BIOS No Signal problem

Na novoj ploči je očito uključen fast boot pa to treba isključiti

iskljucio sam fast boot iz windowsa svejedno opet no signal u biosu. I dalje no signal bios 5x beep i direkt u windows.

Jesi na ploči sa starim procom, prebacio da je primarna grafa PCI-e ????
Ili Sa brojem slota u kojoj je grafa ???

Nisam uopce gledao na to, osim fast boot iskljucio I vratio na pocetne postavke.

Kolega renato s bug.hr foruma mi je dao savjet da preko cmd a udjem u bios i to sam napravio ali i nakon toga vjv stoji u biosu ali bez slike, no signal. Mozda jednom i dodjem do rijesenja.... :P

Kolega renato s bug.hr foruma mi je dao savjet da preko cmd a udjem u bios i to sam napravio ali i nakon toga vjv stoji u biosu ali bez slike, no signal. Mozda jednom i dodjem do rijesenja.... :P
A kad spojiš monitor na video izlaz ploče?

Onda ne daje uopce signal na vga izlazu ploce. Pise u info za plocu da mora imati cpu s igpu da bih ulaz funkcionirao. Imam Maximus code ix plocu pa taj ulaz radi bez obzira na i3 6100. ....

Onda ne daje uopce signal na vga izlazu ploce. Pise u info za plocu da mora imati cpu s igpu da bih ulaz funkcionirao. Imam Maximus code ix plocu pa taj ulaz radi bez obzira na i3 6100. ....
Jesi li siguran da si odradio reset biosa? Kako si ga odradio?
Koja je to točno ploča? Asus Maximus ?? Code?

-odspoji diskove, sve, hdd-ssd-nvme.. tad nema kamo nego ući u bios ili ostati na post-promptu + tad možeš lakše vidjeti poruke na ekranu.
- F cpu nema i-gpu, u novoj konfiguraciji mora raditi dodatna gpu-radeonka, ako je ispravna, mbo+napajanje..
-prvo ući u bios, učitati defaulte, save&reboot-exit, ponovo ući u bios i podesiti potrebno po želji.. + preporuka, iskjučiti fastboot, isključiti logo-sliku, tad se vidi post-ekran s ispisom što radi inicijalizacija-paljenje kao i f-tipke za ulaz u bios i izbor cms-a ako je omogućen.. tek kad to sve radi normalno, spojiti diskove nazad.

-odspoji diskove, sve, hdd-ssd-nvme.. tad nema kamo nego ući u bios ili ostati na post-promptu + tad možeš lakše vidjeti poruke na ekranu.
- F cpu nema i-gpu, u novoj konfiguraciji mora raditi dodatna gpu-radeonka, ako je ispravna, mbo+napajanje..
-prvo ući u bios, učitati defaulte, save&reboot-exit, ponovo ući u bios i podesiti potrebno po želji.. + preporuka, iskjučiti fastboot, isključiti logo-sliku, tad se vidi post-ekran s ispisom što radi inicijalizacija-paljenje kao i f-tipke za ulaz u bios i izbor cms-a ako je omogućen.. tek kad to sve radi normalno, spojiti diskove nazad.
Čini se da ima isti problem i sa drugom pločom, ovdje.

-nisu dva problema samo dvije teme :) .. ne čini ti se ..

-nisu dva problema samo dvije teme :) .. ne čini ti se ..
I u jednoj i u drugoj isti gpu, moguće ista memorija, sumnjam na gpu.

PROBLEM RIJESEN POMOCU
AMDVBFlash i Firmware a GPU a.
Nakon instalacije zapravo iste verzije koju imam automatski se ocitao BIOS.
Hvala svima na sugestijama i pomoci.

Aaaaaaa...
na grafi ti je bio bios od majnanja :-)

Jeli moguce da nakon update a firmware a osjetim blagi pad frame rate a tj perfomansi u igrama. Tocnije i nemam nista doli Warzone, prije toga uza sve probleme isao na 70/85 sad ide na 60/75.......
Da je taj mining firmware davao blagi OC ili sto vec.

Naravno, jel je kartica bila OC cijelo vrijeme i to preko biosa ...

A to bi mogao vidjeti i po temperaturama, ukoliko mu je sada hladnija kartica znači da je prije bio veći clock, ništa što se ne bi dalo overclockati nekim utilitiyem iz winsa.
Bio sam na dobrom tragu da nešto ne valja s grafičkom i da je treba reflashati ali ništa nisam znao o povijesti grafičke odnosno da je služila za minanje.

A to bi mogao vidjeti i po temperaturama, ukoliko mu je sada hladnija kartica znači da je prije bio veći clock, ništa što se ne bi dalo overclockati nekim utilitiyem iz winsa.
Bio sam na dobrom tragu da nešto ne valja s grafičkom i da je treba reflashati ali ništa nisam znao o povijesti grafičke odnosno da je služila za minanje.
Možda i ne, jer su te kartice undervoltane, pa se samim time i temperatura bila niža ...
Skini afterburner, pa tamo probavaj klokati karticu ...

Možda i ne, jer su te kartice undervoltane, pa se samim time i temperatura bila niža ...
Skini afterburner, pa tamo probavaj klokati karticu ...
Moguće, nisam upoznat s tim karticama, treba isprobati za što je sposobna.
Imam Asrock B460 Pro4 MBO
Intel I5 10400f CPU
DDR 4 16gb ram 3200Mhz
RX 570 8gb
Nedavno sam promjenio Asus Maximus Code s i3 6100
Na asrock maticnu s i5 10400f procesorom.
I otkako sam ju stavio nemam signal u biosu.
Sami sustav bih podigao na staroj ploci pa prebacio se na novu.
Sve moguce samo odradio od cmos reseta, povadio sve van I dalje jednostavno preskoci bios I udje direkt u windows.
Uz jos jedan navedeni problem s amd karticama da ne ocitava nakon update gpu I izbaci opet no signal, da bih opet preko asusove zavrsio instalaciju uz amd fix patcher.
Prilikom palenja ocita se crveni signal za vga I boot, 5x beep sound I onda udje u windows I sve radi savrseno nakon toga.