CPU usage 100% (Vista)

koristi mbam umjesto sas-a za provjeru,ili i njega
quick scan s njim,ne vjerujem da to ima veze s udaljenosću routera
kod paljenja kompa ti se update av i windows update ako imaš uključen,da sad vidim da prije nije bilo tih problema
pregledaj si i procese u task manageru,s uključenim show processes from all users
imaš uključen windows defender?
u svakom slučaju provjeri u tasku koji proces vuče,ili ti opterećuje cpu

Imam instaliran i Free Extended Task Manager i pozatvaram SVE što se pozatvarat može tj SMIJE ali promjena nema. I dalje kad otvorim Mozillu ili Chrome usage ode na 100% i sve skupa smrzne... NITI 2 TAGA NE USPIJEM IMAT OTVORENO U 1 BROWSERU!!!
U task manageru mi pokazuje (dok je sve pozatvarano) da svchost.exe i dwm.exe zauzimaju najviše i to u kombinaciji sa nekim od browsera je dovoljno da sve skupa ode na 100%...
Umjesto Free Extended Task Managera stavi Process Hackera koji pokazuje servise pokrenute ispod određenog procesa, pa ćeš tako saznati što zapravo troši najviše CPU-a. Vjerojatno je svchost.exe problem jer on ima puno različitih servisa koji su važni za pravilan rad sustava, dok je dwm.exe zaslužan za prikazivanje slike na ekranu i njegovim isključivanjem nećeš ništa postići. Kada pronađeš proces koji ima veliku potrošnju, desni klik na njega (u Process Hackeru) i opcija Restart. Možeš i napisati ovdje njegov točan naziv (skupa sa servisima) prije nego što ga restartaš da vidimo o čemu se radi. Iako je malo vjerojatno da imaš nekog rootkita, odi na Tools -> Hidden Processes. Isto tako, kao što seneka kaže; ako već nisi, isključi Windows Defender u servisima (Start -> Run -> upiši services.msc). Pronađi Windows Defendera -> desni klik na njega i Stop -> opet desni klik i opcija Properties -> Startup type stavi na Disabled. Ako ti nije problem, također kopiraj ovdje log iz HiJackThisa za analizu.

uninstalirao sas, skinuo mbam, updetao, full scan, OOOPS, pronašlo mi još nešto trojana etc.. očistio, pokrenuo chrome...okay ide nekako...pokrenuo još i mozillu... FREEZ!!!! :(
a processe pregledam ja fino i pogasim apsolutno sve što mogu i šta se smije... svchost.exe najviše ždere..(a ima ih podosta) i onda kad startam mozillu ili chrome ode na 100% i gotovo!!!
i da imam uključen win defender...
idem sad još ovo drugo, od Deadmena probat....

Ej ovaj post me naveo da se registriram na forum iako ga dosta citam.
Ja sam imao slican problem kao i ti, iako koristim xp.
Sve je navodilo da je flash u mozilli radi problem. Tj novi programcic u task menageru koji otvara mozilla.
Taj program mi je radio da mi usage ode na visokih 80% cpua i sve je postalo sporo, nemoguce da se upravlja.
Naziv mu je plugin container.
Ima na forumu tema kako se ugasi taj novi dodatak mozilli koji vadi rad flasha iz mozille i radi samostalno.
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/firefox-plugin-containerexe/59500.aspx

i da imam uključen win defender...
idem sad još ovo drugo, od Deadmena probat....
slobodno ga isključi,guta ti resurse ,a nikakve koristi,stavi si rađe wot na browsere, i daj zalijepi taj log u poruku od hijackthisa

uh ama baš ništa nisam stigao ni napravit niti probat... slobodno vrijeme = 0.
idem sad redom iako mi ovo od "Zajeb-a" zvuči poznato i primijetio sam u procesima taj plugin jede dosta... I DA, FLASH STRANICE su mi radile ovih dana najveći problem... npr na FB-u kad počne učitavat neku od onih igara, samo počne usporavat, štekat i onda samo za freeza...
no idem redom...

