Asus Crosshair V Formula- Z i Seasonic G650

Jesi li radio flash BIOS-a na najnoviju verziju?
P.S. Naravno da naponi variraju kada radiš overclock (Autotunning). Postavi BIOS na default settings pa očitaj napone i postaj (boljom slikom).

Bios je zadnja verzija. Sve je na defaultu. Link sa boljom slikom. Iste sam probleme imo i sa napajanjem pod moj pc

Šta kažu naponi u BIOS-u?

Normalno sve, samo od asusa al suite 2 javlja gresku.
MBO se zna zblesirat pa se PC nece ugasit, temperature skacu svakako, brzina ventilatora isto se blesira nema spojenih ventilatora na tom kanalu, a zna pisat da se zavrtio

Napiši točno koju verziju AI Suite imaš instaliranu. Sa ovog linka ( http://www.asus.com/Motherboards/CROSSHAIR_V_FORMULAZ/#support ) skini AI Suite II V2.04.01 i instaliraj.

AI Suite II je pun bugova. I ja sam imao problema koje sam otklonio tako što sam instalirao zadnju verziju. Ako u BIOS-u piše da su naponi u redu onda to najvjerovatnije i jesu. Bilo bi dobro kad bi mogao posuditi neko drugo (i kvalitetnije) napajanje da otkloniš sumnju.
Evo link ( http://www.asus.com/Motherboards/SABERTOOTH_990FXGEN3_R20/#support ) pa izaberi Windows 7 i pod njim AI Suite II V2.01.01. Zas njega znam da nema upadljivih bugova. Pokušaj i njega instalirati pa vidi kako će on čitati napone. Naravno prvo deinstaliraj postojeći.
P.S. Nemoj da te zbuni Sabertooth ploča sa linka. To je u redu.

I dalje sve isto. Danas sam sa posla uzeo Fluke multimetar i mjerio na MBO i naponi su normalni, ako ima neko doticnu MBO neka kaze dal ima slicnih problema

Ja bih prvo digao live distru Linux-a Mint ili Ubuntu pa pratio da li će opet doći do pada napona. Dalje, možeš sve otkopčati kablove sa ploče, pregledati kontakte i ponovo spojiti. Možda ne bi bilo loše i da pažljivo izvadiš procesor pa pregledaj i njegove kontakte i kontakte na matičnoj ploči. Nije isključeno da tu nema prljavštine. Jednom sam imao sličan problem uzrokovan komadićem termo-paste koji je pao u ležište procesora prije montaže istog. Usput bilo bi dobro i da testiraš drugi procesor u ploči a naravno i drugu napojnu jedinicu za koju se 100% zna da je ispravna.
Pozdrav
imam problem, stalno mi javlja grešku sa voltažom premali i preveliki naponi.
Danas sam kupio novo napajanje Seasonic G650 i opet javlja iste greške. Matična je zamjenjena na servisu prije pola godine. Pa ako ima neko iskustva ili savjet što bi moglo biti i kako da se riješi taj problem.
Unaprijed hvala!!!