archeron_cro uto 18.3.2025 11:48

Nakon instalacije nove grafičke kartice računalo se uredno pali svaki put, ali monitor ne. Potrebno je na power tipku ugasiti računalo i ponovno ga upaliti. Tada se prikaže slika na monitoru. Zna upaliti i iz prve, ali rijetko. Šta bi moglo biti izgledni problem? 

Boris grozni uto 18.3.2025 11:52

Predpostavljam da je Amd gpu?

Ako je to je poznati problem da gpu salje krive informacije monitoru pa ne radi iz prve..ako mozes probaj s nekim drugim monitorom, tv cisto da vidiš oce raditi s tim, probaj hdmi, dp neki drugi izlaz na gpu jer na nekima moras bas ustekat u pravi  "primarni" iako nema logike no nekad pomaze.

Luka123 uto 18.3.2025 12:06

Fast boot možda?

Inače imao sam sličan problem davno je to bilo, mislim da sam novi pozlaćeni kabel kupio u čipoteke i sve se popravilo. U mene se palio na svaki 3-4 put, a nekad sam od sebe normalno.

Neki čak prepručaju ako imaš recimo 144Hz staviti na 143Hz.

archeron_cro uto 18.3.2025 12:31

Da AMD Gpu. Probao sam umjesto DP HDMI i isto je. Probati ću sa drugim monitorom / drugim kablom. Monitor je OLED 165Hz.

EDIT: smanjio osvježavanje na 160 hz i evo pet puta zaredom paljenja iz prve. Zasada radi  Hvala svima na brzim odgovorima!

Boris grozni uto 18.3.2025 15:28
archeron_cro kaže...

Da AMD Gpu. Probao sam umjesto DP HDMI i isto je. Probati ću sa drugim monitorom / drugim kablom. Monitor je OLED 165Hz.

EDIT: smanjio osvježavanje na 160 hz i evo pet puta zaredom paljenja iz prve. Zasada radi  Hvala svima na brzim odgovorima!

Onda probaj s drugim kabelom, ocigledno nesto ne štima! Moralo bi raditi pod normalno i na 240hz a ne da smanjujes ista ako je zadnja verzija!