uh ama baš ništa nisam stigao ni napravit niti probat... slobodno vrijeme = 0.
idem sad redom iako mi ovo od "Zajeb-a" zvuči poznato i primijetio sam u procesima taj plugin jede dosta... I DA, FLASH STRANICE su mi radile ovih dana najveći problem... npr na FB-u kad počne učitavat neku od onih igara, samo počne usporavat, štekat i onda samo za freeza...
no idem redom...
evo mala pripomoć,skini si ovaj ultramali program,isključi windows update,security center,windows defender i još par nepotrebnih servisa,to će ti uštedjedi vrijeme
i daj log od hijackthisa ako ti nije problem

dakle... unistalirao free task manager i skinuo Process Hacker.. moram priznat da mi izgleda malo UGH :) ebga treba se naviknut...
uglavnom kao što sam i reko svchost.exe jede najviše i to ne samo jedan nego ih ima više... i uglavnom nemogu na njima koristit ociju restart,
"Acces denied"... ali gledaj sad ovo: jedan od tih svchost.exe-ova koji jede puno je i taj koji ispod sebe ima i wlanext.exe i opet taj dmw.exe...
niti na njega nemogu koristit opciju restart...
dalje... acs.exe jede podosta, al to mislim da je outpost ako se ne varam...
ali najviše jede firefox.exe i pod njim taj plugin-container.exe... hmmm
"Iako je malo vjerojatno da imaš nekog rootkita, odi na Tools -> Hidden Processes."
pokazalo mi je prazan prozor....
Isključio Win defender... i skinuo Wot, za sada samo za mozillu...
Hijackthis... hmm malo problema na početku, ali eto uspio i nadam se da je to TO!?
-----------
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 11:46:08, on 30.11.2010
Platform: Windows Vista SP2 (WinNT 6.00.1906)
MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18975)
Boot mode: Normal
Running processes:
C:\Windows\system32\Dwm.exe
C:\Windows\Explorer.EXE
C:\Windows\system32\taskeng.exe
C:\Windows\system32\taskeng.exe
C:\Program Files\ASUS\SmartLogon\sensorsrv.exe
C:\Program Files\Windows Defender\MSASCui.exe
C:\Program Files\CyberLink\Power2Go\CLMLSvc.exe
C:\Windows\RtHDVCpl.exe
C:\Windows\System32\ASUSTPE.exe
C:\Windows\ASScrPro.exe
C:\Program Files\SimpleCenter\bin\win\sclauncher.exe
C:\Program Files\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe
C:\Windows\ehome\ehtray.exe
C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM.exe
C:\Windows\system32\wbem\unsecapp.exe
C:\Windows\ehome\ehmsas.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CCC.exe
C:\Windows\system32\wuauclt.exe
C:\Program Files\Notepad++\notepad++.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugin-container.exe
C:\Users\Alesh\Desktop\proces hacker\x86\ProcessHacker.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://google.daemonsearch.com/intl/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
R3 - URLSearchHook: SweetIM ToolbarURLSearchHook Class - {EEE6C35D-6118-11DC-9C72-001320C79847} - C:\Program Files\SweetIM\Toolbars\Internet Explorer\mgHelper.dll
R3 - URLSearchHook: uTorrentBar Toolbar - {bf7380fa-e3b4-4db2-af3e-9d8783a45bfc} - C:\Program Files\uTorrentBar\tbuTor.dll
O1 - Hosts: ::1 localhost
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: (no name) - {1FD79A59-37B1-459B-9097-09F9FAB8A523} - (no file)
O2 - BHO: Conduit Engine - {30F9B915-B755-4826-820B-08FBA6BD249D} - C:\Program Files\ConduitEngine\ConduitEngine.dll
O2 - BHO: (no name) - {5C255C8A-E604-49b4-9D64-90988571CECB} - (no file)
O2 - BHO: Search Helper - {6EBF7485-159F-4bff-A14F-B9E3AAC4465B} - C:\Program Files\Microsoft\Search Enhancement Pack\Search Helper\SEPsearchhelperie.dll
O2 - BHO: Windows Live ID Sign-in Helper - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O2 - BHO: uTorrentBar Toolbar - {bf7380fa-e3b4-4db2-af3e-9d8783a45bfc} - C:\Program Files\uTorrentBar\tbuTor.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O2 - BHO: SWEETIE - {EEE6C35C-6118-11DC-9C72-001320C79847} - C:\Program Files\SweetIM\Toolbars\Internet Explorer\mgToolbarIE.dll
