Izrada igara za Android/iOS

koliko znam,unity ima podršku za ios i za android.....
Je, al se plaća.
mislim da možeš raditi i u free verziji,ali onda ne možeš zarađivati na toj igri...ugl. neka nađe na njihovoj stranici

Prvo da adresiram osobu na prošloj stranici koja je spomenula Basic kao substandardni jezik, kao da je u njemu nemoguće napraviti kvalitetnu igru. Nije stvar u jeziku, stvar je u onome koji tim jezikom barata. Odličan primjer igre koja je napravljena isključivo u Basicu ti je Black Annex.
A sad back on topic.
Najbolji framework koji sam ja do sad koristio za grafičke stvari na Androidu je zasigurno LibGDX. Ne samo da je s njim vrlo jednostavno izraditi bilo 2D ili 3D igru, dolazi s puno naprednih library-a, nego je i orijentiran na više platformi.
Naime on funkcinira tako da napišete sav kod samo jednom u jezgrenom projektu i onda pomoću dodatnih projekta taj uz minimalno postavljanje deploy-ati na puno platforma. (trenutno su podržane Android, Windows, Linux, Mac OS, iOS (dosta skupa opcija), HTML5). I kad kažem minimalno stvarno to i mislim. Znači to se odnosi na postavljanje dimenzija prozora na PC-u, paljenje i gašenje accelometra na Androidu itd. Ništa povezano s samom funkcionalnošću igre, nego neke tehničke postavke platforme. U njima cete doslovno upisati svega par linija koda.

Najbolji put za početnike je Unity jer nudi više platformi, solidan engine i, što je najvažnije, level editor. Ako ste početnik u programiranju, nemate ni pojma koliko toga treba napraviti. Osim same igre, morate i engine napraviti. A osim same igre, morate i level editor napraviti. U protivnom nemate content.
Sad, odgovorite na niz pitanja:
- Jesam li programer?
- Želim li napraviti upravo tu igru ili želim raditi engine za više igara?
- Koje platforme želim?
- Koliko para mislim uložiti? <-- ne podcjenjujte ovo, na tržištu je milijun Android aplikacija i milijun iOS aplikacija, vaša se mora nekako istaknuti.
- Koliko vremena mogu uložiti?
- Znam li raditi grafiku, zvuk, animacije, etc?

MOze preporuka tko se bavim izradom iphone aplikacija ili iphone igre ? Okolica Varazdina ili najdalje do Zagreba?

Vidim da ima mnogo onih koji su zainteresovani za izradu video igara, ja sam napisao jedan koristan blog post kako da krenete sa izradom igara http://tomicz.com/index.php/2017/01/07/how-to-create-your-first-game/
Nadam se da moze nekome pomoci.

Vidim da ima mnogo onih koji su zainteresovani za izradu video igara, ja sam napisao jedan koristan blog post kako da krenete sa izradom igara http://tomicz.com/index.php/2017/01/07/how-to-create-your-first-game/
Nadam se da moze nekome pomoci.
Di je nestao post? :)
koliko znam,unity ima podršku za ios i za android.....
Je, al se plaća.