Slabe performanse u WoW-u

jesi updateo drivere od graficke?

Messenger ti ne treba, ne imati dva antivirusa uključena, ne isključivati ati ccc.
Probaj defragmentirati disk.

Imam najnoviji driver, nije za vrijeme igranja ukljucen AV, ni messenger, a Catalyst je upaljen.
Nema vidljivog poboljšanja.

/bump

Iskreno da ti kažem imao sam sličan problem. Imam grafu ATI Radeon 9200. Kada bih dosao u glavni grad lagggggg, FPS na najmanje skocio... ma užas. Ipak mislim da nemožeš na to nikako utjecati... Ja sam probao sve živo no bez rezultata... Nakraju sam pustio wow...

Nije problem u hardware-u...wow sam po sebi je apsolutno nezhtjevan...
Problem ti je u internet vezi...kad dođes na mjestu u kojem se nalazi puno playera normalo je da ti se smanji FPS
Kloni se gomile i ne bi trebalo biti problema

Problem ti je u internet vezi...kad dođes na mjestu u kojem se nalazi puno playera normalo je da ti se na period smanji FPS

Problem ti je u internet vezi...kad dođes na mjestu u kojem se nalazi puno playera normalo je da ti se na period smanji FPS

Hvala na odgovorima.
Već sam navikao da mi se fps smanji u gradovima, no mislim da bi moja konfiguracija mogla izvući najmanje dupli framerate od onog kojeg dobivam sada, i to na max postavkama.
Pogotovo zato što na onim benchmark stranicama piše da sam daleko iznad recommended konfe.
Mislim da do grafičke nije, jer Oblivion, Fear i druge igre koje su grafički desetak puta zahtjevnije igre, vrtim na 40-60fps, ili cak do 150fps u zatvorenim prostorima.
A u WoWu mi je framerate isti bez obzira na rezoluciju i video postavke (jedino View Distance ima utjecaja).
Imam osjećaj da je CPU ovdje bottleneck, ali opet nisam siguran, dual core i 2.8Ghz trebali bi biti više nego dovoljni.
I još nešto, imam 3GB rama u obliku 512mb+512mb+1gb+1gb, s tim da su ove od 512 malo sporije.
Ima li itko još kakvu ideju?

Aj znas sta probaj. Udi na neki low server i napravi na brzinu lika i odi drito u neki glavni grad pa buš vidio dali će lagati.

Ne znam za ovo gori ali instaliraj najnovije drivere i trebao bi dobit barem 10 fps-a....

Aj znas sta probaj. Udi na neki low server i napravi na brzinu lika i odi drito u neki glavni grad pa buš vidio dali će lagati.

S obzirom da imam istu grafu kao i ti, u video opcijama igre probaj isključiti Vertical sync, također, smanji terain distance i to ispod 50%, FPS bi se trebao drastično poboljšati, općenito, poigraj se video postavkama unutar igre.
gl

pozdrav! imam problem s wow-om, u raidu od 25 ljudi fps na bossu mi pada na 5-8 fpsa, u daralanu je 5-11,na wg bettleground ni nejdem jer u guzvi je 1 fps hehe. na otvorenom je ok, imam p4 3 ghz 1mb l2 socket 478, 1gb ram, radeonka 9600 grafička s 256 mb, gore je xp sp2. zanima me da li je to normalno. nemojte mi samo plz pricat o detaljima da ih smanjim na low jer je swe vec na low:) razlika u fpsima kod mjenjam detalje je mala, distance ih najvise trosi, driveri od graf. su updatani, sve je ok vezano uz takve gluposti. hvala unaprijed i pozz, help me!!:)

pozdrav! imam problem s wow-om, u raidu od 25 ljudi fps na bossu mi pada na 5-8 fpsa, u daralanu je 5-11,na wg bettleground ni nejdem jer u guzvi je 1 fps hehe. na otvorenom je ok, imam p4 3 ghz 1mb l2 socket 478, 1gb ram, radeonka 9600 grafička s 256 mb, gore je xp sp2. zanima me da li je to normalno. nemojte mi samo plz pricat o detaljima da ih smanjim na low jer je swe vec na low:) razlika u fpsima kod mjenjam detalje je mala, distance ih najvise trosi, driveri od graf. su updatani, sve je ok vezano uz takve gluposti. hvala unaprijed i pozz, help me!!:)

imam jedan problem isto s WoWom konfa mi je ova u potpisu i mislim da nije loša za wow(trebala bi biti overkill jer wow nije zahtjevan)
rezolucija mi je na 1024x720 i cim stavim na nesto malo vise steka nije do latencye ni niceg samo trza

mudro zboris:) imam i agp 8x al ne pomaze ta stvar, procesor se bas guši kod veceg broja ljudi na screenu, kolko mogu dobit za svoje komponente(proc mat graf ram) otprilike? da znam zbrojat kolko bi me izaslo da to promjenim:) koji je procesor dobar za wow a jeftin, jer ne igram druge igre pa me samo za wow zanima, hvala

mudro zboris:) imam i agp 8x al ne pomaze ta stvar, procesor se bas guši kod veceg broja ljudi na screenu, kolko mogu dobit za svoje komponente(proc mat graf ram) otprilike? da znam zbrojat kolko bi me izaslo da to promjenim:) koji je procesor dobar za wow a jeftin, jer ne igram druge igre pa me samo za wow zanima, hvala

puno hvala! imam samo jedno pitanje, da li mi je 300w napajanje koje trenutno koristim dovoljno za komponente koje mi preporucujes ili je i to potrebno mijenjati, odnosno da li je sad drukciji prikljucak mozda na novim komponentama, nisam slago nove kompove jos pa nisam bas u toku nazalost, pozz

puno hvala! imam samo jedno pitanje, da li mi je 300w napajanje koje trenutno koristim dovoljno za komponente koje mi preporucujes ili je i to potrebno mijenjati, odnosno da li je sad drukciji prikljucak mozda na novim komponentama, nisam slago nove kompove jos pa nisam bas u toku nazalost, pozz