O3 - Toolbar: SweetIM Toolbar for Internet Explorer - {EEE6C35B-6118-11DC-9C72-001320C79847} - C:\Program Files\SweetIM\Toolbars\Internet Explorer\mgToolbarIE.dll
O3 - Toolbar: uTorrentBar Toolbar - {bf7380fa-e3b4-4db2-af3e-9d8783a45bfc} - C:\Program Files\uTorrentBar\tbuTor.dll
O3 - Toolbar: Conduit Engine - {30F9B915-B755-4826-820B-08FBA6BD249D} - C:\Program Files\ConduitEngine\ConduitEngine.dll
O4 - HKLM\..\Run: [Windows Defender] %ProgramFiles%\Windows Defender\MSASCui.exe -hide
O4 - HKLM\..\Run: [CLMLServer] "C:\Program Files\CyberLink\Power2Go\CLMLSvc.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [P2Go_Menu] "C:\Program Files\CyberLink\Power2Go\MUITransfer\MUIStartMenu.exe" "C:\Program Files\CyberLink\Power2Go" UpdateWithCreateOnce "SOFTWARE\CyberLink\Power2Go\6.0"
O4 - HKLM\..\Run: [Google Desktop Search] "C:\Program Files\Google\Google Desktop Search\GoogleDesktop.exe" /startup
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [RtHDVCpl] RtHDVCpl.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SynTPEnh] C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ATKMEDIA] C:\Program Files\ASUS\ATK Media\DMedia.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ASUSTPE] C:\Windows\system32\ASUSTPE.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ASUS Camera ScreenSaver] C:\Windows\AsScrProlog.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ASUS Screen Saver Protector] C:\Windows\ASScrPro.exe
O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
O4 - HKLM\..\Run: [NokiaMServer] C:\Program Files\Common Files\Nokia\MPlatform\NokiaMServer /watchfiles
O4 - HKLM\..\Run: [sclauncher] C:\Program Files\SimpleCenter\bin\win\sclauncher.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ASuite] J:\Lupo PenSuite v6.65 Full\Launcher\ASuite.exe
O4 - HKLM\..\Run: [MobileConnect] %programfiles%\Vodafone\Vodafone Mobile Connect\Bin\MobileConnect.exe /silent
O4 - HKLM\..\Run: [RCApp] C:\Program Files\gigabyte\RCApp\U7000RCApp.exe
O4 - HKLM\..\Run: [AdobeCS4ServiceManager] "C:\Program Files\Common Files\Adobe\CS4ServiceManager\CS4ServiceManager.exe" -launchedbylogin
O4 - HKLM\..\Run: [OutpostMonitor] "C:\PROGRA~1\Agnitum\OUTPOS~1\op_mon.exe" /tray /noservice
O4 - HKLM\..\Run: [OutpostFeedBack] "C:\Program Files\Agnitum\Outpost Security Suite Pro\feedback.exe" /dump:os_startup
O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] "C:\Program Files\Winamp\winampa.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Skytel] Skytel.exe
O4 - HKLM\..\Run: [PCMService] "C:\Program Files\CyberLink\PowerCinema\PCMService.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 9.0\Reader\Reader_sl.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe ARM] "C:\Program Files\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [UpdateReminder] C:\Program Files\Eset\UpdateReminder.exe
O4 - HKCU\..\Run: [ehTray.exe] C:\Windows\ehome\ehTray.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Google Update] "C:\Users\Alesh\AppData\Local\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /c
O4 - HKCU\..\Run: [WMPNSCFG] C:\Program Files\Windows Media Player\WMPNSCFG.exe
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /detectMem (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [WindowsWelcomeCenter] rundll32.exe oobefldr.dll,ShowWelcomeCenter (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /detectMem (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [Sidebar] C:\Program Files\Windows Sidebar\sidebar.exe /autoRun (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [Sidebar] C:\Program Files\Windows Sidebar\sidebar.exe /autoRun (User 'Default user')
O4 - Global Startup: Bluetooth.lnk = ?
O4 - Global Startup: hpoddt01.exe.lnk = ?
O4 - Global Startup: Nokia Nseries PC Suite.lnk = C:\Program Files\Nokia\NNPCS\RunLauncher.exe
