Razni hardverski problemi

Monitor ide u stand by nakon 10 min bez razloga

lesnina uto 1.3.2016 17:27

E ovako imam krajnje bizaran problem za koji nemam rješenje. Naime nakon što ne diram kompjuter 10 min, monitor se ugasi i prebaci u stand by (dok kompjuter normalno radi) sve dok ponovo ne dotaknem miš kada se monitor opet upali. To se desava i kada je pokrenut neki video sadrzaj u full screen modu. Što se tiče postavki za screensaver i power options možete ih vidjeti ovdje - http://www.filedropper.com/123_2 i kao što vidite sve po pitanju toga je deaktivirano. Takodjer ni sam monitor nije ni na eco modu, niti je u njegovim podesavanjima ukljuceno bilo sta za stand by. Nakon sto se prebaci u stand by i pomjerim miš, pri izlasku iz stand by-a monitor prikazuje da prima DVI signal i nastavlja sa normalnim radom. Zbilja glup problem za koji nemam nikakvo rješenje. Zna li neko u čemu bi mogao biti štos i kako ovo da sredim? Do sada mislim jedino da reinstaliram cijeli windows OS. Hvala unaprijed

lesnina uto 1.3.2016 22:24
tajo1960 kaže...
lesnina kaže...

Spojio sam i drugi monitor, i nakon 10 min bez dodirivanja misa ili tastature, oba monitora se ugase, dakle problem je softverski. Da li iko zna o cemu bi moglo da se radi?

Podesi u Windowsima da se ne gasi, da ne odlazi u stand-by i neće otići, prvo pod power options u kontrol panelu, a provjeri i da li ti je postavka hard diska podešena da ode na sleep

U priloženoj slici se moze vidjeti da je to sve obavljeno ali problem i dalje ostaje

boxer sri 2.3.2016 14:55

1) Probaj napraviti svoj power plan u opcijama sa lijeve strane i postavi kao što si postavio za High performance plan odnosno da kompjuter i monitor ne idu u sleep ili stand by, ako ne pomaogne vrati na defaultne postavke i ponovno izaberi High performance i namjesti. 

2) Provjeri kakve su postavke u opcijama drivera za grafičku karticu, jer se meni dešavalo da postavke u driverima zaobiđu postavke u Windowsu (meni najviše izgledno da je to toga)

3) Probaj sljedeći puta da uploadaš slike na forum a ne na neke stranice gdje treba upisivati captche itd. Čisto da ti se lakše pomogne. 

Btw stavio si mješane postavke Power saving plana i High performance. 

lesnina čet 3.3.2016 17:29
boxer kaže...

1) Probaj napraviti svoj power plan u opcijama sa lijeve strane i postavi kao što si postavio za High performance plan odnosno da kompjuter i monitor ne idu u sleep ili stand by, ako ne pomaogne vrati na defaultne postavke i ponovno izaberi High performance i namjesti. 

2) Provjeri kakve su postavke u opcijama drivera za grafičku karticu, jer se meni dešavalo da postavke u driverima zaobiđu postavke u Windowsu (meni najviše izgledno da je to toga)

3) Probaj sljedeći puta da uploadaš slike na forum a ne na neke stranice gdje treba upisivati captche itd. Čisto da ti se lakše pomogne. 

Btw stavio si mješane postavke Power saving plana i High performance. 

Upload sam sliku i na stranicu, ali i u filedropper (za svaki slucaj) a sto se tice opcija to je slucajno tako ispalo. Probao sam sve softverske kombinacije i opcije ali na kraju se ispostavilo da je u pitanju bio malware/spyware ili šta već. Odjednom su mi svi folderi postal .crypted i formatirao sam hdd, uradio svjezu instalciju windowsa i sada je sve u redu. Hvala na pomoci 

boxer čet 3.3.2016 20:59

Prvi puta čujem da je to izazvao neki malware, ali opet nema veze ako si uspio riješiti.

Gledam ti post i vidim sliku i još post nije uređivan, a mogao bi se zakleti da je nije bilo kada sam čitao temu, moguće da mi browser na poslu nije dobro učitao temu.