Pozdrav Bugovci,
Igram WoW već neko vrijeme i nedavno me počelo živcirat to što uz moju konfu (koja, priznajem, nije najnovija, ali nije ni kanta) i sa svim grafičkim postavkama unutar WoWa postavljenim na maksimum (sa AAx2, rez: 1440x900) igra radi oko 30-50fps na otvorenom, pustom mjestu sa gotovo nikakvim drvećem, a u Shattrath Cityju se spusti na 15-20. Sa najmanjim Terrain Distance postavkama framerate se digne na 50-80 na vecini mjesta, a u shatu dodje do 30-40.
Uglavnom ne smatram da je ~40 fps loše za igrivost, no smatram da sa svojom grafičkom to mogu vrtit mnogo brže, a zabrinjava me i to što će u WotLK efekti biti bolji, i poligoni brojniji, što bi trebalo još više spustiti framerate.
Na službenom forumu igre pronašao sam da ljudi sa gotovo istom, ako ne i lošijom, konfiguracijom imaju daleko bolji framerate.
Na testiranju za WoW:WotLK na stranicama: http://www.yougamers.com/ i http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest moja konfiguracija je prošla sa maksimalnim rezultatom.
Dosad sam probao ove metode, ali bezuspješno:
- ugašeni svi programi u pozadini
- antivirus scan pauziran
- Priority u Task Manageru za WoW postavljen na Realtime
- OpenGL mod
- bez zvukova
- ugašenim explorer.exe
- Windowed mode
- ugašen ATI Catalyst
A sada evo programa upaljenih inače u SysTrayu:
- Windows Live Messenger
- Avast! 4.8 Pro Antivirus
- ZoneAlarm Pro
- Logitech Setpoint
- Winkey
- Launchy
Konfiguracija:
MoBo: Abit AW8-MAX
CPU: Intel Pentium D 2.8GHz
GPU: PowerColor Radeon x1950Pro 512 MB
RAM: 3GB DDR2
HDD: SG Baracuda 160GB (WoW je na zasebnoj particiji od 25GB)
PSU: Chieftec 550W
Monitor: agNeovo 1440x900
Windowsi su nedavno instalirani, hard je defragmentiran redovito sa Diskeeperom 2008, registry greške i ostalo popravljam pomoću TuneUp Utilities 1-Click Maintenance.
Ako itko zna još nekakve metode optimiziranja koje bi mogao isprobati, ili možda ako je problem u hardveru, molio bih da mi pomognete.
probaj promjenit sve drivere ili reinstalirati igricu btw ja hostam svoj server al na hamachiju 22/7 ak oćeš možeš doć sam P.M.-aj mi

imam jedan problem isto s WoWom konfa mi je ova u potpisu i mislim da nije loša za wow(trebala bi biti overkill jer wow nije zahtjevan)
rezolucija mi je na 1024x720 i cim stavim na nesto malo vise steka nije do latencye ni niceg samo trza

a ni jači internet neće škoditi =) ^^
Pozdrav Bugovci,
Igram WoW već neko vrijeme i nedavno me počelo živcirat to što uz moju konfu (koja, priznajem, nije najnovija, ali nije ni kanta) i sa svim grafičkim postavkama unutar WoWa postavljenim na maksimum (sa AAx2, rez: 1440x900) igra radi oko 30-50fps na otvorenom, pustom mjestu sa gotovo nikakvim drvećem, a u Shattrath Cityju se spusti na 15-20. Sa najmanjim Terrain Distance postavkama framerate se digne na 50-80 na vecini mjesta, a u shatu dodje do 30-40.
Uglavnom ne smatram da je ~40 fps loše za igrivost, no smatram da sa svojom grafičkom to mogu vrtit mnogo brže, a zabrinjava me i to što će u WotLK efekti biti bolji, i poligoni brojniji, što bi trebalo još više spustiti framerate.
Na službenom forumu igre pronašao sam da ljudi sa gotovo istom, ako ne i lošijom, konfiguracijom imaju daleko bolji framerate.
Na testiranju za WoW:WotLK na stranicama: http://www.yougamers.com/ i http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest moja konfiguracija je prošla sa maksimalnim rezultatom.
Dosad sam probao ove metode, ali bezuspješno:
- ugašeni svi programi u pozadini
- antivirus scan pauziran
- Priority u Task Manageru za WoW postavljen na Realtime
- OpenGL mod
- bez zvukova
- ugašenim explorer.exe
- Windowed mode
- ugašen ATI Catalyst
A sada evo programa upaljenih inače u SysTrayu:
- Windows Live Messenger
- Avast! 4.8 Pro Antivirus
- ZoneAlarm Pro
- Logitech Setpoint
- Winkey
- Launchy
Konfiguracija:
MoBo: Abit AW8-MAX
CPU: Intel Pentium D 2.8GHz
GPU: PowerColor Radeon x1950Pro 512 MB
RAM: 3GB DDR2
HDD: SG Baracuda 160GB (WoW je na zasebnoj particiji od 25GB)
PSU: Chieftec 550W
Monitor: agNeovo 1440x900
Windowsi su nedavno instalirani, hard je defragmentiran redovito sa Diskeeperom 2008, registry greške i ostalo popravljam pomoću TuneUp Utilities 1-Click Maintenance.
Ako itko zna još nekakve metode optimiziranja koje bi mogao isprobati, ili možda ako je problem u hardveru, molio bih da mi pomognete.