Prodaja - Računala

[Prodaja] Lenovo IdeaPad Pro 5 14 (neispravna bate

TibzzX pet 28.3.2025 11:29

Prodajem navedeni laptop, specifikacije su navedene niže. Laptop je u odličnom kozmetičkom stanju, te savršeno funkcionalan, osim naravno neispravne baterije. Baterija se prestala puniti par dana nakon isteka jamstva na bateriju, uređaj je odmah predan Zel-Cosu, koji je napravio traljavu dijagnostiku i zaključio da je neispravna "matična, baterija ili oboje". Matičnu su zamijenili, nakon čega su zaključili da je ipak neispravna baterija i za nju traže 130€ (baterija plus zamjena).

Odustao sam od popravljanja i kupio drugi laptop, te prodajem ovaj. Realnu cijenu sam umanjio za cijenu zamjene baterije, s time da vi naravno imate opciju sami zamijeniti istu i tad vam je trošak 70-90€ ako bateriju uzmete na ebayu ili Aliju. Uz uređaj vam mogu dati Zel-Cosovu ponudu, zajedno s dijagnostičkim sheetom za bateriju.

Sam laptop dolazi s računom (kupljen u Sancti) te ima još godinu dana garancije. Uz laptop dobivate i njegov originalni punjač snage 100 W.

Specifikacije:

-14" 2,8K IPS 120Hz

-AMD Ryzen 5 7640HS

-AMD Radeon 760M (integrirana)

-16GB RAM

-1TB SSD

-WiFi 6e

-BT 5.1

CIJENA: 350€

TibzzX pet 28.3.2025 22:17
darkborg kaže...
Ček, baterija ima svoje zasebno jamstvo koje je isteklo a laptop ima posebno svoje jamstvo koje još traje?
Jel to neka nova praksa s laptopima? Nisam baš u toku

Jamstvo na bateriju većine laptopa je godinu dana, pa makar ostatak imao 4 godine jamstva. Odvratna praksa ali standardna već neko vrijeme.

zorko sub 29.3.2025 10:46

Dovode te u zajebanu situaciju. Moraš mjenjati bateriju u ovlaštenom servisu a ne sam, inače gubiš garanciju. Slično kao sa novim automobilima i servisima.

TibzzX sub 29.3.2025 13:00

Naravno, ali nije svakom garancija presudna, netko bi radije uštedio 40ak eura nego zadržao garanciju. Zato sam i naveo obje cijene, 130 u službenom ili sami povoljnije.