Uništeni konektori MB Wifi antene?

Skalper, škarice, skines izolaciju, odšarafis konektor, proguras žice i zatvoris. U suprotnome imas ih za kupiti cca 13-25€

A ima li gdje takvih antena za kupit a da se dobije pojačanje signala prijema za razliku od originalne ili je svejedno u odnosu na original?

-teoretski pročitaš deklaraciju-teh.spec.. no papir trpi svašta, razlike u kvaliteti izrade, kontakta time i gubitaka-smetnji.. jedino što moraš gledati je sma-dimenzije npr 5-6mm tj fizički konektor.
-pojačanja koja pri tome mogu biti deklarirana često nemaju veze ni sa čime.. znaš kad spojiš-vidiš.
-to su generičke stvari pa isto može biti pod raznim brandovima i tad su teoretski iste osim same kvalitete izrade i kontrole pa jeftikaneri mogu biti škart i problem da jedan komad koji uzmeš možda ne radi ili je lošiji dok ostali s hrpe možda rade savršeno.. kao loša sreća a posljedica kontrole kvalitete u proizvodnji i jeftikaner kriterija, tad ako ne radi zamijeniš i iduća ista-ispravna možda radi ok.. tad je model-brand stvarno nevažan, više sreća nego pamet..

Kao što već reče @ihush danas je teško naći dobre specifikacije pa ni kod ove antene nisu napisali da je antena MIMO (dva komada) niti da su to u biti dvije dual band antene kojima se razlikuje dobit (dBi) na 2,4 GHz naprema dobiti na 5 GHz jer su im i dimenzije različite u plastici.
Par puta sam naišao da je korisnik zamjenio WIFI antenu nekom dužom (što ne znači da je bolja) ali mu je 5GHz bio jako loš.
Ispostavilo se da je spojio antenicu rađenu za samo 2,4GHz umjesto dual band (2,4 i 5GHz) antene a što nije ni čudo kad to većina proizvođača nema naznačeno na antenama :(

A ima li gdje takvih antena za kupit a da se dobije pojačanje signala prijema za razliku od originalne ili je svejedno u odnosu na original?
To ti je inace najlosija varijanta za wifi.. Kupis USB wifi i stavis na produzni usb ili jos bolja varijanta Access point i povezes lan kabelom i stavis ga gdje imas dobar signal. Nema zezanja sa driverima i imas najbolji moguci signal.... Antene na samoj ploci em su zaklonjenje kucistem em su podlozne smetnjama iz samog kompa....

-da-ali :) .. zato i nije na mbo, nego žica-konektor .. dok je usb kabel duži od par metara opet problem samog napona i trajnosti kontrolera koji tad opterećen prije crkne.. tj konkretne mrežne kartice su daleko kvalitetnije-trajnije-robustnije od usb modela-jeftikanera.. pa po tom kriteriju kad je sve isto opet prednost ima komponenta vs usb ... osim po cijeni jer je usb klasa jeftikaner i količinski veća ponuda..

Od ove dvije antene, jedna je za WiFi dok je druga BT..

Isprike na neaktivnosti. Kako god pokušavao, nisam našao kako bi konektore rastavio. Unutarnji dio ima određen aksijalni pomak, možda 6-7 desetih, pretpostavljam da se na pomični dio upreša mala al vidljiva izolacijska brtva, pa se sve skupa utisne u dio s navojem. Izolacija onda ne dopušta vađenje pomičnog dijela u koji ulaze žice antene. Bar bi ja to tak napravio. Ugl ne vidim način da ih rastavim, drže se oblikom, a ne navojem.
Pozdrav,
Tražio sam neku drugu temu u kojoj bi pitao, no izgleda da otvaram novu. Spojio sam si Wifi antenu koja je došla s B650E-F Gaming Wifi matičnom na konektore sa stražnje strane matične... i onda zaboravio na to kad sam pošao malo očistiti komp. Potegnuo sam kantu i -YANK- išćupale su se obje žice sa konektora koji su navojem vezani za konektore na matičnoj. Prilično sam siguran da su uništeni - em zgledaju slabašno i osjetljivo, em su došli posebno zamotani u kutiji. Sumnjam da će biti ikakve veze (fizičke) ako samo uguram žice na otvor na konektoru. Tražim samo potvrdu da sam bedak i da su konektori royally sje...
Želim li novu originalnu antenu, gdje mi se najbolje javit? Poslati upit u ADM?
LP