irmahius uto 30.8.2011 01:07

imam i ja pitanje ..  radi mi zvuk na zvucnicima, ali na front panelu kada stavim slusalice zvuk mi ne radi.. s tim da ocito nije istaliran. Pa ako mi neko moze reci kako da to uradim? a ne znam koja mi je maticna..

carpius sri 11.9.2013 20:18

pozz, imam windows ultimate 7, maticnu plocu gigabyte GA-G33M-DS2R, NVIDIA GTS 250 GRAFICKU.

do nedavno sam uredno mogao prebacit sliku preko hdmi kabla sa compa na tv, radio je i zvuk preko, u međuvremenu mi je riknula zvucna na maticnoj ploci i kupio sam novu.

od kada sam stavio novu zvucnu karticu nestala mi je ikonica na kojoj sam pod playback devices perbacivao zvuk sa speakers na hdmi/spidf.

hdmi kabel je uredno spojen, slika na tv radi, iz graficke na maticnu je spojen spdif kabel, dakle sve je isto kao i prije samo nema te ikonice da prebacim zvuk.

molim za pomoc, hvala

ihush sri 11.9.2013 20:23
carpius kaže...

pozz, imam windows ultimate 7, maticnu plocu gigabyte GA-G33M-DS2R, NVIDIA GTS 250 GRAFICKU.

do nedavno sam uredno mogao prebacit sliku preko hdmi kabla sa compa na tv, radio je i zvuk preko, u međuvremenu mi je riknula zvucna na maticnoj ploci i kupio sam novu.

od kada sam stavio novu zvucnu karticu nestala mi je ikonica na kojoj sam pod playback devices perbacivao zvuk sa speakers na hdmi/spidf.

hdmi kabel je uredno spojen, slika na tv radi, iz graficke na maticnu je spojen spdif kabel, dakle sve je isto kao i prije samo nema te ikonice da prebacim zvuk.

molim za pomoc, hvala

-mora ići s aktivne (dodane-diskretne) kartice, integrierana na MBO više ne radi. .. malo modela ima spdif, treba potražiti ili spariti s VGA koja za zvuk korisit svoj driver (novije od nv250, atiHD).