Jehonan pet 26.4.2019 10:43

Dakle, ima li tko AMIBCP.exe, a da radi sa Gigabyte BIOS datotekama?

Ja imam AMIBCP verzije:

3.37 (ne može otvoriti)

3.46 (ne može otvoriti)

4.53.0050 (sruši se prilikom otvaranja)

4.55.0070 (otvori ga ali se sruši prilikom spremanja promjena)

5.01.0014 (prijavljuje da BIoS nije APTIO V)

5.02.0023 (prijavljuje da BIOS nije APTIO V)

Hvala svima koji nađu za shodno pročitati, možda imaju verziju koja radi ili možda znaju što treba promijeniti unutar BIOS datoteke s npr. hex editorom, a da bi se "uklonio" lock od strane Gigabyte-a!

Jehonan sub 27.4.2019 20:07
nbdy32 kaže...

Ček,ček,ček nekaj je krivo,to je i mene mučilo prije cca godinu dana ...

Matična ??? Koja ???

Treba se fleshati bios ???

Nejde sa flasherom u samom biosu ???

Naravno i koji bios ???

Ma matična je neka relativno stara ITX format, GA-Z97N-WIFI bi bio točan model, socket 1150, gore je neki i7.

BIOS nije problem flashati, gore ja zadnji, u glavnom i backup EEPROM-u

Ide i sa qflashom (iz samog bios-a) i sa efiflashom (iz dos-a), to nije problem

Razlog prtljanja i petljanja je omogućavanje opcija koje je Gigabyte u svojoj silnoj mudrosti namjerno onemogućio, a ne mogu se omogućiti iz sučelja BIOS-a, no kada su aktivirane, ploča radi bez problema pod linuxom (zadnji ubuntu).

Kako si ti to riješio?!

Ja sam probao i sa UEFITool-om extrahirati sam BIOS, potom njega otvoriti sa AMBCP-om, ali identična stvar, tako da očito su nešto učinili unutar nekog "headera" što baci AMIBCP u "očaj".

Iako, koliko sam vidjeo na nekom forumu, i ovaj jedan jedini AMIBCP ga otvara samo zbog toga što je netko "otključao" neke zabrane unutar AMIBCP-a!

Eto, ako možda imaš neku korisnu informaciju, zbori!

Hvala Ti!

Jehonan sub 27.4.2019 20:46
nbdy32 kaže...

Morat ću te razočarati,ja sam imao problem sa dodavanjem xeon procesora,iliti mikro kodova ...

Da budem iskren neznam ni kaj sam točno napravio ni kako,samo znam da je odjednom proradilo,a i radilo se o normalnom fleshu biosa na ploču ...

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=255611

ajd tu pogledaj,dečki su odlični a i objašnjeni su neki alati za biose ...

OK.

Hvala Ti u svakom slučaju!

Biti će da si ti koristio UBUUEFI, alat napravljen od strane par ljudi, a masa ljudi ga koristi upravo za to, ubacivanje novih revizija "mikro kodova" i novi modula za SATA, LAN i ostale kontrolere.

Hvala Ti još jednom, ako ništa, a ono bar na trudu i vremenu koje si izdvojio za ovo!