Razni mrežni problemi

CGnat i problem sa igranjem (WoT)

AirLive ned 30.6.2024 05:32

Par puta sam i na WoT temi kukao i ugl. je rješenje koje sigurno radi zvanje SZK da me skine sa cgnat-a. Koristim a1 na bonove tako da ne znam koliko su susretljivi sa tim (znam da skidaju sa cgnat na homeboxu), a i nije da mi je nešto previše bitno, ali bi volio znati točno u čemu je caka tako da sad tu pitam pošto je wot tema prilično mrtva.

Ugl. na neku foru se zna dogoditi da kad uključim mobile data na smartphonu i vanjski ip (whatismyip stranici) mi uvijek bude isti i sve radi. Međutim ako nekim slučajem ugasim mobile data i opet ga upalim počne me šaltat iz jedne lokacije (valjda je to neka bazna stanica/server) na drugu tj. sa jedne IP na drugu. Osim toga problem se desi i kad ne gasim mobile data, ali npr. uključim neku opciju.

Primjer: bio sam 2 dana na IP tj. lokaciji Osijek i nisam gasio mobile data i sve bi bilo u redu da nisam uključio 7 dana flat jer nisam imao više prometa i to je očito nešto triggeralo i nakon toga mi stalno šalta IP između Splita i Šibenika. Znači praktički svakih 10-15 min. me šalta i koliko sam skužio igra prilikom logina zapamti moju adresu, odigram partiju, ali već za drugu partiju kad me ide spojit promijeni mi se IP, a igra misli da sam na starom IP i šalje podatke u prazno i dobijem connection timed out.

Otvorio sam temu sa ciljem ako ima neko da mi pojasni foru na koju funkcionira sustav da vidim dali je i kolika lutrija ubosti rupu u sustavu pa da sve radi...