boxer uto 25.8.2020 09:04
Armin Reus kaže...

U zadnje vrijeme mi CPU radi na 100% cim udjem u Dotu da igram.Gledao sam nesto na yt ali nista nije pomoglo.Ako neko ima prijedlog ili rjesenje bio bih zahvalan.|
I7 2600
RX 470 

6gb
Evo i slika iz HWinfo ako sta pomaze
https://imgur.com/a/CWTfAhu

Prema slici ti imaš i7 3770 a ne i7 2600, uz to nije prikazano zauzeće procesora. 

Btw, imaš mali programčić HWMonitor sa kojim možeš fino viditi između ostalog i zauzeće procesora - min -max i trenutnu vrijednost.

boxer uto 25.8.2020 11:38

Pa izgleda da DOTA pravi takvo zauzeće, nemam pojma možda je igra postala procesorski zahtjevna, nisam je nikada igrao. Sve ostalo izgleda OK. 

Inače je normalno kada otvoris task manager da skoči zauzeće procesora na kratko. 

Filox uto 25.8.2020 13:21
MGloc kaže...

Mozes vidjet i koji proces trosi cpu evo ti primjer kod mene:

edit:Ono sto meni nije jasno zasto tebi rade samo 2 jezgre na 3.4ghz ,zaokruzio sam crvenom bojom.

Zanimljivo, dobro si ovo primjetio.

Gledam na slikama iz prijašnjeg posta, piše mu samo jezgre 0 i 1 za temperature i za clockove, ali za utilization pišu 0, 1, 2 i 3 jezgre... Kako to da ne vidi/prikazuje jezgre 2 i 3 za temperature i za clock?

Ovo je procesor s 4 jezgre i 8 threadova...

boxer sri 26.8.2020 08:59
forki kaže...

u win10 imaš nejgdje opcije za uklj/isklj procesorskih jezgri, pa tamo pogledaj, možda su dvije iskljucene?

Upisati u search msconfig>Boot>Advanced Options>odznačiti kvačicu sa Number of processors (ukoliko je označeno). 

Armin Reus pon 31.8.2020 12:32

Samo da javim da sam rijesio problem.Sve sam pokusavao i restart biosa i sad mi pise normalno cores 4 processors 8,a glavni problem 100% cpu je bila aplikacija overwolf... Iz nekog razloga kad mi je ona ukljucena odma ide na 100% CPU iako ne pise da ona to koristi,a kad je iskljucena CPU je 30% cak i u doti. Hvala svima na pomoci.