Radna iskustva

Koliko serviseri naplaćuju instalaciju Windowsa?

Posmatrač čet 13.7.2023 08:29
Horned Reaer kaže...
Ne treba podcjenjivati svoj rad i znanje. Sad kad je sve otislo gore instalacija windowsa , drivera minimalno ali minimlano 35 eura pa na vise.

Kad si zadnji put instalirao neki driver kod obicnog korisnika ;)

syncmaster245b pet 14.7.2023 12:17
Horned Reaer kaže...
Ne treba podcjenjivati svoj rad i znanje. Sad kad je sve otislo gore instalacija windowsa , drivera minimalno ali minimlano 35 eura pa na vise.

Cuj, ~200kn po instalaciji Windowsa sam naplacivao kucnim korisnicima jos 2000-tih i nisam ih se mogao rijesiti (tada sam imao dosta firmi s kojima sam radio odrzavanje i obim posla/naplata se nije mogao mjeriti sa kucnim korisnicima).

Iskreno cu ti reci , kao netko tko zivi od informatike vec skoro 30 godina, 35 eura danas je absolutno podcjenjivanje svog rada i znanja.

Znam da ce ti biti tesko razumjeti, kao sto je i meni bilo onomad, ali ako sam ne cijenis sebe nece te nitko drugi cijeniti. Dakako, ovo govorim sve pod uvjetom da svoj posao odradjujes korektno.

Zaporožac pet 14.7.2023 12:25

To je posao za nezaposlene ljude (u smislu da nemaju sttalni posao).

Možeš uzeti i 60€, ali ako si dobar lik, postaneš rob te obitelji kojoj si digao windowse i ostalo, jer će te zvati za svaki kujac i usred noći, a naknadni rad naplatiti njima nije logično, jer su oni "već sve platili", kako kažu.

syncmaster245b pet 14.7.2023 13:07
Zaporožac kaže...

Možeš uzeti i 60€, ali ako si dobar lik, postaneš rob te obitelji kojoj si digao windowse i ostalo, jer će te zvati za svaki kujac i usred noći, a naknadni rad naplatiti njima nije logično, jer su oni "već sve platili", kako kažu.

Ovo je misao toliko istinita, a toliko previdjena od sve mladje generacije koje se pocinje profesionalno baviti informatikom, da mi ih je vec unaprijed zao sto ce sve proci, jer eto i ja sam to prosao (vjerujem i Zaporozac takodje).

fer-de-lance pet 14.7.2023 14:15
syncmaster245b kaže...
Zaporožac kaže...

Ovo je misao toliko istinita, a toliko previdjena od sve mladje generacije koje se pocinje profesionalno baviti informatikom, da mi ih je vec unaprijed zao sto ce sve proci, jer eto i ja sam to prosao (vjerujem i Zaporozac takodje).

Svi smo.

Kad se samo sjetim...

Zapravo sreća da kućna računala izumiru.