Master hArd disk Error....Press F1 to resume

što ti nije jasno? hdd je na izdisaju, i to se događa. probaj bootati neki live cd od linuxa i pristupiti hdd-u na taj način, pa si prekopirati podatke na neki ext hdd, iako su male šane da će to pomoći..

Imam WD disk od 500 gb i kad se pali racunalo pise >Master hArd disk Error....Press F1 to resume pls pomozite nece vise da mi ocita Hard disk a takoder imam jos jedan isti disk i on radi odlicno....stvarno mi nije jasno...
Skini ovaj dole WD alat za diskove i to ISO verziju pa ga zaprzi na CD-R. Onda restartaj komp pa kad se pokrene s CD-a odradi prvo Quick Test na tom disku, pa posle Extended Test i dobit ces rezultate mozes oznacit da popravi Bad Sectors ak ih nađe.
http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=606&sid=30&lang=en

Probaj prvo ideju ramboxa, a onda ako to ne prođe probaj sa hiren's boot cd-om koji ima dosta software za dijagnostiku i popravak diskova.
Ja bi svakako na tvome mjesu probao zamjeniti pločicu sa onom drugog identičnog diska i tako eliminirati da nije do nje.
Imao sam isti problem, kod mene je bilo to da je bios zaključao hard disk (neznam kako) te sam morao sa hiren's om iliti ATAPW otključati sa master passwordom.
Imam WD disk od 500 gb i kad se pali racunalo pise >Master hArd disk Error....Press F1 to resume pls pomozite nece vise da mi ocita Hard disk a takoder imam jos jedan isti disk i on radi odlicno....stvarno mi nije jasno...