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Google Sidewiki... - res://C:\Program Files\Google\Google Toolbar\Component\GoogleToolbarDynamic_mui_en_60D6097707281E79.dll/cmsidewiki.html
O8 - Extra context menu item: Sothink SWF Catcher - C:\Program Files\Common Files\SourceTec\SWF Catcher\InternetExplorer.htm
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: Sothink SWF Catcher - {E19ADC6E-3909-43E4-9A89-B7B676377EE3} - C:\Program Files\Common Files\SourceTec\SWF Catcher\InternetExplorer.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sothink SWF Catcher - {E19ADC6E-3909-43E4-9A89-B7B676377EE3} - C:\Program Files\Common Files\SourceTec\SWF Catcher\InternetExplorer.htm
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O20 - AppInit_DLLs: c:\progra~1\agnitum\outpos~1\wl_hook.dll c:\progra~1\google\google~1\goec62~1.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Component Categories cache daemon - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\Windows\system32\browseui.dll
O23 - Service: Agnitum Client Security Service (acssrv) - Agnitum Ltd. - C:\PROGRA~1\Agnitum\OUTPOS~1\acs.exe
O23 - Service: ADSM Service (ADSMService) - Unknown owner - C:\Program Files\ASUS\ASUS Data Security Manager\ADSMSrv.exe
O23 - Service: Agere Modem Call Progress Audio (AgereModemAudio) - Agere Systems - C:\Windows\system32\agrsmsvc.exe
O23 - Service: ASLDR Service (ASLDRService) - Unknown owner - C:\Program Files\ATK Hotkey\ASLDRSrv.exe
O23 - Service: Ati External Event Utility - ATI Technologies Inc. - C:\Windows\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATKGFNEX Service (ATKGFNEXSrv) - Unknown owner - C:\Program Files\ATKGFNEX\GFNEXSrv.exe
O23 - Service: Bluetooth Service (btwdins) - Broadcom Corporation. - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\bin\btwdins.exe
O23 - Service: CyberLink Background Capture Service (CBCS) (CLCapSvc) - Unknown owner - C:\Program Files\CyberLink\PowerCinema\Kernel\TV\CLCapSvc.exe
O23 - Service: CyberLink Task Scheduler (CTS) (CLSched) - Unknown owner - C:\Program Files\CyberLink\PowerCinema\Kernel\TV\CLSched.exe
O23 - Service: FLEXnet Licensing Service - Acresso Software Inc. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe
O23 - Service: Google Desktop Manager 5.8.809.23506 (GoogleDesktopManager-092308-165331) - Google - C:\Program Files\Google\Google Desktop Search\GoogleDesktop.exe
O23 - Service: Google Software Updater (gusvc) - Google - C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\1150\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: LightScribeService Direct Disc Labeling Service (LightScribeService) - Hewlett-Packard Company - C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe
O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
O23 - Service: Cyberlink RichVideo Service(CRVS) (RichVideo) - Unknown owner - C:\Program Files\CyberLink\Shared files\RichVideo.exe
O23 - Service: Remote Packet Capture Protocol v.0 (experimental) (rpcapd) - CACE Technologies, Inc. - C:\Program Files\WinPcap\rpcapd.exe
O23 - Service: ServiceLayer - Nokia. - C:\Program Files\Nokia\PC Connectivity Solution\ServiceLayer.exe
O23 - Service: spmgr - Unknown owner - C:\Program Files\ASUS\NB Probe\SPM\spmgr.exe
O23 - Service: Vodafone Mobile Connect Service (VMCService) - Vodafone - C:\Program Files\Vodafone\Vodafone Mobile Connect\Bin\VMCService.exe
O23 - Service: XobniService - Xobni Corporation - C:\Program Files\Xobni\XobniService.exe
--
End of file - 10913 bytes
-------------------
i na kraju sam napravio i ovo iz teme http://www.bug.hr/forum/topic/internet/firefox-plugin-containerexe/59500.aspx
i sad... otvorio par tagova u mozilli i chromu... oba2 browsera žderu ko luda i cpu usage ode na 98% ali ne i na 100% (wow skinuli smo 2% ;D)
ALI nije mi sve sve opet smrznulo!!!!
znači napredak :) malo po malo

