Razni hardverski problemi

Glitch ili flickering u igrama?

alleinichev sub 21.9.2024 18:20

Postavio sam sliku iz igre star wars jedi survivor, gdje se tacno vidi neka linija velika iz robota. Ovo mi se desavalo i u igrama Callisto protocol gdje se liku iz glave linija spajala sa plafonom i tako sam sve vrijeme igrao, kao i u igri Hellblade II gdje se pored linija u pozadini pojavljuju i nekakvi blinkajući efekti.

U igri Cyberpunk, Horrizon zero down i ghost of tsushima ovaj problem nemam. O cemu se radi?

GPU RX 6600 xt zadnji driveri

CPU 5600x

MBO Tomahawk max b450 zadnji chipseti

32 gb rama 3200 mhz

win 11

Boris grozni sub 21.9.2024 18:29

Artefakti se pojavljuju kad se gpu "zbaga" ili kad krepava, probaj druge drivere, i probaj grafu malo underklokati da vidis dali ce se onda pojavljivati! Probaj i obrnuto tako da je malo overklokas jer ce se onda jos brze pojavljivati!

Boris grozni ned 22.9.2024 16:27
alleinichev kaže...
MGloc kaže...

Trebali bi grafu probat u drugom pc ali ako je i dalje isto onda vjerovatno krepaje.

Ali nije na svim igrama, na nekim ima na nekim nema, ako krepaje, onda bi trebalo valjda na svim igrama da je tako?

To najcesce ovisi o loadu tj potrebnom naponu, obicno vece opterecenje grafa prije puca

dinos3 ned 22.9.2024 19:25
alleinichev kaže...
MGloc kaže...

Trebali bi grafu probat u drugom pc ali ako je i dalje isto onda vjerovatno krepaje.

Ali nije na svim igrama, na nekim ima na nekim nema, ako krepaje, onda bi trebalo valjda na svim igrama da je tako?

Kada vratiš na tvorničke postavke bez undervolta i overclocka jel ti ona baca artifacte? 

alleinichev uto 24.9.2024 10:27
dinos3 kaže...
alleinichev kaže...
MGloc kaže...

Kada vratiš na tvorničke postavke bez undervolta i overclocka jel ti ona baca artifacte? 

Vracanjem na default postavke, tj ukidanjem overclocka i undervolta vise nema ovih linija, ali mi se fps u nekim igrama smanjio jbg

dinos3 uto 24.9.2024 10:36
alleinichev kaže...
dinos3 kaže...
alleinichev kaže...
MGloc kaže...

Vracanjem na default postavke, tj ukidanjem overclocka i undervolta vise nema ovih linija, ali mi se fps u nekim igrama smanjio jbg

Ostavi ga na takvim postavkama, ne isplati se tako forsati grafu za par fpsa više...

notloB pon 7.10.2024 10:23

Ne boj se alleinichev za fizičku ispravnost svog hw što se callisto protocola tiče, to je 100% sigurno ili bug u igri ili u driverima, nedavno sam gledao yt video u kojem se raspravljalo između ostalog i baš o tom bugu u callisto protocolu... ali da me ubiješ na znam o kojem se točno videu radi i prouzrokuje li ga driver ili sama igra.