Procesori i MBO
PD_12V_PWR na maticnoj

Nasao sam taj dio, to nije dilema :) Dilema je sto spojit na to.

sandokan111 kaže...
Nasao sam taj dio, to nije dilema :) Dilema je sto spojit na to.
Slika 1

Nije to pitanje al nema veze, mozda netko drugi odgovori ako zna.
Dakle imam dilemu a nemam odgovora. Nisam siguran dal bi ovo stavio u napajanje ili u MBO ili u slaganje pa evo tu, ako ne bude odgovora pokusam s napajanjima.
Znaci uzeo sam maticnu koja ima ovaj slot - PD_12V_PWR. E sad, koliko vidim, u to se stavlja pcie s napajanja. Sve bi to bilo super da nemam drugi problem.
Napajanje je 1500w tako da snage ima, ali ono sto mi stvara dilemu je da mi graficka trazi 4 pcie kabela. I sad na napajanju pise "ako vam grafa treba 1 ili 2 pcie, koristite A slot, ako treba 2 ili vise, koristite B slotove". I jasam tako napravio, sva 4 B slota sam iskoristio i spojio na grafu. Razlika izmedju tog A slota i B slotova po napajanju je sto na A ide 45A, na ove druge 40A. S druge strane, svaki od PCIE kabela ima u biti 2x6pin konektora i 2x2 pin konektora. Tako da u biti sa ova 4 B slota ja imam 8x6pin konektora i 8x2 pin konektora.
Sad nisam siguran,
a) Sto spojit na PD_12V_PWR ? Jedan od ovih slobodnih pcie koji su prikljuceni na B dio i koji su vec prikljuceni na grafu, ili prikopcat kabel na A, s tih 45A i zakeljit to na maticnu u taj slot?
Side question
b) Da li ja u biti mogu koristit samo 2 B slota za graficku jer svaki od kabela ima 2 pcie, tako da mogu tu prikopcat grafu na 4x6 pcie, ili je bolje da to u biti bude 4 razlicita B slota. Jednostavnije mi je ako su samo 2 kabela iz 2 B slota nego 4 kabela jel, al neznam sto je bolje.
thx
edit:
rjesio sam gpu, treba 4 posebna kabela. znaci ostaje originalno pitanje dal moze A slot za ovo il mogu s jednog od kabela od gpua