čist ti je log,provjeri sam ovdje,zalijepi ga i klikni na anlaliziraj
možeš fixat ove toolbare
kažeš da si isključio w defender,a pokrenut je?
jedino ovi nepotrebni programi koji ti se ažuriraju kod dizanja viste,imaš ccleaner?

kako misliš fixat? u hijackthisu?
btw ja ih ni ne koristim...

kako misliš fixat? u hijackthisu?
btw ja ih ni ne koristim...
da,tamo,imaš ccleaner da onemogućiš jednostavno neke stavke?

da isključio sam ga onako kako mi je deadmean rekao!!!
i baš sad gledam na Win Security entru da je "Windows Defender is off"...
nemam ccleaner... koristio sam ga prije god dana na xp-u i od tad ga se bojim :)))) morao sam reinstalirat windowse hahahha lol
šta bi mogao s njima sada???

da isključio sam ga onako kako mi je deadmean rekao!!!
i baš sad gledam na Win Security entru da je "Windows Defender is off"...
nemam ccleaner... koristio sam ga prije god dana na xp-u i od tad ga se bojim :)))) morao sam reinstalirat windowse hahahha lol
šta bi mogao s njima sada???
ako koristiš obično čišćenje diska s njim,nema straha
u njemu možeš kontrolirati startup stavke i tamo ih onemogućiti,evo slike
sve od adobea,javu,winampagent,google update,nokiamserver??,windows media player
nakon sljedećeg dizanja windowsa ne će se ažurirati

okay, idem još po ccleaner..
btw HVALA na pomoći i savjetima!!!!

okay, idem još po ccleaner..
btw HVALA na pomoći i savjetima!!!!
onemogući si u njemu te programe koji se nepotrebno ažuriraju i gutaju resurse,skini si onaj mali xp-antispy i tamo onemogući windows update i defender,ako ti je toliko stalo do tih update-a,lako ih aktiviraš ,slika dole
edit:zaboravio sam ti reći da nod trza na neupdate-ni system,ali imaš u njegovim postavkama kako to isključiti
kad nađem stavim sliku,ne koristim ga,pa ne znam
edit 2: evo ,mislim da je to to link

A,mozes i napraviti System Restore na vrijeme kad je sve radilo normalno. Moguce da si pobrao neki virus koji je jos uvijek FUD pa ti ovi alati nista ne detektiraju.

Jesi probao nesto vezano uz ono sto sam ti predlozio ?
Probaj to rijesit prije nego se izmucis sa svime time

