Slika s laptopa na tv preko lan kabela

-dali TV ima DLNA? ... samo podesi media (kao share) opcije i to je to.

može pomoć, kako saznati taj podatak, tv je panasonic plazma g serija

pronašao sam, postoji opcija dlna upravljane, postavio sam na uključeno, reci mi da li kabel može biti kupovni direkt lan ili treba pravljeni crossover

-svejdno koji kabel (jer uređaji imaju MDIX..) ali je potreban DHCP server.. to eliminira smisao crossa tj. -nepotrebno kompliciranje. Imaš ADLS-modem (router), spajaš preko njega tj switcha. Normalnim patch kablom CAT5e..
-ne spajaš PC-TV nego sve uređaje spajaš na/u mrežu, dal će TV prikazivati nešto s YT ili PCa je svejdno.

Prije svega da zahvalim na vasem trudu
Prica je slijedeca, trenutno na adresi boravka nemam fiksni telefon ni internet, koristim mobilni internet 4g mrezu i tablet kao pristupnu tocku, na njega su mi spojena dva laptopa wlan i onda s jednog laptopa crosoverom do dreamboxa ( satelitski prijemnik cs ) koji je uz tv, e sad kako je laptop u radnoj sobi taj crosover je jedina veza i nemam mogucnosti za novim kabelom, znaci da li mogu kabel koji je jednim krajem u laptopu a drugim u dreamboxu prestekat iz dreama u tv i gledat filmove s laptopa, hvala

Zaboravio sam spomenuti da imam router od ranije od t com thomson tg 782i ( trenutno ne za internet) koji mi sada sluzi kao veza laptopa i printera koji je wlanom spojen na router pa ga mogu koristit iz svih prostorija

-bilo koji switch (ima najmanje 4 porta) kao i router, tcomov obično ima podjeljeno 2 za LAN (druga 2 IPTV). Crossoverom možeš spojiti samo dva uređaja, uz problem da moraš postaviti IP, switch ista stvar (jer nema DHCP servera koji bi to radio, ako TV nema mogućnost ručnog unosa IPa tad to ne može raditi, provjeri, tad znaš što moraš imati).
Router (zapravo to je samo jedna od funkcija, bolji naziv je ADSL modem ili 'multipraktik') ima i DHCP server, pošto imaš neki router, ako ti nije dovoljan broj portova samo dodaš switch (cca 50kn naviše). Kabel je 'normalni' patch, ali svi (recimo) uređaji podrđavaju autodetec MDIX (cross) tako da u većini slučajeva možeš iskoristiti i cros kabel ako spajaš na router/switch.
edit: e, da.. ako TV nema ručni unos IPa, može i samo PC-TV, ali tad na PCju mora biti DHCP server (soft) koji će dodjeljivati potreban ip. Uobičajene serverske role.

malo sam gledao po postavkama tv i ima sve potrebno, ip, dns, proxy,dlna
spojio sam kabel i tv je kroz laptop otišla na internet ,
znači veza je ok
e sad kad izaberem na tv server za multimediju izbaci mi popis oba profila na jednom laptopu i drugi laptop, znači da vidi mrežu
šta sad treba napravit na laptopu da vidi željeni film jer kad na tv server media odaberem željeni laptop on izbaci prekid s poslužiteljem

na računalu omogućiti media stream/DLNA, ako ti je instaliran (jer nisam siguran kako koja verzija win ima opcije, npr dali ima WMP..), desni klik na folder.. ili instalirati neki dodatni soft (media server, ali to je vjerojatno nepotrebno).
- ili google, zašto se nitko na forumu ne posluži goolge+ključna riječ.. windows, MS, DLNA itd.. preteško? Odgovor je u sekundi tu, pošto ostatak mreže radi može biti gotovo prije nego itko pročita ovaj post.

evo me opet
uspio sam omogućit spajanje tv na sadržaj laptopa, mogu pregledavat glazbu , slike i sl. s laptopa
reci mi da li ja puštam film da se vrti na laptopu pa tv povlači trenutnu sliku ili ona sama povuče i prikaže film

PC je server, koji omogući pristup nekom sadržaju.. sve ostalo radi TV-mreža. (ne player na PCju).

pozdrav, sad već uspijevam gledat filmove s laptopa na tv, međutim kako postići da imam prijevod na tv,
tj filmovi su u dvije datoteke, video i prijevod pa ih vlc zbraja, može li se to

to ovisi o playeru (software-firmware TVa), koji formate podržava itd.. ponekad moraš konvertirati (ili tražiti već gotov) dok na PCju sve može raditi, jer je sve zapravo soft..
štovani
zbog trenutne konfiguracije stana jedina veza laptopa i tv mi je mrežni lan kabel, tv je panasonic i ima LAN pristup internetu
pitanje je mogu li putem tog istog kabela puštati filmove s laptopa na tv , znam da mogu drugim (hdmi, dvi, vga i sl) ali da ne duljim, mogu li preko mrežnog - direktni ili crossover