina, nisam bas sigurna da je to uzrok s obzirom da je interneta nestalo tek navecer. Usto ovaj ruter je vec jednom prestao raditi zbog grmljavine koja je udarila poprilicno blizu moje kuce.