Verifying DMI Pool Data.. problem

Probaj s system restore-om.

nemam :D, to uvijek iskljucim cim instaliram windowse

Po opisu problema pri bootu rekao bi da je disk, a po onim šarama ne bih isključio ni grafičku. Pokušaj bootat live Linux.

nemam :D, to uvijek iskljucim cim instaliram windowse
zato ti je i muka od reinstaliranja windowsa, čim se desi neki žešći problem sa registry-em ajmo u reinstalaciju.
a što se tiče tvog problema, najsumnjivija mi je grafička kartica, odnosno da možda ne sjedi dobro ili tako nešto, onda memorija...

Moguce da se nesto posemerilo zbog crossfire-a...

udi u bios i stavi sve na default,tako sam ja rijesio

ok. bio sam reko da sam restarto znaci napravio clr cmos.. znaci do toga nije..
memorija proc sigurno nisu jer sam probo pokrenut instalciju wina i radilo predpostavljam da je memoriju ili proc u pitanju da mi niti to nebi pokrenuo te da bi pistao.. a grafika da je onda bi mi bacio artefakt i radio probleme opcenito ili ne??
uglavnom takoder sumnjam na hardove..
vidjet cu dodem doma u 20 i 30 pa cu vidjet sta cu i kako cu
ako ima jos tko kakav prijedlog dobro bi doso hvala

isti takav sam problem imao i ja..samo meni ne izbaci arfekt nego samo verify dmi pool data
ja sam to samo rješio sa novom instalacijom windowsa

imaš možda "crackanu"verziju windowsa??

evo da rijesim... ukratko raid u windowsima je puko i osto sam bez windowsa...
:D:D sranje je raid sada konacno imam ko svaki normalan covijek dva neovisna diska i mila majka opce ne osjetim nikakvu hebenu razliku...
fuck the raid..

Ma zaboravi na RAID, pogotovo na RAID 0...ajde 1 se jos i
isplati ako imas nekakve vazne podatke (sjecam se kad je meni
na stroju u firmi riknuo jedan disk i da nije bilo RAID-a, ode baka
s kolachima)...
SSD i to je to.

Ma zaboravi na RAID, pogotovo na RAID 0...ajde 1 se jos i
isplati ako imas nekakve vazne podatke (sjecam se kad je meni
na stroju u firmi riknuo jedan disk i da nije bilo RAID-a, ode baka
s kolachima)...
SSD i to je to.
yep :D
ssd ce valjda doci

evo opet problema no drugacijeg..
sve je radilo super do jutra kada sam upalio komp..
ok upalim komp i prode ovaj verfy ... i dode mi do ucitavanja widnowsa tj pojavi se logo od windowsa 7 i tamo se zbloka..
ja reko okey, restartam i ude u windowse nakon 5 sec se zbloka komp.. ja reko ok
odem u bios da vidim i povecam sitno voltazu i ono ude u windowse i sve super.. radi ko beba reko da je do voltaze ali sigurno nije.. izgasim komp odem na poso i zarucnica mi upravo javlja da joj se dogada isti problem
ono wtf?? sve isto se ponovilo znaci zabloko kod loga restart ude u windowse restart tek onda proradi
omfg..
do cega je to??
provjeravo sam hardove uredno rade i ispravni su
memorija procesor i grafa su ispravni
ostaje mi maticna????
ili je problem do softwarea??
da probam vratit sve na default postavke??
hbte vec dugo me ovak nije komp zahebavo

Mozda piratski windowsi?

provjeravo sam hardove uredno rade i ispravni su
memorija procesor i grafa su ispravni
ostaje mi maticna????
ili je problem do softwarea??
da probam vratit sve na default postavke??
hbte vec dugo me ovak nije komp zahebavo
za početak vrati default postavke, provjeri i napajanje, a ako nije ni to, onda ili imaš piratske windowse sa "dodacima" ili ne valja matična, ili je sve ispravno, ali se komponente ne podnose.

DMI ili DesktopManagement interface je sloj apstrakcije između sistemskih komponenti i softvera koji njima upravlja. System Management BIOS (SMBIOS) je
proširenje BIOS-a koji oblikuje i prenosi informacije OS-u. Ukratko, kada BIOS provjerava DMI ("Verifying DMI pool data"), provjerava tablice podataka koje šalje OS-u. Ako nešto nije u redu, onda imaš error - razumljivo. Nekoliko problema može biti: promjena hardware-a, problem u OS-u, BIOS problem ili CMOS problem.
Prvo pokušaj resetirati CMOS I BIOS.

ah problem je 90% do windowsa... kada komp jednom ude u windowse sve je super i mogu ga restartat i gasti kolko hocu nikakvih gresaka nema....
no kada komp stoji ugasen vise od par sati.. i kada ga upalim ili se komp kad ude u wine restarta sam ili se zbloka uvijek iz drugog puta ude.. jos cu provjerit sta bi eventualno moglo biti od harwarea ili neceg treceg..

ah problem je 90% do windowsa... kada komp jednom ude u windowse sve je super i mogu ga restartat i gasti kolko hocu nikakvih gresaka nema....
no kada komp stoji ugasen vise od par sati.. i kada ga upalim ili se komp kad ude u wine restarta sam ili se zbloka uvijek iz drugog puta ude.. jos cu provjerit sta bi eventualno moglo biti od harwarea ili neceg treceg..
Ovo su simptomi kada odu elektroliti na ploči, ili po narodski "iscure kondenzatori" pa onda stvar malo rad malo ne. a kad se ugrije radi stabilno. U principu, ako je ploča pod garancijom tražiti drugu, a ako nije onda potražiti nekog ko ima dobru lemilicu da izmjenja elektrolite.