@Seneka jesam... počistio sve i svašta :) i sad, dok ne koristim browsere sve je OKAY! 2-5 % CPU usage, ali čim sam pokrenuo mozillu i nakon toga operu...SMRZLO OPET!!
Ne razumijem otkud da browseri troše toliko?? Mislim ono i neznam koliko trebaju trošit (nisam pratio), ali prije mi je sve to normalno radilo BEZ PROBLEMA!!!
btw ccleaner mi je pokazao da se Win defender i dalje pokreće na startu..hmmm onemogućio sam ga ponovno...
ovo sa nod-om ću probat kasnije još ili sutra, puna mi glava ovih procesa i skaniranja etc :D
e sad mi reci dal ima ovo kakve veze jer moram priznat da sam uspio otvorit sva 3 browsera odjednom i CPU usage mi je došao samo do 80% (iako mislim da je i to puno)
pošto koristim laptop, snjim mi je došao i onaj program kojim reguliraš postavke s radom na bateriji ili žici ili štediš etc... uglavnom sjetio sam se da mi je neki dan nestalo struje i pošto imam laptop stalno uštekan u struju, taj program (Powe4gear extreme) mi se prebacio u battery saving način i tako smanjio sve na minimum...
maximum processor state je bio na 50% i sad kad sam ga ja vratio na 100% sve mi se to nekako bolje čini...ili ja to umišljam jer želim da je tako!? :)
@Arabarran, a moguće je, iako ne vjerujem jer baš i ne klikam sve i svašta na netu...tj oprezan sam onoliko koliko mogu bit...
a system restor ne koristim....
@Zajeb jesam, ali sve skupa mi je pomoglo... tj sve pomalo što sam napravio se je spustilo ispod 100%
kako rekoh malo po malo i bit će :)

24v da li ti je nod32 legalna kopija?

@Seneka jesam... počistio sve i svašta :) i sad, dok ne koristim browsere sve je OKAY! 2-5 % CPU usage, ali čim sam pokrenuo mozillu i nakon toga operu...SMRZLO OPET!!
@24v daj ako ti se da sliku task managera razvučen s uključenim show processes from all users,možda nekom padne nešto na pamet ..
ako je prije bilo sve u redu,a sad odjednom takvo opterećenje procesora kad otvoriš browser,ako nema puno flasha na stranici,trebao bi biti od 0 s malim oscilacijama,na slabijim konfama flash može vuć procesor na 100 posto,al opet ne smrzava
koju uopće konfiguraciju imaš?

@deadman, sada je tako, da!!!
@dery, naravno...da NE! :D a ebga volio bi i ja sve legalis i naj naj ali ne ide....
@seneka
Model: ASUS Notrbook F5SL Series
Procesor: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T3200 @ 2.00GHz 2.00GHz
Memory (RAM): 2,00 GB
System type: 32-bit Operation system
Windows. Windows Vista Home Premium Service Pack 2 (legalno)
da, prije je bilo sve okay, pa nebi ni otvarao ovu temu da nije jer ono da nije moglo na startu, nebi
ni zadržao ovaj lap... Imam ga već godinu il 2, nisam sad siguran ali iskreno na početku sam se bojao ove Viste,
jer znam da jede puno ali eto bio je povoljan i došao je s Vistom pa sam ga uzeo i do sada nije bilo NIKAKVIH
problema. Niti s laptopom, niti s Vistom!!! Sve do prije par dana!!!
E sad, sve što sam ovih dana probao je dalo neke rezultate ali nije to TO! Tj onako kako je bilo prije...
I da, FLASH STRANICE rade najviše problema! Ovako za sada mi Mozilla još nekako ide, ne smrzava više...
Sam Chrome baš i ne, tj smrzne tu i tamo..ali Opera ono čim počne otvarat neku flash stranicu smrzne!
Sad sam je deinstalirao i ponovno instalirao i otvara mi flash stranice, ali ako upalim još bilo šta,
nakon par sekundi smrzne... Uspijem u Proces hackeru vidjet da mi Opera skoči i na preko 300MB prije nego smrzne...
Mozilla i Chrome ne toliko ali su oko 200...
evo screenshotovi...
ovako kako je sad, još radi normalno...ali još s npr. Chromom...smrzne..
btw evo i treće slike tj prva od tri ali mi je neće uploada ovdje...niti nako 10tog pokušaja...

deinstaliraj taj nod32 i stavi aviru jer ti je problem sigurno njemu

Zašto? Nikad mi nije stvarao nikakve probleme ni dok sam ga na Xp-u koristio...
lijepo se updejta i šuti i crveni kad je potrebno :)
a Aviru nebi jer je brat imao instaliranu skup sa 50+ trojana i 100+ ostalih gamadi koju je nod našao nakon njene deinstalacije...
iako nije legalan ajde...
Ali eto i nod ću sad za test obrisat i aviru instalirat.. Tj želim reć da sam OČAJAN hahaha lol sve samo da nemoram reinstalirat Vistu ali koliko vidim...TO ĆE MI BIT RJEŠENJE!!!

