mislioc pet 4.5.2018 22:39
picajzla0707 kaže...
mislioc kaže...

Sjetite se samo AMD FX mom frendu su ga preporučili kao ulog u budućnost a ispao je drlog koji danas nemože iskoristit iole bolju grafičku karticu. Prema tome pitajte ljude ako je gaming u pitanju onda preporučite Intela a ako je vikend rendanje u pitanju onda Ryzena.

Možda to sad vama zvuči kao neki fanboyizam ali Ryzen več sada kaska u gamingu i nikad neče biti brži od i5 8400 niti za 5 godina.Shvatite da lošiji IPC nemože nadoknadit niti sa 100 jezgri jer jednostavno igre vole GHZ-ce a tu je Ryzen lošiji. Manite  se Ashes of Singularity i takvih nusprodukta gaming industrije.

Preporučit Ryzena isključivo za gaming je ravno savjetovat nekoga da si kupi Daciu Logan ako voli oštru i šarf vožnju s autoom!

A to da njemu neče i5 8400 napravit jako dobar posao u multithreadu kao i taj Ryzen 5 1600 prodavajte čobanima koji misle da je Ryzen čudo jel mu piše 6core 12thread.

isti si moj pokojni stari... kad bi mu spomenuo japanske automobile, taj nije prestajao o japanskim sranjima iz 60-tih kad je on bio mladi mehaničar...

kakav mrtvi fx, to je preklanjski snijeg od greške amd-a i nemereš to uspoređivati s rajzenom, jer su kellera dovukli upravo zato da ne pogriješe na isti način

rajzen je nešto sasvim drukčije od fx-a i u pravu si da je jedan i5 8400 trenutno bolji u gejmingu, no isključivo ako gledaš visoke fps-ove što zapravo zanima manje ljudi nego što imamo manjine iz burundija

i kako znaš da nikad rajzen neće biti bolji - što ako za par godina, a to je sad više nego realno za očekivati, igre krenu koristiti još više jezgri i thredova - tada će jedan 4/8 biti svakako bolji od 4/4 i isto tako će 6/12 biti bolji od 6/6 procesora

evo ti primjer mojeg hase 4/4 i5 procesor, zar ne bi bila bolje iskorištena ova gtx 1070 da imam 4/8 procesor iz iste generacije? zar ti to ne zvoni na već viđeno, pogotovo sad kad konačno više jezgri dolazi do izražaja?

Picajzla ali su slabašne tako da od nijh nikakve pomoći! Taj tvoj da je K na 4.5ghz i dan danas bi se tukao sa Ryzenom. Dobro Devils Canyon 4790k je druga priča.

picajzla0707 sub 5.5.2018 09:04
mislioc kaže...

Picajzla ali su slabašne tako da od nijh nikakve pomoći! Taj tvoj da je K na 4.5ghz i dan danas bi se tukao sa Ryzenom. Dobro Devils Canyon 4790k je druga priča.

vi ste opsjednuti... što me boli kuki s kim bi se moj proc "tukao"

i koliko bi me više koštao taj k na 4,5ghz za th 20% razlike?

i što znači 20% razlike kad proc postaje preslab, jer ionako već gledaš zamjenu i tih 20% te neće spasiti?

čak i sad, nakon 4 godine tih 20% bi meni značilo vrlo malo jer na 60hz monitoru to vrlo rijetko dolazi do izražaja

isto će biti s rajzenom, za 60fps gaming će biti dobar kao što je dobar i sad, a obzirom da igre počinju koristiti sve više threadova teže će se zagušiti

na kraju će biti razlika kao što je meni sad razlika sa i7 - samo što je mene i7 koštao duplo više novaca, a sad uzimaš duplo threadova za iste pare

true_blue pon 7.5.2018 12:18

hahaha, ja sam tek sada više zbunjen i neodlučan, čuo sam dosta dobrih  savjeta od svih, za sada mi financije (i memorija koju trenutno imam) da idem na i5 8400 i b360 (gledao sam aorus b360 gaming wifi) taj wifi bi mi dobro došao inbuilt, pa me zanima dali se isplati ta razlika od 250kuna sa pro4 na aorus

mrki_tua pet 11.5.2018 23:30
Patrick_cro kaže...
Za ugraden WiFi bacati jos 250kn? Kupis si Xiaomi mini WiFi USB za manje od 4eur i riješio si problem s tim, trenutno na geeku ima za 3.33eur

Tako je, za 250 kn kupiš alpha wifi antenu koja hvata na 1km mreže 😂

mrki_tua sub 12.5.2018 22:46
AF139 kaže...

Ta "alfa antena" koji je tip (usmjereno ili kružno zračenje) kolika je dobit (dBi) i koji koaksijalni priključak ima (N ili RP-SMA) ?

Podrugljivo sam napisao da hvata 1 km, 2 mjeseca sam koristio ovu https://www.ebay.com/itm/Alfa-AWUS036H-1000mW-USB-Wireless-WiFi-network-Adapter-7dBi-Panel-Antena/202310326188?hash=item2f1aa297ac:g:VmEAAOSw-QNa16MS  odlična je, igrao online igrice, nikad problema. 

AF139 sub 12.5.2018 23:15

To nije "wifi antena" već wifi usb-uređaj (adapter) sa antenom ( onaj crni pravokutnik je panel antena a srebrno je  AWUS036H uređaj).

Potpuno je zastario jer ima samo b i g mod (max oko 25Mbps u praksi) za razliku od novih uređaja koji imaju  b,g,n i ac mod na 5GHz sa brzinama u praksi i preko 500Mbps.