Razni hardverski problemi
Problem sa touchpad laptopa

Otvoriti (pošto si napisao da već jesi) i provjeriti flat kabel koji ide u touchpad i koji ide na matičnu ...
Skinuti fizički touchpad sa plastike kućišta i provjeriti ...

Vec sam pokusao odvojiti touchpad sa plastike, iskljuciti/ukljuciti ponovo flat kabel. Prilikom prvog paljenja, lijevu tipku nikako ne ucitava kada pritisnem, cim pritisnem desnu ili dodirnem touchpad, odma se pojavi da je lijeva tipka pritisnuta, i tako stoji cijelo vrijeme, kao sa slike.

A flat kabel je OK,nisu pinovi popigani (presavinuti) ... jel presavinut negdje taj flat,možda gubi,ili ima stalno kontakt ...
Možda je doslovno do tuchpada,probaj ga odštekati i upaliti laptop,pa vidjeti,hoće li se opet čudno ponašati ...
Prije par sedmica pojavio se problem sa touchpad-om na laptopu, u pitanju je Asus x53s k53sj. Nakon što se laptop upali u statusnoj traci ne pokazuje da je bilo koja tipka "pritisnuta" od touchpad-a, jer trenutno koristim miš, ali čim dodirnem touchpad ili pritisnem desnu tipku, nakon toga konstantno stoji da je lijeva tipka pritisnuta, i gubim sve mogucnosti touchpad, osim pomijeranje kursora.
Tipka nije fizicka ostala pritinusta, normalno se vraća, rasklopio sam laptop, ocistio sve oko touchpad, samu tipku na ploci, ni ona nije ostala pritisnuta, normalno se vraća.
Očigledno je neki HW problem, probao sam live boot Linuxa, i kod njega ostaje tipka "pritisnuta", jer odma mi počne označavanje na desktopu...
Šta je moguće činiti??