Eksterni HDD VERBATIM problem sa kopiranjem

Prepostavljam da je to mali disk od 2.5 inch-a (čim si spomenio kabel sa dodatnim napajanjem).
Ako to nije inegirani USB 3.0 već kontroler kartica (pci express 1x) onda obavezno na nju moraš priključiti dodatno napajanje.
probali smo kopirat sa kabelom koji ima dodatno napajanje no to nije pomoglo :(
Bez obzira na ovo gore probaj, jer samo struja od "pci express" neće biti dovoljna za diskove od 2.5 inch-a (3.5 imaju svoje napajanje pa nije bitno ali ni ne smeta).

Disk je od 2.5 cola, a matična je ASROCK Z68 PRO3 (procesor i2500K) koja ima USB 3.0 portove. Uz Verbatim externi HDD smo dobili USB kabel bez dodatnog napajanja, ali smo ga naknadno nabavili i probali i s njim ali nije pomoglo!

Ne znam!
Da li si stavio zadnje drivere od kontrolera?
Windows 8 ima nativne drivere za USB 3.0, pa ako možeš na neki disk instalirat i probat.

na kompu imama drivere sa asrockove stranice skinuo sam ih prije 1 tjedna otprilike

Bio je neispravan HDD
imam velikih problema sa kopiranjem na VERBATIM HDD od 1 TB na usb 3.0 formatiran je u NTFS kopira se jako brzo oko 100 mb/s ,ali skoro uvijek se prvi fajl prebaci dobro i nakon njega svaki put javlja gresku slika ovdje : http://imgur.com/9RZwu, svaki put javlja tu gresku a zapravo se verbatim eksterni hard disk disconnecta i vise ga nema na kompu i onda se za 1 sec ponovno spoji koristim windowse 7 ultimate (kopiranje sa usb 2.0 radi ali je jako sporo)
jako je bitno da smo kod moga frenda pokusali prebacit film od 13 G sto je puno na usb 3.0 ali je brzina bila oko 50 mb/s i svaki put se prebacilo
ako je fajl manji od 1 G uvijek se kopira (usb 3.0)
probali smo kopirat sa kabelom koji ima dodatno napajanje no to nije pomoglo :(
ako bi neko mogao pomoci
kod mene sam prebacivao iso datoteke(instalacije za igrice)
a kod frenda smo prebacivali film od 13 G 2 puta i proslo je , ali sam ja pokusao prebaciti prvo film od 5 G i proslo je no kad sam pokusao nakon ovog prvog filma prebaciti film od 1,5 G ista greska na pola -.-
neznam vise sta da radim ima li neko nekakvo dobro rjesenje ?