Razni hardverski problemi

Plavi ekran smrti, nerješivi problem (driveri)

kamerman ned 30.12.2012 19:01

Bok ekipa, pozdrav svima!

Već  neko vrijeme pokušavam riješiti problem no bez uspjeha, a pomalo sam i očajan.  Naime, o čemu se radi, imam Intelovo Core 2 Duo računalo s XP Windowsima i prije par mjeseci  iz neobjašnjivog razloga počeo se rušiti sistem, pojavi se plavi ekran smrti na kratko i restarta se.  Tragajući za rješenjem naišao sam na neke savjete, te sam tako stavio novi HDD i ništa, promjenio nove windowse i opet ništa, potom sam pomoću WhoCrashed programa otkrio filove zbog kojih se najčešće ruši, nalaze se u windows mapi  system 32 naziva „ntoskrnl.exe“ s error porukom CUSTOM ERROR i kmixer.sys SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED M error i to je za sada ogromni zid pred kojim stojim, zato vas molim, ako je netko imao takav ili sličan problem da se javi i pomogne.

Unaprijed hvala svima!!!

becky čet 4.4.2013 00:16

Pozz svima.....i ja imam problema sa ekranom....imam Emachines (E640)laptop....i samo mi se pojavi plavkasa boja ekrana bez slova i brojeva....pa me zanima kak to rijesiti

ovo je primjer toga famoznoga blavoga....

lukabo čet 4.4.2013 11:23
becky kaže...

Pozz svima.....i ja imam problema sa ekranom....imam Emachines (E640)laptop....i samo mi se pojavi plavkasa boja ekrana bez slova i brojeva....pa me zanima kak to rijesiti

Ovo kod tebe je drugi problem,jer lap radi,možda flat kabel,u pregibu dolazi negdje do spoja(oštečen flat kabel) ili sl.Objasni malo pobliže.Kad se pojavljuje,dali prolazi kroz neko vrijeme,jel stalno plavkast...Ovo bsod(blue screen of death ili plavi ekran smrti) je rušenje sistema,uzrokovanog hardwerom ili softwerom.

-starost laptopa,kad je posljednje bio čiščen(od prašine...)?

-jel radiš update drivera(grafa,proc...)?

becky čet 4.4.2013 16:09

Ovako, kolega mi se prijavi preko teamviewer-a on vidi sve boje normalno svaki puta kad ude u laptop, jucer mi je stavio nove drivere za grafu,proc. etc. radilo je normalno par sati a zatim opet isto plavo. Danas cu stavit nove windowse i vidit oce bit promjena ako ne sta onda popravak? imam garanciju, laptop je star ni 2godine.{#}

lukabo pet 5.4.2013 14:06
becky kaže...

Ovako, kolega mi se prijavi preko teamviewer-a on vidi sve boje normalno svaki puta kad ude u laptop...

Da on vidi samo tvoj OS,ali preko svojih (ispravnih) postavki,njegov comp ne registrira te greške,osim da ti uopče ne možeš dignuti wndwse,dakle crn ekran...Garu imaš(ni nemoj ti otvarati),dakle definitivno servis,možda je i greška na mbo(kondenzatori,graf chip...).Javi što je bilo uzrok. 

-ja sam imao garu na ltop 2 godine

Lord Pero pet 5.4.2013 14:09
becky kaže...

I meni se ovo bilo desilo... u mome je slucaju bila maticna krepala! 

becky pet 5.4.2013 16:29

bila u servisu...cim su upalili laptop vidili su da imam problem sa drajverima...dali su mi programe da obrisem sve i da skinem nove drajvere povecali rezoluciju...pa ce mo sad to i napraviti pa  ce mo viditi

baddog05 čet 24.3.2016 11:59

pozdrav svima 

imam problem sa ikonama na desktopu i treba mi Vaša pomoć

nešto sam prčko i najedanput sve su se ikone pomaknule u desnu stranu i nemogu ih više micati

samo tamo stoje i ako želim npr. dodati novu mapu i ona ode u desnu stranu desktopa 

molim za pomoć

i resetiro sam ga ali uzalud

Hvalaa :)