WINDOWS 7 Dolby Digital i DTS

Ako receiver ma opticki ulaz povezi ih optickim kabelom. Tako sam ja povezao logitech Z-5500 sa kompom.

Povezao sam ih sa chinch kablom
http://www.alltests.de/hardware/reviews_03/albatron_gf4_4200/chinch_kabel1.jpg
Reciver prepozna signal i pusti 5.1 i radi dok je test zvuka al dok stavim OK ili SAVE onda se isključi,
Npr, WMP svira, stavim Dolby Digital da testira, čim kliknem na test odmah WMP prestane s radom jer SPDF izlaz neradi više a svaki od 6 zvučnika radi tj čuje se onaj zvuk od windowsa 7 za testiranje, pita me dali čujem zvuk sa svakog zvučnika, stavim DA i čim kliknem na DA s recivera nestane Logo od DTS ili Dolby Digital. A dok kliknem na Test onda se pojavi.
Nevjerujem da bi se problem rješio s optičkim kabelom.

Trebal bi u opcijama od zvucne ukljucit "SPDIF passthrough" - ne znam kak se tocno zove ta opcija na tvojoj zvucnoj, ali sve je to slicno. Kod tebe je problem kaj se DTS i DD dekodiraju softverski, a ti ubiti hoces da ih receiver dekodira kolko sam skuzil...
Ali da ne prepricavam bezveze, evo LINK na ovo kaj tebe muci, na dnu stranice... Ali po meni neisplativo ti se zamarat s tim, radje AC3Fiter iskonfiguriraj da dekodira sve zivo (tak ja imam) i sve bude ok...
BTW. dekodiranje isto ovisi i o playeru koji koristis, jer neki imaju svoje interne codece i nece dopustit dekodiranje recieveru (ali naravno to se obicno da ugasit u opcijam u playeru). Ako gledas HD filmove, najbolje rjesenje je K-Lite Mega Codec Pack, AC3Filter za audio i Media Player Classic, radi ko podmazano ;)

Koji decoder ti dekodira AC3 ili DTS zvuk kad pustiš film? Ako koristiš ffdshow ili ac3 filter moraš u njima definirati pass-through,tj staviti kvačicu na Dolby Digital ili DTS. U slučaju da ti zvuk dekodira interni codec nekog playera,nađi tu opciju u njemu...

Sorry,pisali smo post u slično vrijeme,ja i korisnik iznad...

Pokušat ću danas napaviti to na WIN7 i na XP pa javim rezultate, a k - lite, media player clasic i ac3 sam instalirao al nisam probavao na XP-u se zezat s tim....
TNX

Uspio sam, uključio u AC3 ProLogicII i tak na reciveru i radi, hvala puno oboici

Mislim da si ti ukljucio sa time emulaciju 5.1 zvuka i da to nije pravi 5.1 koji ti trazis.

Kad pokrenem AC3 Dolby digital 5.1ch Sound Test.avi svaki mi zvučnik radi kako je na videu ali igre nemogu raditi preko AC3 na 5.1, jedini način je da uključim na reciveru kodiranje i da nekako uključim od win7 DTS ili Dolby Digital?

Ovo gore je samo opis dekodera u Directshow filterima.
Pokušaj s ovim linkovima (ljudi opisuju isti problem koji ti imaš):

Ja imam problem isto...imam win 7 64 bitni,sound blaster extreme spojen optickim kabelom na sony a/v reciver...koji god film gledam sa kompa u vlc-u,ako je sound over s/pdif-a zvuk prekida i šteka neslusljivo a na reciveru mi pise dolby digital...a u postavkama digital audio u soundu..testiram i dolby i dts i sve radi savrseno ...pa mi nije jasno zasto filmovi ne prolaze...naravni svi su u .mkvu dolbly ili dts...imam instaliran i najnovoji k-lite mega codec pack..

Probat ću s Win7 32, našao sam DLL koji kodira signal pa ću ga pokušati editirati koliko se da. Pzz i hvala na trudu, valjda ćemo uspjet :)

Ja imam problem isto...imam win 7 64 bitni,sound blaster extreme spojen optickim kabelom na sony a/v reciver...koji god film gledam sa kompa u vlc-u,ako je sound over s/pdif-a zvuk prekida i šteka neslusljivo a na reciveru mi pise dolby digital...a u postavkama digital audio u soundu..testiram i dolby i dts i sve radi savrseno ...pa mi nije jasno zasto filmovi ne prolaze...naravni svi su u .mkvu dolbly ili dts...imam instaliran i najnovoji k-lite mega codec pack..
Problem rijesen...nova verzija k-lite mega codec pack ...tamo enable-at dolby i dts over s-pdifa i to je to..poz

Kad pokrenem AC3 Dolby digital 5.1ch Sound Test.avi svaki mi zvučnik radi kako je na videu ali igre nemogu raditi preko AC3 na 5.1, jedini način je da uključim na reciveru kodiranje i da nekako uključim od win7 DTS ili Dolby Digital?
Za igre bi ti trebao Dolby Digital Live ili DTS Interactive, ali, koliko znam, za to ti zvučna kartica mora imati podršku za te formate, tj. za live kodiranje zvuka u DD ili DTS. Npr.: http://www.auzentech.com/site/products/x-fi_prelude.php

Može neka preporuka zvucne kartice sa DOLBY DIGITAL LIVE podrškom do 300 KN..

itko??

bump
Jel tko zna kako rješiti problem s puštanjem DTS i DD signala u reciver?
matična je ova:
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=M3N78D
a reciver:
JVC RX-5022RSL podržava DTS, Dolby Digital PRO LOGIC II
Kad u WIN7 kliknem na spdf properties i označim DTS i DD te stavim test na reciveru se upali DTS ili DD ovisno što sam označio te prepozna o kojem je formatu riječ te pusti signal na svaki zvučnik zasebno (5.1)
Pa me pita dali čujem zvuk, stavim YES i pustim nekakav film s DD ili DTS audio dekodiranjem i čim se pokrene film odmah se ugasi DD ili DTS na reciveru. Po netu sam sve prekopao, i više neznam šta da radim, ako tko zna kako riješiti problem bio bih zahvalan, HVALA