peterstern9 čet 8.1.2015 17:29

Pozdrav,

ovako, kupio sam nedavno novo računalo i sve dijelove, i uglavnom matična je Asrock Z97 Anniversary i procesor je i3 haswell s integriranom grafičkom. E sad, problem je u tome sto imam i dalje stari samsungov monitor koji je bio spojen s VGA ulazom na starom računalo, a sada novo računalo ima samo HDMI priključak sa zadnje strane na matičnoj ploči. Pa može li molim vas netko dati neki savjet ili jednostavno reći da li bi radio OVAJ adapter, tj. da onda s jedne strane bude VGA kabel ukopčan u monitor, pa u ovaj adapter, i onda HDMI stranu te žice (adaptera) ukopčam na HDMI ulaz sa zadnje strane na matičnu?

Molim ako moze sto brze odgovor, bitno mi je radi posla da stignem nabaviti sto prije. Unaprijed hvala!

ihush čet 8.1.2015 18:56

svi (ili vjerojatno svi) onboard izlazi za DVI nemaju analogni izlaz, ništa od adaptera. (nema HDMI-na-VGA adaptera).

-konverter HDMI/ili/DVI na VGA bi mogao, al tad je često jeftinije ili optimalnije kupiti VGA karticu.. (pa čak i novi monitor ima smisla, jer su cijene od 200kn naviše). Ako pronađeš nešto na ebaju možda cca 100kn.. ali provjeri dlai je adapter ili konverter, često je pogrešno navedeno.

edit: .. da taj adapter-konverter bi trebao raditi.. i cijena je OK.

razermario čet 8.1.2015 23:37

Da ne otvaram novu temu , tu cu se nadovezati sa problemom VGA i DVI kablom... PC mi je bio spojen sa monitorom sa VGA  kablom... I sad sam isao spojiti sa DVI i kad VGA kabel iskopcam neam slike na monitoru... I ostane DVI kabel spojen sa pcom , i samo ukupcan VGA i slika dode ? U cemu je tu problem zasto ne moze DVI samostalno radit : / konf " MOJ PC " 

razermario čet 8.1.2015 23:46
phoenix2003 kaže...

Imaš li opciju izbora u postavkama monitora? Kad uključiš DVI, isključi pa uključi monitor. Trebalo bi se automatski postaviti.

ima opcija dosta, al niti jedna o tome, kad sam postavio da mi je taj sad monitor kao DVI , onda nisam mogao nista gledati , jer mi je sliska bila na 2 nepostojecem monitoru , jer sad su oba 2 kabla VGA i DVI ukljucena u grafu...  Prije sam najnormalnije ukljucio DVI i ok , sad nemogu nema slike , samo preko VGA radi ..  ne znam kako bi bolje mogao objasniti :S 

razermario čet 8.1.2015 23:52
phoenix2003 kaže...

Onda moraš podesiti u Catalyst-u. Možda je najjednostavnije da pomoću DDU deinstaliraš driver. Priključi DVI kabl pa instaliraj driver.

Ako obrisem drivere, mogu ih staviti ponovo instal ... ali mora biti i VGA i DVI onda ukupcani u graficku i u monitor.. Kao sad.. Pa ne znam ocu sta dobiti sa time.. al eto neka tako ostane, pa cu pokusati instal nanovo drivere... Pa javim kako je proslo .

Stavio sam skidati beta drivere 273 MB

ihush pet 9.1.2015 00:17
phoenix2003 kaže...

Kod mene je ovako radilo mjesecima.

-što je nejasno/problem? -ne postoji HDMI-na-VGA adapter, postoji samo konverter (aktivna elektronika) koji digitalni signal pretvara u analogni, jer HDMI je samo digital, VGA-D-sub analog. DVI(I-A-D) može oboje. Većina MBO (onbord grafika) na DVIu nema analog, samo DVI-D i to je ugl naznačeno u uputama.

-što tebi radi? DVI-na-VGA? Da ako je DVI-I (ili DVI-A koji skoro da nitko ne koristi). Sve ostalo (HDMI-na-VGA) bez obzira što izgleda kao adapter, to mora biti konverter, tj elektronika je tad u konkektoru (chip je dovoljno mali).

