Razni mrežni problemi
5Ghz wifi - nestao?

Ako si Speadport resetirao na tvorničke .. moraš ga opet uključiti u postavkama
Ako na PC imaš gigabit LAN port nemože wifi(simplex) biti brži od LAN-a (duplex) ionako ti je max 200Mbps na dolazu u ruter.

Meni se na 5ghz na iskratel innobox v80 jednostavno odspoje svi mobovi kad probam ponovo spojit kaze povezivanje i niš samo gašenje rutera pomaže. Ali se vrati problem.

Baš klijent jučer imao problema sa wi fi'em na tom modemu, ni prvi ni zadnji sa wi fi problemima, preko utp kabla sve radi super ali wi fi zajebava, zamjenio za arcadyan i sad mu sve leti.
Imao ja dakle optiku doma (dobio djabe od tcoma 200/100 - najbrži po cijenu najsporijeg) no imao bottleneck na usb wifi dongleu (5mbps max) preko kojeg se godinama spajam na net.
I počeo ja malo čitat i skužim da imam 5ghz ruter te da je opcija na samom ruteru isključena. Uključim ja opciju na ruteru a u settings od USB WiFI dongle adaptera namjestim CONFIGURE>ADVANCED>WIRELESS MODE>IEEE 802.11ac i BAM spojim se na 500mbps Wifi kućnu mrežu i napokon optika radi na 200/100. Top, vrh, nemoš vjerovat, leti.
No eto sad mi je nestala 5ghz mreža, ovo šaljem s 2,4ghz. (dakle 2,4 - 72mbps radi).
Probao sam resitirat ruter, preštekavat usb donge.. Samo je nestalo?
Da li netko zna u čemu je riječ
RUTER: Speedport W 724V Type Ci 11ac
WiFI Dongle: Wireless AC600 Dual Band High-Gain USB Adapter
Da li da se prestanem mučit i provučem ethernet kabel ? Čuo sam da je 5ghz wifi brži od patch kabla - jel to moguće?
TNX!