Znači, samo ti se browseri zamrzavaju ili i druge aplikacije? Jesi probao reinstalirati Flash?

AAA UUUU FAK!!! hahahha ja nemogu vjerovat :)))
krenuo vamo napisat kako sam obrisao nod i zahebavao se sa Avirom, koja mi je scanirala unedogled i na kraju rekla da nemam ništ opasno... i da i nakon toga nije bilo promjene i rekoh idem se samo zahvalit na pomoći da i dem reinstalirat Vistu, kad vidim ovaj zadnji post koji rekoh idem još to probat...nakon svega što sam probao i nemože škodit jel... hmmm AAAND GUESS WHAT???
RADI!
RADI!!
RADI!!!
Otišo sam sa ccleanerom i vidim da imam instalirano par tih adobe flash playera i pluginova etc...tj točno 3! obrišem sva 3... skinem novi, instaliram i palim redom Mozillu,Chrome,Operu..sve flash stranice... RADI! otvorim dalje i notepad++ i macromediu... I DALJE RADI! Otvorim još par programa... I.........RADI!!!
Nije smrzlo!!!!!!
UGH ovo mi je Bogami uljepšalo dan hahhaha ma šta sam sve instalirao i koliko scaniranja je bilo kad na kraju da me ovako malo sranje hebalo...
Ipak sad malo pratim i vidim da opera i dalje jede najviše... hmmm nije ni čudo jer tako i tako ne valja baš kao browser...
no uglavnom
JEDNO VELIKO HVALA SVIMA!!!!
P.S. @Deadman, da samo browseri su mi smrzavali ali ne samo sami sebe nego windowse...
Pozdrav
ovako... pregledao sam forum i pronašao dosta tema sličnih ili istih naziva, probao neke savjete, ali nisam uspio ništa konkretno i zato otvaram ovu novu temu i tražim pomoć ili savjet...
Kao prvo znam da bi se kao pod prvo trebao riješit Viste (lol) ali to nije moguće bar za sad, dakle to otpada...
Problem mi se ne javlja odmah nakon paljenja laptopa. Ono mi skoči na 100% da, ali se nakon nekog vremena stabilizira na normalno, problem mi se javlja kad upalim Mozillu, Chrome, Operu, etc... 2 browsera odjednom ni nemam šanse upalit, jer mi se laptop ODMAH sfreeza i ćao...
I to sve se desilo baš doslovno preko noći!!!!
Dan prije sam normalno imao otvorenih nekih cirka 10 tagova u Mozilli, 2-3 u Chromu, tag u Operi, Notepad++, Macromediu, PaintNet, Winamp.... SVE JE NORMALNO IŠLO!!!!
E sad od antivirusa koristim NOD 32. Pokrenuo ga i nije našao ništa...
Firewall - Outpost. Nije pronašao ništa...
instalirao sam SUPERAntyspyware. Pronašao je neke cookise 1 jadnog Trojana...sve u svemu ništa tako strašno..
Imam instaliran i Free Extended Task Manager i pozatvaram SVE što se pozatvarat može tj SMIJE ali promjena nema. I dalje kad otvorim Mozillu ili Chrome usage ode na 100% i sve skupa smrzne... NITI 2 TAGA NE USPIJEM IMAT OTVORENO U 1 BROWSERU!!!
U task manageru mi pokazuje (dok je sve pozatvarano) da svchost.exe i dwm.exe zauzimaju najviše i to u kombinaciji sa nekim od browsera je dovoljno da sve skupa ode na 100%...
Dakle šta još mogu probat napravit, pa da sve bude kao prije???
P.S. jedino što sam promijenio prije nego mi se to počelo dešavati je to da sam premjestio ruter! Prije je bio na pola metra od laptopa, a sad je nekih 20 metara od laptopa! I prije i poslije sam bio povezan bežično.
Je li moguće da wireless troši više resoursa sada??
Unaprijed hvala...