Posotjanje kabla ili nečeg što izgleda slično, ne znači ništa. Čak u cjenicima trgovci imaju pogrešne deklaracije tj ne razlikuju adapter/konverter i tad dolazi do problema.. npr vidi nazive, ponegdje piše samo adapter, to je pogrešno, pravilno je adapter-konverter (ili konverter). Adapter se odnosi samo na tip konektora, konverter na signal-standard.

razermario pet 9.1.2015 12:27
phoenix2003 kaže...

Provjeri da li je kabl ispravan. Provjeri da li je kabl dobro spojen na monitoru. Otvori računar i provjeri da je je sve ispravno na grafičkoj kartici, prvenstveno DVI konektor.

Sve je kako spada, samo mi je cudno kad spojim DVI kabel , cuje se zvuk kao da si spoijo USB ... Dok spojim VGA nema zvuka normalno... 

Tony1999 čet 2.4.2015 10:15
zlajutin kaže...

Da li zna neko da li ovo radi,ili je vec narucivao ovakav konverter sa ebaya pa ima iskustva.Trebam spojit PS3 na VGA monitor koji podrzava 1080p ?

Radi, ja sam naručio da spojim drugi monitor i radi. No s MAXTv om ne radi, neznam zašto.

McFly333 pon 6.4.2015 07:58

Neradi zbog HDCP zaštite.DVI-i  i DVI-A imaju i digitalne analogne izlaze pa je moguće koristiti adapter.DVI-D nema mogućnost za adapter jer nema analogne izlaze.Inače HDMI i DVI su potpuno kompatibilni osim što DVi ne prenosi zvuk.

zlajutin čet 23.4.2015 17:54
Tony1999 kaže...
zlajutin kaže...

Da li zna neko da li ovo radi,ili je vec narucivao ovakav konverter sa ebaya pa ima iskustva.Trebam spojit PS3 na VGA monitor koji podrzava 1080p ?

Radi, ja sam naručio da spojim drugi monitor i radi. No s MAXTv om ne radi, neznam zašto.

Ne radi sa PS3 dzaba sam narucio.Vjrovatno iz istog razloga kao i kod tebe s MAXTv a to je HDCP zastita.

zlajutin čet 23.4.2015 17:56
McFly333 kaže...

Neradi zbog HDCP zaštite.DVI-i  i DVI-A imaju i digitalne analogne izlaze pa je moguće koristiti adapter.DVI-D nema mogućnost za adapter jer nema analogne izlaze.Inače HDMI i DVI su potpuno kompatibilni osim što DVi ne prenosi zvuk.

Postoji li nacin da se obidje HDCP zastita,imam jedan monitor koji ima i digitalni i analogni ulaz,i jedan koji ima samo VGA(pretpostavljam da taj nema HDCP standard,a ovaj samsungov  sa digitalnim ulazom ima)iz nekog razloga PS3 se ne moze spojiti ni na jedan sa ovim konvertorom.

DigiMagic čet 23.4.2015 18:50
zlajutin kaže...

Postoji li nacin da se obidje HDCP zastita,imam jedan monitor koji ima i digitalni i analogni ulaz,i jedan koji ima samo VGA(pretpostavljam da taj nema HDCP standard,a ovaj samsungov  sa digitalnim ulazom ima)iz nekog razloga PS3 se ne moze spojiti ni na jedan sa ovim konvertorom.

Službeno ne, neslužbeno možeš na aliexpressu ili sličnim sajtovima potražiti HDMI expander, converter ili slične uređajčiće koji "slučajno" zaborave reaktivirati HDCP zaštitu na svom izlazu.

BepoKiller19 pet 22.5.2015 22:07

Pozz, neznam gdje da pisem, pa pisem ovdje, imam sljedeci problem.

Imam nov GPU koji ima izlaze DVI-I,DP,HDMI i imam stariji monitor koji ima DVI+D i VGA,

Sad me zanima kako da ih spojim pomocu DVI? Koji DVI-ovi odgovaraju na koje i koji ne ?

ihush sub 23.5.2015 01:03
Indy76 kaže...

DVI-I na DVI-D bi trebalo radit bez problema s obzirom da DVI-I pušta i analogni i digitalni signal. HDMI na DVI-D bi isto trebalo radit bez problema.

i DVI-I na VGA (ali je ta kombinacija 'nepotrebna').

+DP na bilo koji digitalni, kao i hdmi .. ali za vga bi trebao konverter (nitko ne drži, neisplativo/nepotrebno u ovoj kombinaiciji.. tek da se navede kao moguće).