Ovo su simptomi kada odu elektroliti na ploči, ili po narodski "iscure kondenzatori" pa onda stvar malo rad malo ne. a kad se ugrije radi stabilno. U principu, ako je ploča pod garancijom tražiti drugu, a ako nije onda potražiti nekog ko ima dobru lemilicu da izmjenja elektrolite.
hm da takvog neceg sam se i bojao pa na srecu ocito nije bilo do toga.. evo zadnja 2 dana sve odlicno radi i nemam ama bas nikakvih problema...
cudno je to sve..
al uglavnom ako se to opet pocne dogadat prvo cu to napravit sta si ti reko, fala blogu pa ploca ima garanciju

OK, Imam mali problem...Ne mogu pokrenuti komp jer mi se stalno javlja "verifying DMI pool data" DISK BOOT FAILURE. Imam XP home edition i probao sam sa originalnim cd-om restartati ali ništa i da nemam bootable floppy disk :(
Ima netko ideju što bih mogao napraviti??
P.S. nisam baš na ti sa biosom itd... pa ako je moguće laičko objašnjenje ;D
ty

Imaš li možda USB stick ili USB 3G modem uštekan u komp. Neke ploče pokušaju default bootat s takvih uređaja (3G modem imam memoriju i vidi kao USB stick), pa zapnu uz takvu poruku. Ako nije to, onda postoji velika vjerojatnost da ti je disk ošao.

namam niš uštekano ali evo i novosti..kada upalim komp počne mi slika titrati ali i dalje ostaje stari prob. Pretpostavljam da je u pitanju grafička ili hard?
Kak da spasim podatke sa harda? imam brdo dokumenata koje koristim za posao, ono mogu se odmah ubiti ako ode sve u ....
Da, ne kužim zakaj mi neće bootati sa xp cd-a? jednom mi se to već desilo i bez frke sam podigao sustav sa cd-om, sada niš...

Da ne otvaram novu temu tu cu pisati...
Znaci, sasvim obican dan, nakon sto sam ugasio komp, otisao na more, vratio se i komp se nije mogao upaliti, tj. stane kod Boot from CD/DVD i ne mrda...sta da radim?

Da ne otvaram novu temu tu cu pisati...
Znaci, sasvim obican dan, nakon sto sam ugasio komp, otisao na more, vratio se i komp se nije mogao upaliti, tj. stane kod Boot from CD/DVD i ne mrda...sta da radim?
Prvo treba locirati problem...
Znaci otvori komp, i istekaj CD/DVD... vidi jel ti se bota... i vidi jel ti ocitava Hard Disk... ako ti ne ocitava Hard... onda vidi jel dobro prikljucen i/ili napajanje na istom provjeri... isto to napravi i za cd/dvd...
Ako nije to... dodji s novim spoznajama vamo...

Istekao HD, Ustekao ga opet i sad se komp uopce ne moze upalit, upali se na 3 sek i onda se ugasi, pa se opet upali pa se ugasi...

Ja imam isto problem sa DMI Pool data-om ali ako meni neprocita tj. ako se nepojavi da verifying DMI monitor mi jednostavno neraeagira pa ga svako malo moram gasit/palit da bih vidio sto se desava.
a PC se podigne normalno samo sto monitor jednostavno nedaje signal kao da je "crko". Moram PC restartat par desetaka puta da mi uspije procitat Veryfing DMI Pool data-u da bi monitor radio kak treba, jel znate o cemu se radi?
Hvala
Ovako danas ujutro prije posla upalim komp da stavim skidat mjuzu sa neta da mogu slusat u autu i sve super ude u wine.. i pojavi se sara slika ko da sam previse oco nes ili ko da su pukli neki driveri nemogu to opisat ali izgleda slicno ovom
okey i tako je komp stajo nije se restarto nego sam ga ja rucno moro restartat okey reko..
i dode do ekrana di pise Verifying DMI Pool Data i tu ceka u nedogled probo sam sve...
od bios restarta videjt temp u biosu sve zivo i nista..
posto se radi o windows 7 probo sam ici repair ali nemoze repair tj pokrne instalaciju i kaze da je repair offline wtf??
okey vise nisam imao vremena i moro sam otic na poso.. e sada posto poto bih htio izbjec instalaciju windowsa jer mi je vec muka od toga..
ima ko kakvo rijesenje???